Swami Rama, un maestru al Muntilor Himalaya

0

Se spune ca, „Atunci cand discipolul este gata, maestrul apare”. Cu toate ca au fost multe ajutoare pe drum, maestrul meu a fost Swami Rama.

Cu toate ca Swami Rama a fondat multe organizatii, cel mai mare dar oferit umanitatii a fost aducerea profunzimilor invataturilor inteleptilor de demult in vizorul cautatorului modern, intr-un mod extrem de accesibil. A facut acest lucru prin interediul scrierilor sale si a conferintelor, dar cea mai importanta contributie a fost prezenta sa atunci cand instruia cate un discipol.

Swami Rama si-a parasit corpul la 13 noiembrie 1996. Cu toate ca nu a numit o persoana ca succesor al lineajului sau, sunt multe persoane care serveste fiecare in felul sau acest lucru. Din pacate, este oarecum trist sa spunem ca au existat lupte politice destul de multe de cand Swami Rama si-a parasit corpul, existand chiar doi falsi succesori autodeclarati ai acestuia.

ORGANIZATII: De-a lungul multor ani a iesit la iveala un model in diveresele organizatii si institutii pe care Swami Rama le-a fondat pe intregul glob. Punea bazele unei organizatii cu invataturile Maestrilor din Himalaya, iar oamenii din acea organizatie schimbau sau abandonau aceste invataturi, iar Swami Rama renega acea organizatie. S-a intamplat in Asia, Europa si in America de Nord, posibil si in alte locuri. Cunosc personal sapte asemenea cazuri.

In momentul in care Swami Rama si-a parasit corpul in 1996, singurele organizatii cu care el era afiliat a fost the Himalayan Institute Hospital Trust si Sadhana Mandir Ashram, amandoua din India.

REALIZAREA UNIVERSALA: Swami Rama a crezut in si a predat realizarea adevarurilor spirituale, in camera interioara a fiecarei fiinte. Nu a cerut niciodata sa fie urmat sau venerat, nicio schimbare a culturii sau convertire la o alta religie. Mai degraba, incuraja practicile constientei de sine prin practici de meditatie yoga si contemplatie, cu o atitudine de incredere in sine. Munca invatatorului exterior, spunea el, este sa gasesti invatatorul interior.

FRICILE SI REALITATEA ABSOLUTA: Swami Rama a continuat sa raspandeasca invataturile pe care le-a primit de la maestrul sau, mentionand ca prim pas eliberarea de frici si apoi experienta directa a realitatii absolute din centrul fiintei tale, centrul constiintei ce are multe nume.

CUNOASTEREA DE SINE: Swamiji a spus ca fiecare „ar trebui sa se cunoasca la toate nivelurile”, explicand ca „Dupa ce am vizitat sute de tari am descoperit ca peste tot in lume este o mare problema, iar problema este ca fiinta umana nu s-a inteles pe sine si incearca, in schimb, sa il inteleaga pe Dumnezeu sau pe altii”.

SIMPLITATEA: In timp ce propovaduia adevarurile profunde ale Maestrilor din Himalaya, Swami Rama a fost fidel simplitatii. El scria, „Nu trebuie sa stii multe lucruri, insa cu siguranta trebuie sa practici ceea ce stii. Este trist sa va spun, insa nu am invatat nimic nou de cand am crescut. Ceea ce am invatat in copilarie este ceea ce practic”.

Echilibrul deprofunzime si simplitate este unul dintre darurile cele mai pretioase ale lui Swami Rama pentru umanitate. Acest echilibru a fost o sursa importanta de inspiratie pentru cei care ii duc mai departe invataturile sar si pentru ceilalti.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un scut invizibil descoperit la mii de kilometri deasupra Pamantului blocheaza electronii mortali

O echipa de cercetatori condusa de catre the University of Colorado Boulder a descoperit un scut invizibil, undeva la aproximativ...

Închide