Meditația activă versus meditația adevărată

1

Meditația este un termen general atunci când vorbim despre potențialul conștiinței noastre. Meditația activă și cea adevărată sunt exemple în acest sens – una conducând către cealaltă, amândouă rămânând unice în felul lor. Însă ce sunt acestea?

Starea de conștiință izolată provine din identificarea cu sinele iluzoriu. Totuși, această stare nu este prezentă în viața ta, ceea ce te împiedică să experimentezi forma liberă a conștiinței. Egoul este cel care te ghidează pe cale și face ca eforturile să fie permanente.

Prin intermediul practicii meditației, ne ghidăm egoul pentru a se întâlni cu conștiința și, în consecință, să ne îmbunătățim viața proprie și experiențele spirituale. Astăzi, cercetăm Meditația activă și Meditația adevărată, ambele cu propria perspectivă și aspecte multiple.

Meditația activă – și ceea ce înseamnă

Meditația activă nu este foarte diferită de meditația obișnuită, totuși, ea are mai multe puncte de focus, conducându-te către o stare de conștiință ridicată, ceea ce va conduce la satisfacție, împlinire, fericire și iluminare. Oamenii practică meditația pentru a-și tranchiliza mintea, pentru a-și suprima gândurile și emoțiile prin intermediul voinței sau pentru a atinge o stare de pace conștientă.

Scopul meditației active este să te facă activ și să îți poți vizualiza acțiunile și reușitele. De aceea, aceasta este cunoscută ca un ”prim pas către meditația adevărată” și imită starea noastră activă a minții din timpul procesului.

Meditația adevărată – ”Pasul înainte”

Meditația adevărată se întâmplă cu un motiv, iar acesta poate fi ceva ce tu poți să nu cunoști. Baza meditației tale adevărate este încercarea ta de a o face. Totuși, meditația adevărată este, înainte de toate, fără efort.

Ea nu crează o liniște artificială printr-un proces în pași și nu te face calm, motivat sau în controlul acțiunilor tale, pur și simplu.

Ceea ce face Meditația adevărată este să declanșeze Vigilența (Conștiența) și să o aducă la suprafată.

După cum poate știi deja, dimensiunile mai profunde ale vigilenței sunt niște ”diamante” pe care le deții, iar meditația adevărată face ca aceste dimensiuni să iasă la suprafată după lungi perioade de meditație. Acestea sunt de fat rădăcinile iluminării, ale împlinirii, ale satisfacției sau fericirii, cunoscute ca beneficii ale meditației.

Putem să tragem lesne concluzia că meditația adevărată (sau reală) nu este rezultatul unei activități, ci este o prezență în spațiul conștiinței. În final, ar trebui să vă amintiți că există multe dimensiuni și mai profunde ale vigilenței (conștienței) care este conștiința noastră trează și lumea tăcerii, ca stări ultime dincolo de minte.

Dacă înveți să treci de la meditația activă la meditația adevărată poți începe să trăiești o viață plină de sens.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

  1. As fi zis ca meditatia adevarata este un proces prin intermediul caruia ne putem pune intr-o stare de luciditate si de calm. Stiind ca exista mai multe tipuri de a parcurge un astfel de proces, unele care implica si activitati usoare, relaxante, pe acelea le-as fi asociat meditatiei active.
    Chiar mi-au fost de folos aceste informatii, multumesc!

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
La început

La început a fost lumina. Și pentru că a fost lumină, s-a născut culoarea, care la rândul ei a dezvăluit...

Închide