O meditatie de cinci minute cu magneti pentru cultivarea constiintei observatorului

0

Multi practicanti de spiritualitate cauta sa isi pastreze constiinta observatorului – perspectiva de dincolo de limitele egoului. Totusi, cateodata este dificil sa mentii constiinta observatorului atunci cand vietile noastre sunt pline de actiune si capetele pline de griji. Avem nevoie de un mod rapid pentru a reveni la o minte clara si concentrata. Desigur, orice practica meditativa va realiza acest deziderat, insa aceasta nu se poate intotdeauna integra intr-un program aglomerat. Am descoperit ca folosirea magnetilor in timpul unei foarte scurte meditatii poate avea efecte similare unei sesiuni de meditatie de durata mult mai mare.

Magnetii potenteaza meditatiile normale pentru ca pot ajuta la curatarea si deschiderea centrilor energetici ai corpului. In acest caz, ii vom folosi pentru a curata chakra 6, cunoscuta si sub numele de “cel de-al treilea ochi”. Aceasta este chakra cea mai strans legata de creierul nostru, asadar deschiderea celui de-al treilea ochi ajuta la linistirea mintii si permite intuitiei sa infloreasca.magnettsss

Pentru a face aceasta meditatie, veti avea nevoie de doi magneti cilindrici. Stati confortabil intr-un scaun, sau in postura traditionala pe care o folositi pentru meditatie. Tineti magnetii cu degetele, in asa fel incat ei sa iasa putin dincolo de limita degetelor voastre. Acum, aduceti mainile in dreptul celui de-al treilea ochi, care este localizat intre si putin deasupra sprancenelor. In acest moment, magnetii ar trebui sa fie suprapusi, dar sa nu se atinga.

Inchideti ochii si relaxati-va complet; incercati sa simtiti energia cum este influentata de catre magneti. Acum, miscati circular si incet magnetii, rotindu-i unul in jurul celuilalt. Puteti sa simtiti furnicaturi, o senzatie de presiune sau atractia si respingerea magnetilor. Pe masura ce treceti cu magnetii, unul peste celalalt, respirati profund pe nas si expirati incet pe gura. Pe masura ce continuati, va veti simti capul tot mai usor si mai racoros; puteti chiar sa simtiti o cantitate mare de caldura ce paraseste capul. Dupa aproximativ cinci minute, deschideti incet ochii si observati cat de diferita vi se pare lumea acum.

Majoritatea dintre noi nu au nevoie decat de o practica simpla precum cea de mai sus pentru a ramane in contact cu noi insine. Si intr-adevar constiinta observatorului este un obicei care cere timp pentru a fi cultivata. Folositi acest mod pentru a reveni rapid la ceea ce sunteti cu adevarat.

DESPRE AUTOR:

Ilchi Lee este autor al 36 de carti, printre care The Call of Sedona: Journey of the Heart (Chemarea Sedonei: Calatoria inimii), sau ultima sa lucrare, Change: Realizing Your Greatest Potential (Schimbarea: Realizarea potentialului vostru maxim). Vizionar si invatator, el si-a petrecut aproape trei decade ajutand oamenii sa isi faca vietile mai bune. El este creatorul unor “programe” precum Dahn Yoga, Brain Education si altelein total fiind peste o suta de metode si programe pentru bunastare. El este presedinte al University of Brain Education and the Global Cyber University si al International Brain Education Association, o asociatie consultativa pentru Natiunile Unite. Fiind un model pentru auto-perfectionarea pe care o preda, Ilchi Lee este in continua schimbare si plin de idei creative. Puteti sa gasiti articole si clipuri video bazate pe metodele lui la  aceasta. Pentru a afla mai multe despre Ilchi Lee, ii puteti vizita personal.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Exista moartea? O noua teorie spune ca nu

Multora le este frica de moarte. Credem in moarte pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Ne identificam cu...

Închide