O tehnică antică de meditație

0

Următoarea meditație tantrică se bazează pe o practică deja clasică din Tantra, numită nyasa, în care mantre sau zietăți sunt imaginate în diverse părți ale corpului. În această versiune, meditația se face asupra luminii. Unul dintre scopurile ei este să te facă conștient de natura spirituală, esențială, sau subtilă a corpului fizic, pe care Tantrikas-urile îl privesc ca și cum ar fi o formă condensată de lumină divină sau de vibrație divină.

Nu este neapărat necesar să ”vezi” această lumină atunci când ești rugat să o vizualizezi în timpul exercițiului; pur și simplu simte ce este prezent. Ai putea să găsești util să îți atingi fiecare parte a corpului pe măsură ce faci vizualizarea; totuși, este suficient să ”atingi” diferitele părți ale corpului, în timpul meditației, cu propria conștiență.

Meditația

Stai într-o poziție confortabilă, cu spatele drept. Devin-o conștient complet de momentul prezent, observând și devenind conștient de senzațiilr din corpul fizic și de mișcările respirației tale.

Acum, concentrează-ți atenția pe piciorul drept, imaginează-ți că talpa piciorului tău drept este făcută din lumină aurie. Poți vizualiza acest lucru sau pur și simplu gândește-te că ”Piciorul meu drept a devenit lumină aurie”. Concentrează-te pe piciorul stâng și imaginează-ți cum lumina aurie umple fiecare parte a piciorului – degetele, talpa, partea superioară. Îți poți folosi și respirația, respirând în fiecare parte a corpului pe măsură ce îl umpli cu lumină.

Devin-o conștient de glezna dreaptă și simte cum cum se umple cu lumină. Acum glezna stângă. Apoi, gamba dreaptă – osul, mușchiul și pielea. Gamba stângă. Pulpa dreaptă, apoi cea stângă.

Adu-ți atenția către pelvis, șolduri, fund și organe sexuale. Simte-le cum se umplu cu lumină aurie, pe măsură ce le atingi cu respirația ta.

Lasă-ți atenția să urce către partea inferioară a abdomenului, aducând lumină în întreaga zonă, carnea și organele abdominale. Gândește-te ”Abdomenul meu a devenit lumină”. Lasă lumina să intre în șira spinării. Din nou, spune-ți ”Coloana mea vertebrală este făcută din lumină aurie”.

Imaginează-ți lumina în partea superioară a abdomenului și mijlocul spatelui, în piept și în cavitatea toracică. Simte-ți inima și plămânii cum se extind odată cu lumina. Lasă lumina să îți umple coastele până la spate și partea superioară a șirei spinării. Apoi simte-o în brațul drept – de la braț până în vârfurile degetelor. Acum, simte mâna și brațul stâng.

Lasă lumina să îți inunde gâtul. Simte cum îți umple craniul. Fruntea. Sprâncenele și ochii. Nasul. Obrajii. Gura ta s-a transformat în lumină, la fel și limba și dinții.

Simte-ți creierul cum se iluminează cu lumina aurie.

Gândește, „Acest corp întreg este lumină. Lumina umple fiecare particulă de sânge, fiecare celulă, fiecare membrană și organ. Eu sunt lumină”.

Pe măsură ce inspiri, simte că inspiri particule de lumină. Pe măsură ce expiri, lasă lumina din tine să curgă în lume.

Odihnește-te în corpul tău de lumină.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Învață respirația Ujjayi, o tehnică străveche yoga

Vrei să îți relaxezi și să îți și energizezi în același timp mintea și corpul? Răspunsul ar putea fi o...

Închide