EXERCITII PENTRU RIDICAREA VIBRATIEI – FOCUL

1

Acum ceva timp am împletit în lumina natural a vieţii poarta prin care am adus curăţenia şi frumuseţea curgerii apei în ajutorul stării mentale a fiecăruia, am pus-o în firesc şi am lăsat povestea micilor sfere de energie albă să danseze în câmpurile noastre pentru a ne ajuta să vedem mai de aproape frumuseţea lumii. O să schimbăm polaritatea elementară a elemetului primordial şi o să păşim în poarta focului.

Câţi dintre voi nu aţi stat în jurul focului când eraţi mici , ascultând poveştile bunicului cum dansează printre limbile ce vin din trecutul imemorial al materiei, printre posibilul unei curburi multi-dimensionale a focului? Câţi nu aţi simţit energia şi căldura focului revărsându-se asemenea primelor clipe de somn atunci când visai, tânar fiind, că ieşi în zbor pe geam, sau prin tavan… câţi nu aţi căutat să citiţi limba arhetipală a focului în dansul lui sacru? Câţi nu aţi stat muţi de frumuseţea căldurii lui intense, de jarul care vă atârnă pe suflet, o reminiscenţă a lui Prometeu, titanul în al cărei inimă cobora focul cerului şi văzându-l l-a arătat celor mici. Pentru că acolo, în cele mai mici inter-spaţii dintre celule, acolo unde materia se împleteşte cu energia, în lumea lui nu există palpabil, e focul infinit regenerant, e energia reînnoirii eterne.

Chinezii au înţeles de mult că lumea e formată din nişte elemente arhetipale şi portate pe cunoştinţe stră-moşeşti, au dezvoltat, raportat la cunoaşterea perioadei în care au trăit, printre cele mai eficiente metode de vindecare cunoascute nouă până în ziua de azi. Au modelat faţa realităţii după cardinalitatea elementelor duale ale lumii materiale, incluzând focul acolo, pe treapta a treia a conştiinţei umane. Şamanii de mii de ani au înţeles forţa transmutantă şi transformatoare a focului, puterea luminii şi căldurii sale, briza pe care o porneşte curentul asecendent de căldură dar şi forţa distructiv/creatoare din spatele limbii de foc. Sărind în lumea fără timp a astralului, la fel cum o facem şi noi noapte de noapte, dar conştient, lucid, şamanul vede dincolo de masa fizică a focului, vede energia gravitaţiei feminine, vede gestaţia timpului şi a materiei. În focurile din stele se nasc elementele vieţii şi căldura şi lumina izvorâte din ele luminează cavernele pline de energie ne-creată a infinitului.

Aşa că energia focului e strâns legată de cele 4 porţi lunare, aşa numita axă a Dragonului, ce scoate pe gură focul ce animă noaptea. Pentru că în lipsa luminii solare, energia revărsată a lunii, mult mai subtilă devine cel mai bun prieten al alchimiştilor. Alchimişti care transformă nu materia simplă în structuri ordonate ci energiile negative în energii pozitive.

http://www.wallpaperzzz.com/abstract-fire-waves-download/

Nu am să intru acum în detalii în legătură cu mişcarea lunii pe boltă sau cu simbolismul dragonului, sau al balaurului, pe care îl putem întâlni deseori şi în literatura orală locală, mai departe şi în steagul dac (al lup-tătorilor balaurului de foc alb) ci am să poziţionez energia focului pe două cadrane foarte importante: luna plină şi luna nouă.

Exerciţiu pentru luna plină. Aici gestaţia energiilor este maximă, este capătul de sus al sinusoidei, acolo unde germinează toate dorinţele, unde lumina aduce prinosul ei gravitaţional care concentrează (adică desnează în infinit cercuri concentrice) în jurul dorinţelor tale. Ce poţi face de lună plină? Poţi aşeza pe un bileţel toate dorinţele tale, toate visele tale, toate acele lucruri (numai pozitive) pe care le doreşti în viaţa ta. Pune acolo toată inteţia ta, toată iubirea, tot sufletul tău, imprimă hârtia cu amprenta ta unic vibraţională. Las-o între rânduri şi simte-o că e reală, că e a ta, că eşti tu acolo între cuvintele pline de vis şi dorinţă. Apoi aşează bileţelul (lasă-ţi imaginaţia să lucreze atunci când focul topeşte materia hârtiei, imaginând elementele imateriale ale viselor tale umflându-se şi ocupând întreg universul) în foc şi lasă energia focului să amplifice dorinţele tale până la materializare. Fii curat ca un lac de munte aşteptând ca acele lucruri care sunt în acord cu binele tău suprem să se împlinească deîndată, sub zborul luminos al focului.

Exerciţiu pentru lună nouă. Aici sinusoida e în minimul ei, absenţa luminscenţei e dovada scăderilor maxime, dar întodeauna aici prinosul sfârşitului aduce un nou început. Ce poţi face de lună nouă? Poţi pune, la fel ca de luna plină, toate neîmplinirile tale, toate defectele, toate lucrurile de care vrei să scapi, toată negativitatea ta, tot ceea ce nu îţi doreşti în ACUM şi AICI. Şi apoi lasă tranformatorul foc să topească acele energii, să le dea înapoi focurilor eterne ale nevăzutului. Creuzetul focului va desface energiile negative în particule sub-negative, care în esenţă sunt lumină, pozitivă, curată, doar incidenţe pentru evoluţie.

http://www.thailand-travelonline.com/wp-content/uploads/2009/10/paper-fire-balloons-floating-against-the-dark-night.jpg

În primul rând treci ca focul prin ceea ce e negativ în tine dar ştiind că acelea sunt repere pentru evoluţia ta, focul le transformă, dar urmele lor rămân, în cenuşa transformată din tine. Apoi arde ca focul pentru a înălţa baloanele visleor tale. Şi mai apoi simte cum în fiecare celulă, un foc al păsării phoenix veghează regenerarea şi fizică şi psihică şi sufletească. Devino una cu focul şi vei renaşte mereu în lumea polarităţii ca un foc ce încălzeşte inimile celorlalţi, ca un foc ce luminează căile sufletului, ca un text ante-arhaic ce vorbeşte sufletului despre ante-timp şi despre viaţa de dincolo de găurile negre sau de visele lucide conţinute în particulele esenţiale de ayahuasca. Conştientizând puterea focului poţi fii mai aproape de energia lui, de a stăpâni cu adevărat măiestria, de a trăi mai aproape de reperele din tine, de focul creaţiei. Dar întodeauna să pui blândeţea şi calmul şi iubirea în faţa focului pentru a-l aşeza în registrul sufletului şi a înţelege că nu e neapărat necesar să te arzi când te joci cu focul, că orice lucru îşi are scopul şi menirea în graniţa realităţii trăite.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sf. IOAN BOTEZATORUL

Pe 24 iunie, an de an, se celebrează mica treime închinată ultimului profet, Înainte-mergătorul, ultima încrustare în fizic a Sfântului...

Închide