Cum să folosești mindfulnessul pentru a intra în contact cu Observatorul

0

Senzația proprie de sine, a cine ești tu, este ceva ce majoritatea oamenilor iau ca atare. Porbabil că te gândești la tine ca la o entitate fixă ce trece prin viață gândind, simțind și făcând diverse lucruri. Dar de fapt, senzația propriului sine este mult mai fluidă. De exemplu, atunci când ești pierdut în visare cu ochii deschiși sau când adormi noaptea, senzația de sine pare să dispară total.

În mindfulness, începi să vezi că acea parte din tine este un Observator a tot ceea ce gândești, simți și faci. Cu toate că nu există un cuvânt pentru această dimensiune a ta, o poți numi Sine Observator pentru că îți permite să îți observi și să iei notă de propriile gânduri, emoții și senzații corporale. Este o parte esențială a propriei ființe.

În cele din urmă oamenilor le place mindfulness-ul pentru că le permite să fie în această dimensiune mai profundă, mereu prezentă a lor cu o senzație de prezență, inimă plină, mindfulness și observare neobosită. În acest spațiu interior, nu poți fi destabilizat atât de ușor de suișurile și coborâșurile vieții.

Ai un fel de loc unde să te retragi: un refugiu. Un loc din interior care nu este niciodată atins, indiferent ce faci, cât de bolnav ești sau oricât de greșit ar părea să meargă lucrurile. Observatorul doar privești fără judecată propriile gânduri, emoții, senzații corporale și viața din jurul tău. Atunci când te detașezi de gânduri și emoții, faci un pas înapoi în sinele observator plin de pace, mereu prezent.

Cwele mai mari beneficii ale acestei abilități de a observa fără judecată sunt: te simți mai liber, mai capabil să faci față dificultăților și să ai o conexiune mai profundă cu tine însuți.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Psalmii: Inima rugăciunii

Cartea Psalmilor este unică în Biblie. În vreme ce majoritatea cărților oferă o descriere narativă istorică, învățături profetice sau proză...

Închide