MEDITATIA – ghid de la Beta la Theta – PARTEA 2

0

În călătoria pe care am început-o în urmă cu 4 zile am parcurs un început de drum, acolo unde creierul nostru emite unde la o frecvenţă între 8 şi 13 Hz. În această stare, conştienţa este încă prezentă, poţi să o experimentezi când te plimbi în parc şi contempli frumuseţea naturii, în cadrul unei sesiuni de vindecare atunci când eşti terapeut, când intri foarte puternic în muzică (de exemplu când cânţi la un instrument şi devii una cu instrumentul), atunci când încerci să deschizi sufletul oamenilor şi le vorbeşti din inimă. Există o componentă conştientă în tine în această stare (poţi fi observator) şi una semi-conştientă. De fapt te poţi imagina ca având o scară cu gradaţie identică termometrului şi frecvenţa pe care funcţionezi îţi dă şi starea interioară, adică procentul prin care diverse structuri ale tale sunt prezente în conştienţă.

De ce scade frecvenţa undelor cerebrale atunci când ne creşte frecvenţa de vibraţie totală? Pentru că aceste unde sunt direct proporţionale cu prezenţa frecvenţelor gândurilor conştiente. Acestea sunt cele mai grosiere creaţii ale „nevăzutului” fiinţei umane, alături de sentimente şi emoţii. Această treime compune practic baza solidă pe care se aşează fiecare fiinţă vie în acest univers, de la pietre până la planete şi sori, plante, animale şi oameni. Ceea ce e dincolo e nedefinit, nu se aşează sub definiţii care în final limitează.

Ce este de reţinut, înainte de a mai trece puţin prin practici propriu zise, este faptul că în stare alfa acţionăm direct pe structurile înalte ale corpului astral sau mental în funcţie de finalitatea acţiunii noastre şi automat efectele sunt mult mai adânci şi mai puternice decât lucrul cu corpul fizic. Asta nu înseamnă că trebui ca pe acesta din urmă să îl neglijăm. NU. Este cea mai mare greşeală a gândi că dacă reuşim să facem o lucrare la un nivel superior, nivelul de bază devine neimportant. Este o mare greşeală pe care mulţi o fac şi renunţă la exerciţiile pentru corpul fizic atunci când pornesc pe drumul meditaţiei şi repurtează ceva succese. A exclude din întreg şi cea mai mică porţiune înseamnă a nega cine şi ce suntem, chiar dacă vehicolul fizic este efemer şi e doar mijloc.

Revenind la tehnici, sunt destul de multe persoane care găsesc utilă o tehnică ce se foloseşte şi în Yoga, şi anume concentrarea pe un punct, în genere cel mai facil fiind un sunet, care să existe în conştienţă, ca prezenţă continuă (OOOOO, IIIIII, EEEEE etc.). Experimentaţi mai întâi şi încercaţi să simţiţi ce sunet vi se potriveşte mai întâi, nu încercaţi să îl complicaţi prea tare pentru că aunci interveniţi prea mult cu mintea pentru a-l produce şi controla. Închideţi ochii pur şi simplu şi lăsaţi-vă purtaţi de acest sunet până la identificarea totală cu el. Paranteză importantă: orice metodă aţi folosi, în momentul în care aţi repurtat o victorie încercaţi să marcaţi acel moment ca să vi-l puteţi aminti, vă ajută să reveniţi acolo mai uşor, corpurile voastre subtile sunt într-un fel mai aproape de instinctul animal (deşi într-un mod comlet diferit şi mai elevat) corpul emoţional (astral) fiind foarte legat de sentimentul acelei clipe, iar memoria de corpul mental şi câteodată şi de cele superioare dacă atingeţi linii ale destinului în meditaţia voastră.

