Misterele nedescifrate ale Siberiei

0

Siberia este plina de secrete si cu toate ca s-au descoperit multe morminte vechi, asezari si artefacte in aceasta zona, exista destul de multe mistere care invaluie aceasta zona.

Acesti super-megaliti au fost descoperiti pentru prima data in 2014 de catre Gregory Sidorov, cercetator si promotor al unor teorii neconventionale legate de istoria Pamantului, intr-una dintre expeditiile sale in Muntii Siberiei. Nu exista fotografii cunoscute, mai vechi ale acestor pietre megalitice, ce sunt localizate in apropierea Muntilor Shoria din sudul Siberiei. Acest zid masiv din pietre masive din granit este invaluit in misterele unei antichitati stravechi.

shoriamegaliths005

Toate fotografiile provin de pe site-ul rusesc al lui Valery Uvarov, cercetator, ufolog si specialist in paleostiinta si paleotehnologie, care si-a devotat mai bine de 22 de ani din viata studiului mostenirii civilizatiilor stravechi

Exista doar speculatii in legatura cu originile acestei constructii ciclopice, in legatura cu constructorii acesteia, a tehnicilor folosite si in primul rand a adevaratei meniri a acesteia. Cercetatorii nu au comentat asupra acestei descoperiri, asa ca informatiile despre structura sunt extrem de limitate. De aceea, exista posibilitatea ca oricine sa emita o ipoteza in legatura cu originea acesteia. Unii dintre acesti megaliti ar putea cantari cu usurinta 3.000 – 4.000 de tone, iar multi dintre ei au fost „taiati” perfect, avand suprafete plane, colturi ascutite si unghiuri drepte.

shoriamegaliths001

shoriamegaliths002

shoriamegaliths003

shoriamegaliths004

 

Deci cum taie cineva blocuri de granit de 3.000 de tone cu precizie extrema, le transporta prin munti si le aseaza la 40 metri inaltime?

Trebuie sa dam la gunoi versiunea acceptata a istoriei si explicatiile sale pentru aceste lucruri neobisnuite sau bizare. Cateva exemple de constructii de piatra preistorice au fost descoperite, iar ele prezinta un grad de sofisticare remarcabil.

Este oare posibil sa existe mult mai multe in istoria planetei noastre decat ceea ce am invatat?

Siberia este un loc greu de explorat, ceea ce este un motiv in plus pentru care nu a auzit nimeni despre acesti megaliti extraordinari pana acum. Iernile sunt extrem de reci in Siberia iar zapada acopera pamantul multe luni pe an. Verile sunt umede si binecunoscute pentru inundatii si hoardele de tantari. Cei care au trait in zona tineau focul aprins in adaposturile lor intregul an pentru a se salva de miliardele de insecte atot-prezente.

Regiunea a fost populata de catre diferite triburi din vremuri imemoriale, incepand cu Era Mezozoica. Chiar anul acesta a fost descoperit un mormant in care s-au gasit ramasite umane care s-au mumificat dintr-un accident. Acestea aveau fetele acoperite cu masti din cupru.

coppermummies

S-a descoperit un barbat cu parul rosu, ce era protjat de la piept pana la picioare de o armura de cupru, intr-un grup de corpuri dintr-un mormant din Siberia

Unsprezece dintre corpurile descoperite aveau scheletul zdrobit sau le lipseau capetele, sau erau zdrobite. Este posibil ca acestea sa fi fost distruse de catre semenii lor in mod deliberat pentru a preveni vrajile ce emana din ele. Cine erau acesti oameni ramane inca un mister pentru arheologii si expertii rusi.

Exista ascunse in Muntii Ural niste linii gigantice care au zeci de mii de ani vechime si sunt vizibile din spatiu. Cine le-a creat si cu ce scop, ramane un mister. Cercetatorii estimeaza ca aceasta figura antica gigantica este mult mai veche decat Liniile Nazca din Peru.

urallines

Exista, de asemenea, o structura numita Arkhaim de o acuratete si o complexitate extraordinara, situata tot undeva in Muntii Ural, care este o alta enigma stiintifica. Cei care au vizitat Arkhaim, au vazut lumini ciudate (nu ale satelitilor) miscandu-se pe cer, fulgere luminoase misterioase, aparitii de zone cetoase si schimbari bruste de temperatura. Oamenii incep sa nu se mai simta bine in aceasta zona, raportand o tensiune psihica inexplicabila si dereglari ale presiunii sangvine, ale temperaturii corporale, precum si aritmii. 

arkhaim

 

Legende si mituri vechi de mii de ani, din regiunea Muntilor Ural si ale vechii Siberii spun ca Arkhaim nu este un loc obisnuit in care traiau oameni. Din contra, de mii de ani, locuitorii acestei zone au abandonat-o iar asezarea goala a fost arsa.

Ce s-a intamplat cu acesti oameni? Unde au disparut ei?

Acum, putem sa adauga enigmaticii megaliti descoperiti de catre Georgy Sidorov, la lista de mistere nerezolvate. Poate ca acest loc era foarte important pentru o civilizatie antica pierduta, ce il folosea in scopuri samanice sau pentru alte lucruri necunoscute noua.

Oare cate alte secrete vom mai descoperi in Siberia? Numai timpul ne va spune… Siberia ramane in continuare un loc plin de secrete

sursa: http://www.messagetoeagle.com/shoriamegaliths.php#.U4IqvvmSwrU

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O figurina care pune sub semnul intrebarii scenariul evolutionist

Un artefact micut ce prezinta o silueta umana a fost descoperit in 1889, in momentul in care muncitori sapau un...

Închide