Meditatia corpului imaterial

0

Aceasta practica poate parea la inceput ciudata, insa ca in cazul tuturor lucrurilor pe care le invatam, atunci cand va familiarizati cu organizarea energiei si constientei voastre in acest fel nou, veti incepe sa va simtiti mult mai natural si sa continuati fara efort si intr-un mod profund si plin de sens. Aceasta este o practica excelenta pentru a ramane centrat si impamantat in timpul turbulentelor  si distragerilor vietii de zi cu zi.

Meditatia corpului imaterial

Una dintre cele mai eficiente tehnici pentru a disipa stresul si tensiunea acumulata este aceea de a experimenta propriul corp ca fiind imaterial si umplut cu spatiu gol. Experimentati acest spatiu ca fiind nici solid dar nici gol, ci mai degraba ca o deschidere interioara in cadrul careia, emotiile si senzatiile pot veni si pleca libere. Deschiderea interioara si senzatia de spatiu, nu are nici o obstructie si nici o tenta de soliditate de densitate. Aceasta metoda extrem de simpla, a fost folosita de mii de ani si mai recent s-a demonstrat ca promoveaza si optimizeaza functiile neuromusculare, autonome si cele ale sistemului nervos central, dar in acelasi timp, reduce durerea si imbunatateste rezistenta si coordonarea generala minte-corp.

Incepeti prin a va aseza intr-o pozitie confortabila, cu spatele drept si corpul relaxat. Acum, aduceti-va atentia catre respiratie si pe masura ce inspirati, imaginati-va ca atentia merge este practic inspirata in zona capului. Va poate ajuta sa va imaginati respiratia ca un fum luminos de cristal care va umple complet capul. Cand expirati, parasiti imaginea sau senzatia densitatii sau soliditatii si imaginati-va aceasta zona complet libera si umpluta doar cu spatiu. Simtiti senzatiile si vibratiile care vin si care curg fara oprire in acest spatiu deschis din interiorul capului vostru. Odata cu urmatoarea respiratie, coborati atentia catre ceafa si gat, umpland aceasta zona a corpului vostru cu aceeasi senzatie de spatiu gol – practic va deschideti catre fluxul energiei vietii, a vibratiilor si senzatiilor acesteia. Continuati sa respirati si sa mutati constienta, in fiecare parte a corpului vostru, folosind fiecare zona consecutiva, respirati aceasta senzatie de spatiu deschis luminos in palme, brate, umeri, piept, abdomen, solduri, organe genitale si in final picioare si talpi. Atunci cand expirati simtiti si imaginati-va de o maniera vie cum fiecare regiune este practic lasata deschisa catre fluxul curgator de senzatii si vibratii care sunt practic baza experientei voastre. Printre aceste fluxuri de vibratii si senzatii, observati nemiscarea si pacea interioara care sustin aceste miliarde de schimbari si vibratii.

Acum, pur si simplu, stati in aceasta experienta a corpului imaterial fara a conceptualiza si fara a analiza. Pur si simplu permiteti gandurilor, emotiilor, perceptiilor si imaginilor sa se nasca si sa se dizolve in spatiul constientei voastre. Experimentati-va corpul ca un intreg complet deschis la echilibrarea si difuzarea presiunilor acumulate. Permiteti fiecarei respiratii sa aprofundeze aceasta armonie interioara si sa energizeze intensitatea calma a propriei constiente.

Initial puteti sa simtiti unele zone ale corpului ca fiind dense, solide si impenetrabile. S-ar putea sa nu puteti sa simtiti clar aceste regiuni. Multi oameni s-au deconectat de la parti ale corpului lor datorita ranilor din trecut, chirurgiei, abuzurilor din copilarie sau altor traume constiente sau inconstiente. Asadar, atata timp cat exista parti din corpul vostru care sunt excluse din senzatia intregului, atunci parti ale potentialului creierului si mintii voastre sunt si ele blocate. Aceste „sertare incuiate” ale cospului vostru va fac vulnerabili pentru ca ele, de obicei, sunt terenul pe care se dezvolta boli degenerative.

In timp, va veti iamgina foarte usor si veti simti cum intreg corpul vostru, din varful capului si pana la degetele de la picioare este complet deschis, fara obstructie, unificat si radiant. Acest simt interior al intregului va va permite sa va recastigati aceste regiuni pierdute ale corpului, creierului si ale mintii. In final veti fi capabili sa accesati acest simt unificat, deschis si luminos al intregului corp cu o singura respiratie.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Inainte de va hrani corpul, hraniti-va sufletul

Un extras din The Good Karma Diet: Eat Gently, Feel Amazing, Age in Slow Motion de Victoria Moran Stiti ca expertii in relatii...

Închide