Pentru succesul meditaţiei mai puteţi folosi un scenariu, o vizualizare, prestabilit. Treceţi prin acei paşi, care de obicei au o legătură cu zborul, cu ieşirea printre stele, mai încolo de marginea universului, sau din potrivă, intrând tot mai adânc în inima pământului, până eliminaţi pe cât posibil senzaţia conştienţei. Atunci când reuşiţi să faceţi acest lucru veţi atinge starea de unde theta, pe care în mod normal nu o atingeţi decât în somn. Aici, vizualul prinde aripi (dacă sunteţi o persoană vizuală), sau poate auziţi muzica sferelor (dacă aveţi tendinţe către auditiv) sau pur şi simplu intraţi în sfera de conectare a supra-intuiţiei având acces la cronicile akaşe, ori personale, ori chiar universale în unele cazuri. Aici experimentaţi starea de inocenţă pură, pentru că frecvenţa de 4 – 8 Hz corespunde copiilor ce sunt goi de programe şi identificări, goi de stări egotice.

În transă hiptnotică, în visare lucidă, în meditaţie profundă poţi atinge această stare vibratorie. Important este (pentru că efecetele sunt variate şi diferite în funcţie de fiecare persoană şi de toate moştenirile de toate naturile pe care le poartă în amprenta vibraţională proprie) să nu vă panicaţi, să luaţi totul ca atare şi în timp să mergeţi mai departe. Pentru că aici puteţi experimenta saltul spontan în astral (pentru unii o experienţă atât de traumatizantă încât se închid pentru mulţi ani din cauza neştiinţei şi a fricii care nu îşi au locul: călătoria astrală este ceva foarte firesc, doar nu ne amintim noi detaliile plecării şi sosirii, dar este ceva ce facem în ficare noapte şi nu înseamnă doar golirea subconştientului ci mult mai mult, incluzând lucrări pe care le facem cu corpul astral în universul astral şi regenerarea structurilor obosite de starea beta în care stâm majoritatea timpului), privirea 360 grade, imagini mentale care se suprapun realităţii, sunete, sentimente, emoţii puternice şi inexplicabile, tremur sau semi-paralizii momentane, respiraţie întretăiată sau lipsă, ori tot felul de stări mentale de beatitudine totală, frică sau extaz. Identificând stările pe care intratul în aceste stări ni le conferă putem înţelege unde mai avem de lucru ca să experimentăm numai ce e aproape de sufletul nostru.

Această deschidere a conştiinţei trebuie MUSAI să fie însoţită de o elevare spirituală, în orice mod posibil şi convenabil pentru cel în cauză. Pentru că dacă (o spun clar aici ca să se înţeleagă: se poate să nu fii cea mai bună persoană din lume – deşi acesta e un şablon al lumii polarizate în care gândim şi nu un adevăr obiectiv – şi să atingi cele mai înalte stări meditative, dar vei avea de lucru foarte mult, pentru că această combinaţia aduce cu sine curăţări naturale ce vin sub formă de încercări. Aşa că este de dorit să mergi cu toate planurile în paralel, lucrând şi la partea ta fizică (folosind postul, exerciţii de tip Yoga, Tai Chi, Qi Gong etc.), lucrând şi la partea mentală (prin lecturi alese, discuţii cu oameni deja porniţi pe acest drum, prin cursuri şi prin reflecţie personală, analiză detaşată a tot ceea ce este în tine şi în jurul tău) dar şi la partea spirituală (care se creşte prin toate cele de mai înainte, prin exprimarea la niveluri superioare ale atracţiilor tale personale ce se manifestă sub formă de talente sau hobby-uri, prin meditaţie, prin deshiderea sinceră a canalului inimii, prin acceptare şi ieratare, prin iubire necondiţionată). Dacă urmezi acest drum, vei şterge tot colbul aşezat intenţionat acolo pentru ca tu să îl dai la o parte, şi să străluceşti la adevărata dimensiune la care o poţi face aici în fizic.

Nu am terminat periplul, ca orice construcţie fizică are nevoie de măcar trei părţi, urmând ca voi, prin contribuţia proprie să ridicaţi piramida în spaţiu, să urcaţi pe niveluri tot mai înalte ale conştiinţei, luminând lumea cu lumina voastră, lumina noastră, lumina Lui.Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
EXERCITII PRACTICE PENTRU RIDICAREA VIBRATIEI – LIMBA CERULUI

In crearea propriei realitati, vibratia pe care o porti, vibratia pe care o transmiti Universului este esentiala, pentru ca, conform...

Închide