Diferenta dintre rugaciune, meditatie si contemplatie – partea 2

0

  • de Sri Gary Olsen Beneficiile rugaciunii si ale meditatiei de-a lungul istoriei spirituale nu pot fi negate. Aceste metode familiare de imbunatatire a comunicarii spirituale au fost practicate zilnic de catre milioane de oameni. Mai mult decat atat, oricine foloseste aceste metode sau tehnici pentru a experimenta un aspect mai inalt al naturii lor divine, trebuie respectat pentru ca isi doreste divinul intr-un univers predominant material. Insa, in ciuda raspandirii ambelor practici, atat a meditatiei cat si a rugaciunii, ne-am putea intreba daca ele chiar se manifesta in directia idealurilor spirituale dorite, pentru ca atat de multi cautatori spirituali sinceri par sa ramana neimpliniti. In mod ironic, cei mai multi cautatori se intreaba pe ei insisi de cat sa priveasca la eficienta sau la limitarile practicilor lor, datorita faptului ca natura lor spirituala profunda le este inaccesibila. continuare:

Secretele pentru atingerea Realizarii Sinelui ne-au fost oferite de catre toti Maestrii si Sfintii adevarati care au trait pe acest pamant atat in trecut cat si in prezent. Pitagora, Iisus, Nanak, Kabir, Swami Ji, Sawan Singh si multi altii, au atras atentia ca initierea in Curentul Sunetului ofera cautatorilor tot ceea ce au sau vor avea nevoie vreodata. Odata ce a fost primita aceasta initiere de la un Maestru traitor, rugaciunea si meditatia sunt in mod natural inlocuite cu contemplatia. Contemplatia imbratiseaza cea mai larga perspectiva posibila permitand simturilor mentale sa mediteze la diversele parti ce compun intregul. Pentru a folosi analogia omului nevazator ce descrie un elefant, contemplatorul se straduieste sa perceapa si sa inteleaga intregul elefant mai degraba decat a realiza doar coada sau urechile. De aceea, scopul contemplatiei sub tutela unui Maestru traitor, este sa inceapa procesul separarii dintre minte si suflet. Acesta este usor si natural si deschis tuturor, fie ca sunt tineri sau batrani, bogati sau saraci, educati sau nescoliti, barbati sau femei si in acelasi timp, transcendand rase, doctrine si locatii geografice.

MasterPath ofera un Maestru Interior ce asteapta cautatorul in dreptul celui de-al treilea ochi, imediat deasupra constiintei umane. Odata ce aspirantul isi strange cu succes energiile imprastiate in corp si le consolideaza in interiorul chakrei celui de-al treilea ochi, are loc un eveniment minunat – Maestrul Interior apare discipolului pentru a ghida, escorta si instrui sufletul ce se maturizeaza in drumul catre propria sa realizare. Maestrul Interior este o alta forma a Maestrului Exterior si este o personificare directa a Curentului Sunetului. Fara asistenta Maestrului Interior, depasirea efectelor cuprinzatoare ale karmei, atat in plan fizic cat si in plan fizic, poate sa fie aproape imposibila.

Desavarsirea spirituala inseamna ca sufletul sa se reuneasca cu Dumnezeu in interiorul propriului microcosmos si este diferita de comuniunea cu Dumnezeu sau incercarea de a deveni Dumnezeu. Meditatia se ocupa doar de minte si in timp ce aceasta este un servitor util, ea ramane un maestru saracacios. Esenta noastra cea mai adevarata este sufletul creat dupa imaginea si asemanarea lui Dumnezeu. Pana cand sufletul nu este trezit din incaperea sa pentru a isi ocupa pozitia binemeritata de conducator al mintii, adevaratii cautatori nu prea au sanse si raman sub controlul unei minti supradezvoltate si a complexitatilor sale inerente.

Evolutia indivisuala a fiecarui suflet determina, in cele din urma, ce tehnica spirituala trebuie aleasa, fie ca este vorba de rugaciune, meditatie, contemplatie sau o combinatie a acestora. Tuturor sufletelor trebuie sa li se ofere libertatea si spatiul de a recunoaste si venera pe Dumnezeu in modul in care ei il percep, fie ca asta inseamna sa isi aleaga un maestru sau nu.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cine sunt eu – Ramana Maharishi – partea 2

Gandul ‘Cine sunt eu?’ va distruge toate celelalte ganduri si precum batul folosit la rugul funerar, va fi si el ars...

Închide