Sfantul Ioan – botezul focului divin

0

Chiar daca seara si-a asezat deja tolba racoroasa peste noi, aruncand umbra noptii peste curbura frumoasa a Pamantului, vreau sa folosesc inca o data ocazia, ca in numele Noului Pamant, sa las aici o candela aprinsa pentru toti cei care „poarta” (interesant de observat sensul cuvantului din limba romana, care se poate intelege si ca deschidere, caci numele ne sunt intr-adevar ca niste semnaturi energetice si cand au vibratia unuia precum Ioan Botezatorul, inaintemergatorul lui Iisus, are ceva greutate) numele de Ioana, Ion, Ioan si toate derivatele acestora. Vreau sa le urez Bine ati venit pe Noul Pamant, acel loc din sufletul vostru unde totul e asa cum trebuie, unde lumea e intelegatoare, miloasa si inteleapta, unde totul este precum in ochii Botezatorului.

Sfantul care se praznuieste de nu mai putin de sase ori in calendarul ortodox, a fost, spune Biblia, un om puternic, ce l-a cunoscut pe Domnul chiar dinainte de a se naste, fiind proorocit si lui Zaharia (tatal sau), prin intalnirea dintre Elisabeta (mama sa) si fecioara Maria. Iata deci, nici aici nimic nu este intamplator. Si pentru ca zilele acestea a si curs cerul putin, botezandu-ne bucuria copiilor cu putina zapada, albul acesta ce acopera tot simbolizeaza – mai ales ca ieri a fost Boboteaza – puritatea Cerului, ce se pogoara acum peste Pamant, acum la sfarsitul Sarbatorilor de Iarna. Si daca apa a fost sfintita si a curs din ceruri peste noi (promoroaca din copaci, de dimineata de Boboteaza si Sf Ioan e semn de belsug) sa fie pentru toti cei care isi serbeaza ziua de nume sa fie tot ceea ce numele acela impersoneaza!

La multi ani!

Chiar daca filmului ii lipseste subtitrarea simtiti doar ce transmite scena… simtiti apa si purificarea, intalnirea celor doua spirite, ca emblema a sfinteniei, a Duhului din cei doi.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Viata lui Buddha

Un documentar pe cat de simplu pe atat de plin de esenta, pentru ca, viata lui  a fost intr-adevar, chiar...

Închide