Swami Rama

0

 

Se spune că ”Atunci când studentul este pregătit, maestrul apare”. Cu toate că au existat multe ajutoare pe parcurs, maestrul care a apărut pentru mine a fost Swami Rama.

Cu toate că Swami Rama a fondat multe organizații în întreaga lume, cel mai mare dar pe care l-a făcut umanității a fost aducerea profunzimii înțelepților străvechi către căutătorii moderni în niște moduri extrem de accesibile. El a realizat acest lucru prin intermediul scrierilor sale și prin conferințele sale, prin prezența sa atunci când își antrena studenții față în față.

 

Swami Rama și-a părăsit coprul în 13 noiembrie 1996. Cu toate că nu a numit niciun individ ca succesor al lineajului, el este urmat de multe persoane care fiecare servește în felul său. Din păcate, se pare că au fost și destul de multe lupte politice de atunci și cel puțin două persoane s-au auto-declarat fără nicio acoperire ca fiind SINGURUL succesor al lui Swami Rama.

ORGANIZATII: De-a lungul multor ani, un model a început să se devăluie în cadrul organizațiilor și al instituțiilor fondate de Swami Rama pe întregul mapamond. În principiu el ar fi fondat o organizație pentru a împărtăși învățăturile maeștrilor din Himalaya, iar cei din organizație ar începe să schimbe sau să abandoneze învățătura, iar Swami Rama ar fi renunțat atunci la acea organizație. Acest lucru s-a întâmplat în Asia, Europa și în America de Nord, posibil și în alte locuri. Cunosc personal cel puțin șapte asemenea locuri.

Până în momentul în care Swami Rama și-a părăsit corpul în 1996, singurele organizații afiliate în mod real erau Institutul Himalayan și Spital, plus Ashramul Sadhana Mandir, amândouă în India. În aceste organizații au intrat mulți oameni noi, iar mulți dintre aceștia probabil nu cunosc această istorie. 

RITUALURI: Swami Rama a declarat prin intermediul cărților, conferințelor și a ghidării sale personale că această tradiție este cea pură meditativă himalayană și că el nu folosește niciun ritual extern; că practicile predate sunt pur și simplu interioare. Totuși, de când nu mai este prezent în corp fizic, au pătruns tot mai multe ritualuri sub ghidarea unor preoți hinduși.

REALIZAREA UNIVERSALĂ: Swami Rama credea în și preda universalitatea realizării adevărurilor spirituale, în camera interioară a propriei ființe. El nu a cerut niciodată celor care l-au urmat să îl venereze, să își schimbe cultura sau să se convertească la o altă religie. Mai degrabă, el încuraja conștiența de sine prin practicile meditației yoga și a contemplației, cu o atitudine de încredere în sine. Sarcina profesorului exterior, așa cum m-a învățat chiar el, este să îți găsești ghidul interior.

e·nig·ma: Cel care este misterios,
curios, uimitor și inexplicabil.
Swami Rama este într-devăr o enigmă,
plină de iubire, înțeleaptă și altruistă.

 

FRICI ȘI REALITATEA ABSOLUTĂ: Swami Rama a continuat să împrăștie învățăturile propriului său maestru și anume în primul rând să cauți să te eliberezi de frici, iar în al doilea rând să cauți experiența directă a realității absolute care este în miezul ființei proprii, contrul conștiinței ce este cunoscut sub multe nume.

CUNOAȘTEREA DE SINE: Swamiji a spus că fiecare ar trebui ”să se cunoască la toate nivelurile”, explicând că ”După ce am vizitat sute de țări din întrega lume, nu am găsit decât o singură problemă, iar această problemă este faptul că ființa umană nu s-a înțeles pe sine și încearcă, în schimb, să îl înțeleagă pe Dumnezeu sau pe ceilalți”.

SIMPLITATEA: În timp ce preada profunzimile învățăturile maeștrilor himalayeni, Swami Rama era în mod direct legat de simplitate. El scria ”Nu ai nevoie de prea multe lucruri, însă în mod definitiv ai nevoie să practici ceea ce știi. Este trist să vă spun, însă nu am mai învățat nimic nou de când am crescut. Ceea ce am învățat în copilărie, asta am practicat de atunci”.

Echilibrul dintre profunzime și simplitate este unul dintre darurile cele mai benefice și pline de iubire pe care Swami Rama le-a lăsat moștenire umanității, inclusiv studenților săi. acest echilibru a fost o sursă puternică de inspirație pentru cei care au fost în postura de a da mai departe aceste învățături tradiționale ale maeștrilor din Himalaya.

sursa: h

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O lume uriașă HD 131399Ab cu trei sori

Planeta HD 131399Ab se află la 340 de ani lumină de Pământ în constelația Centaur, având o vârstă estimată la...

Închide