Știința demonstrează energia superumană a meditatorilor

0

Ce putem învăța de la acești maeștrii?

Atunci când merg, îmi simt corpul atât de ușor încât aproape pot să plutesc

Energia emisă de oamenii care au atins un nivel avansat de meditație a fost demonstrată de multe studii ca fiind undeva de sute sau chiar de mii de ori mai puternică decât cea emisă de un om normal. 1. Unde gama peste limita măsurătorilor

superhuman-meditating_davidson

Davidson cu unul dintre călugării studiați

Neurocercetătorul Richard Davidson a făcut un stdiu în 2004 asupra energiei emise de călugării tibetani, studiul fiind realizat la Universitatea Stanford. Davidson a testat cei mai avansați călugări ai lui Dalai Lama, fiecare având o practică de la 15 până la 40 de ani de practică de meditație. El a măsurat undele gama emise de creierele acestora cu ajutorul unui Electroencefalogar (EEG) și a unor scanări ale creierului. Un grup de control format din 10 studenți fără experiență în meditație a fost testat în același fel după o săptămână de antrenament. Undele gama sunt descrise fiind ”unele dintre cele mai înalte ca frecvență și cele mai importante unde cerebrale”. Producția de unde gama are loc atunci când mii de nervi acționează cuviteze extrem de mari deodată. Davidson a descoperit niște călugări care au avut o activitate de unde gama cu o amplitudine cu mult mai mare decât orice s-a documentat până acum. Mișcarea undelor a fost mult mai bine organizată decât în cazul voluntarilor care nu au mai meditat.
superhuman-meditating_brainwaves

Știința demonstrează puterea meditației asupra creierului

De asemena, s-a demonstrat că meditația poate impacta redistribuirea materiei cenușii din creier și în același timp poate preveni pierderea acesteia. Pierderea materiei cenușii are un impact major asupra tuturor funcțiilor mentale, precum controlul emoțiilor, al impulsurilor, al gândurilor și al mișcării. Acest lucru se întâmplă pentru că nucelii cu coadă, ce controlează aceste funcții, se află în materia cenușie. 2. Maestru Qigong emite unde infrasonice cu de la 100 până la 1000 ori peste nivelurile normale În 1998, Profesor Lu Yanfang și zeci de cerectători americani au făcut un studiu asupra maeștrilor de Qigong din China. Qigong este o practică antică ce implică cultivarea energiei, nu numai prin meditație ci și prin îmbunătățirea naturii minții și a inimii, pentru că se spune că mintea și corpul sunt un singur s=lucru. Se cunosc de asemenea și claitățile vindecătoare ale acestei practici.
superhuman-meditating_qigong-master

Maeștrii Qigong emit unde infrasonice puternice

În cercetările sale, ea a descoperit că maeștrii Qigong puteau să emită jeturi puternice de unde infrasonice, de la 100 până la de 1000 de ori mai puternice decât în cazul indivizilor normali. După doar câteva săptămâni de antrenament, începători în această practică au produs de 5 ori mai multă energie infrasonică decât înaintea începerii antrenamentelor. Un studiu similar efectuat la Colegiul de medicină tradițională chineză din Beijing, publicat în 1988, a descoperit că emisia de Qi a maeștrilor de Qigong a putut fi măsurată parțial ca unde infrasonice de 100 de ori mai puternice decât în cazul unei persoane obișnuite. Amândouă studiile au fost detaliate de către . 3. Călugării emit căldură în locuri unde alții ar îngheța de frig Un experiment condus asupra călugărilor tibetani din nordul Indiei este prezentat într-un articol din 2002 al Gazetei Universității Harvard.
superhuman-meditating_snow

Călugării pot rezista la temperaturi de îngheț

Călugării, îmbrăcați sumar, au fost așezați într-o cameră la temperatura de 4 grade celsius. Ei au intrat într-o stare profundă de mditație. Li s-au așezat cearșafuri ude pe umeri. În aceste condiții, o persoană normală ar fi tremurat incontrolabil, iar temperatura corpului le-ar scădea atât de mult încât ar putea interveni chiar moartea, explică articolul.

Călugării, totuși, au rămas calzi și au uscat hainele cu căldura coprurilor lor. Odată ce au uscat hainele, li s-au așezat altele ude peste umeri. Fiecare călugăr a uscat câte trei cearșafuri în decurs de câteva ore.

Herbert Benson, care a studiat meditația de 20 de ani, a declarat în gazetă: ”Buddhisștii simt că realitatea în care trăim nu este una ultimă. Există o altă realitate la care ne putem acorda, care nu este afectată de emoțiile noastre, de lumea noastră de zi cu zi. Buddhiștii cred că această stare a minții poate fi atinsă prin fapte bune și meditație”. El spune că această căldură emisă de corpurile călugărilor este o consecință a meditației.

superhuman-meditating_raise-temp

Studiile arată că acești călugări își pot ridica temperatura corpului prin meditație

MuUlte asmenea experimente au fost efectuate asupra unor persoane care au practicat meditația și ceea ce s-a descoperit a fost că unele dintre ele au emanat cantități variate de energie ce poate fi măsurată. Aceștia sunt capabili să controleze metabolismul și alte procese corporale. 4. Efecte de vindecare uimitoare Mulți practicanți de Falun Dafa, cunoscut și sub numele de Falun Gong, au declarat că s-au vindecat de boli serioase și chiar cronice. Falun Dafaeste o disciplină de meditație ce cultivă mintea dar și coprul. Cele trei principii de bază sunt sinceritatea, compasiunea, toleranța. Redactorul pe teme de medicină Lara C. Pullen a intervievat câțiva practicanți de Falun Dafa în anul 2000 pentru un articol ce a fost publicat în CBS HEalth Watch. Sen Yang, în acel moment având 39 de ani, din Chicago, a fost diagnosticat cu hepatită cronică. El i-a spus lui Pullen: ”Un doctor mi-a spus direct. Nu ai cum să te vindeci de boala aceasta. O vei avea pentru restul vieții tale”.
superhuman-meditating_fulun-dafa

Puterea vindecătoare a Falun Dafa

După ce a practicat Falun Dafa pentru o vreme, a mers la un control medical și toate cele 32 de teste efectuate au ieșit normale, inclusiv cele legate de boala sa. “De la început simptomele mele s-au modificat rapid. Atunci când mergeam, simțeam că am un corp atât de ușor încât aproape puteam să plutesc”, a declarat el. Practicanții de Falun Dafa au explicat că practica nu este menită să vindece bolile, însă vindecartea este un efect al îmbunătățirii minții și al efectuării exercițiillor de meditație, ceea ce întărește energia din corp, printre altele. Zhi Ping Kolouch, un practicant de 43 de ani de Falun Dafa, i-a spus lui Pullen: ”Dacă o persoană se simte mizerabil în inimă, atunci se va îmbolnăvi”. sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cercetătorii au descoperit două noi structuri în interiorul Pământului

Mama Pământ este o doamnă misterioasă, nu crezi? Atât de misterioasă încât în fiecare zi, o nouă structură sau o...

Închide