Misterioasele ruine din Zimbabwe

0

Acest loc este ocupat de ruinele a aproximativ 500 de structuri ciudate. Majoritatea lor au forma conica, insa nu forma lor este elementul care le confera ciudatenia. Lipsa usilor si a ferestrelor sau a altor deschideri le face inutile pentru oameni. Turnurile conice au ziduri groase de 90 cm., iar unele dintre constructiile eliptice au inaltimea unor cladiri cu trei etaje. Ruinele se gasesc imprastiate pe o suprafata de aproximativ 80 de hectare, in Zimbabwe, pe platourile inalte ale Africii de Sud.

zimbabwe000

„O fortareata patrata, cu elemente de zidarie intretesute, construita cu pietre de dimensiuni uimitoare, aparent fara niciun mortar intre ele,” scria Joao de Barros, primul dintre marii istorici portughezi ai secolului 16. El a mentionat de asemenea si povestirile localnicilor – oameni fara carte din zona – atunci cand a povestit despre ruinele din Zimbabwe. Nu stie nimeni cine le-a contruit, insa localnicii erau convinsi ca structurile sunt opera demonilor.

zimbabwe002

Aceste ciudate constructii au fost realizate din piatra, sparta in blocuri separate si asezate la un loc folosind o metoda necunoascuta si fara niciun adaos de mortar. In 1868, exploratorul si calatorul german, Adam Renders s-a pierdut in jungla Africii de Sud si a dat din intamplare peste aceste ruine remarcabile de langa Lacul Victoria. Incercand sa iasa de acolo, el s-a plimbat o vreme de-a lungul zidurilor, avand impresia ca merge in cerc. In acel moment nu stia ca a descoperit Marile Ruine din Zimbabwe. Trei ani mai tarziu, Karl Mauch (1837 – 1875), un alt explorator german, mare aventurier si unul dintre primii albi care a mers in zona pentru a gasi aur, s-a hotarat sa cerceteze ruinele ce puteau apartine unei , faimoasa pentru minele de aur si guvernata de unul dintre vasalii Reginei din Sheba. Nu s-au descoperit niciodata niste dovezi elocvente care sa sustina ipotezele sale.

zimbabwe003

Adam Renders, cel care a descoperit situl din intamplare nu a avut nicio teorie in legatura cu acesta. Insa el era curios in legatura cu ruinele deseori si era extrem de entuziasmat in legatura cu cercetarea lor. Pentru asta, el a stat pentru restul vietii si a murit in Zimbabwe.

Cine au fost constructorii acestor structuri? Care a fost scopul acestor constructii enigmatice?

Printre multele teorii existemte, una dintre ele sugereaza ca acesti constructorii au venit din nordul Africii. Bijuterii, perle si bratari din Arabia, opere de arta din India si portelan chinezesc vechi de cel putin o mie de ani au fost descoperite, insa nicio inscriptie care ar putea aduce putina lumina peste misterele ruinelor. Au fost aceste constructii opera unei rase disparute? Aveau ele un rol astronomic? A creat cumva o rasa preistorica precum cea care a construit Stonehenge-ul aceste turnuri conice? Fara usi, fara ferestre sau alte deschideri, aceste structuri nu aveau cum sa fie construite pentru folosinta umana.

Pe citadela, au fost descoperiti niste vulturi, asezati pe piedestaluri de piatra inalte de 1.5 m. ce seamana cu statuile egiptene ale lui Horus cel cu cap de soim, pilotandu-si vehicolul zburator.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
In lumina

Lumina este cea dezvaluie forma, dar si cea care creaza umbra. Lumina este cea care aduce odata cu valul de...

Închide