Meditația poate reduce anxietatea și îmbunătăți sănătatea cardio-vasculară

0

În doar o oră, îți poți reduce nivelulde ancietate și elimina unii dintre factorii de boli cardio-vasculare.

Un nou studiu la care aup articipat 14 persoane arată, conform datelor preliminare că, până și o singură sesiune de meditație poate avea beneficii asupra sistemului cardio-vascular și psihologice pentru adulți care suferă de anxietate, de la un nivel ușor până la unul moderat.

Mindfulnessul și capacitatea sa de a reduce anxietatea, a fost studiat de John Durocher, profesor asistent de științe biologice, împreună cu echipa sa de cercetători de la Michigan Technological University, iar rezultatele testelor acestora sunt prezentate în cadrul întâlnirii din aprilie 21-25 intitulată Experimental Biology (Bilogie experiemntală) de la San Diego.

Cercetătorii explică faptul că la 60 de minute după terminarea meditației, cei 14 participanți la studiu au avut pulsul mai scăzut și o reducere a încărcării pulsatile în aortă – practic schimbarea presiunii sangvine dintre diastolă și sistolă, fiecare bătaie a inimii multiplicată de frecvența bătăilor.

În plus, imediat după meditație, și chiar la o săptămână distanță, grupul a raportat niveluri de anxietate mai scăzute decât înaintea meditației.

“Chiar și o singură oră de meditație se pare că reduce anxietatea și unii dintre markerii responsabili de riscurile bolilor cardio-vasculare”, a declarat Durocher.

O sesiune de meditație condusă de această echipă a inclus repetarea testului cardio-vascular plus meditația mindfulness – 20 de minute de meditație de introducere, 30 de minute scanarea corpului și 10 minute meditație auto-ghidată – dar și teste repetate de măsurători cardio-vasculare imediat după meditație și la 60 de minute după aceea.

“Scopul scanării corpului este acela de a te concentra pe o singură parte a corpului, cum ar fi degetul mare de la picior, ceea ce te ajută să gestionezi mult mai ușor stresul din viață. Poți învăța să te concentrezi pe o anumită parte mai degrabă decât să te stresezi pe absolut tot din viața ta”, potrivit lui Hannah Marti, care a propus modalitatea prin care s-a făcut testarea.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/meditation-may-help-reduce-anxiety-and-improve-cardiovascular-health/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un proces necunoscut responsabil pentru topirea gheții în Antarctica descoperit

Un proces care până acum nu a fost documentat, demonstrează că bucățile de gheață care se topesc schimbă oceanul într-un...

Închide