Meditatia cu lumanare

0

Inainte de a aprinde lumanarea, pregatiti spatiul in care veti medita. Stingeti luminile sau, daca aveti, trageti jaluzelele. Veti descoperi ca aceasta meditatie se face mult mai usor intr-o camera nu foarte luminoasa si in acest fel veti evita si durerile de ochi, asa ca aveti grija ca in camera in care meditati sa fie putina lumina si o temperatura confortabila.

Acum aprindeti lumanarea si pozitionati-o la nivelul ochiului, sau putin dedesubt. Este in regula sa priviti putin in jos la lumanare, insa este bine sa aveti grija sa nu va aplecati prea mult capul si sa nu alunecati. Este de asemenea important sa mentineti o postura cat mai dreapta si naturala pentru voi. Stati in scaunul favorit, sau cu picioarele incrucisate pe podea si aveti in vedere sa asezati lumanarea la cel putin 50 cm distanta de voi, sau lumina ei va fi prea puternica.

Candle Meditation Flame

Acum pur si simplu priviti flacara si permiteti-i imaginii flacarii sa va ocupe mintea. La inceput, mintea probabil ca va pleca in alte locuri si ochii vor rezista cu greu incercarii de a-i mentine nemiscati. Este normal, in timp va va veni din ce in ce mai usor, pe masura ce progresati cu meditatia, asa ca nu va faceti griji pentru aceste lucruri, daca le experimentati.

Se poate intampla sa va lacrimeze ochii. Din nou, este normal si de obicei acest efect dispare repede. Daca experimentati asemenea distrageri ale atentiei, pur si simplu reveniti cu atentia asupra flacarii si nu va mai concentrati pe ele. Un mod foarte eficient de a face meditatia cu lumanare mai profunda este sa va imaginati ca respirati lumina lumanarii. Nu trebuie sa faceti un exercitiu complex de vizualizare pentru asta, ci pur si simplu, cu ochii atintiti pe flacara, lasati ritmul natural al respiratiei sa va umple constiinta.

In mod natural veti simti ca lumina lumanarii intra si iese din voi curgand odata cu respiratia. Simtiti cum puritatea si claritatea va umplu corpul si mintea pe masura ce sunteti absorbiti in meditatie.

Aprofundarea meditatiei

Ceva cu adevarat special se intampla atunci cand intrati profund in meditatia cu lumanare. Voi descrie mai jos ceea ce se intampla ca sa puteti sa recunosteti aceste lucuri atunci cand vi se vor intampla si voua…

Vederea practic este procesarea pe care creierul vostru o face asupra semnalelor transmise prin nervul optic de la ochi. Ceea ce se intampla pe masura ce meditatia progreseaza este oprirea procesarii acestor semnale. Poate suna dramatic, insa este o experienta perfect naturala, in siguranta si profund eliberatoare. Sa va explic cam cum arata si cum se simte…

Ochii vostri sunt fixati pe imaginea flacarii din fata voastra si pentru ca acestia nu se misca, ei nu aduc in creier informatii noi pentru a fi procesate. In acest moment puteti observa cum zone din vederea voastra periferica incep sa dispara complet… Treptat, din ce in ce mai mult din vederea periferica dispare, pana cand nu mai exista in campul vizual decat flacara.

Aceasta este o experienta profunda. Ochii vostri sunt deschisi  insa nu vedeti in fata voastra decat mica flacara ce se afla aoclo. Si ca si consecinta directa , pare ca nu exista nicio distanta intre voi si flacara. In esenta, ati devenit una cu flacara.

Pentru a ajunge in acest stadiu, este nevoie atat de nemiscare fizica si mentala dar si a ochilor. In momentul in care priviti in jur, creierul vostru este inundat cu noi date senzoriale  si veti vedea instantaneu camera din jurul vostru. Ramaneti nemisacati si concentrati pe flacara si veti intra iar in starea de meditatie profunda foarte repede. Poate lua ceva timp sa stabilizati experienta, insa merita din plin!

La sfarsitul acestei meditatii, inchideti ochii si asezati-va pe spate pentru cel putin 5 minute pentru a permite corpului si mintii voastre sa se intoarca incet in starea de veghe.

nota: trebuie mentionat faptul ca ceea ce este prezentat in acest articol este o concentrare si nu o meditatie propriu zisa. Chiar si meditatiile ghidate sunt doar un exercitiu pentru minte, adevarata meditatie se naste din interior, din tacerea si pacea interioara, din infinit.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Masuratorile gravitationale confirma existenta unui ocean subteran pe satelitul lui Saturn, Enceladus

Ilustratia de mai jos prezinta un posibil interior pentru Enceladus, bazata pe investigatiile facute de sonda Cassini asupra campului gravitational...

Închide