Sfantul Andrei – apostolul lupilor

0

La mulţi ani Andrei, oriunde ai fi, orice rol ai studia acum, orice postură socială sau spirituală te-a adus în planul manifestării fizice, orice credinţă ai avea, oricare ar fi numele tău de familie sau orice crezi despre cei din jurul tău. Şi pentru că aici, pe plaiul mioriţei, unde a crescut istoria pelasgă chiar până pe la 1900 când a început industrializarea şi unde în vatra satului încă găseşti poveştile cu strigoi, cu zâne şi iele sau Solomonari fraţi cu fulgerul şi trăznetul, aici unde domni’torii erau scoborâtori din munte, pentru că primeau învăţătura şi semnătura energetică a locului într-o peşteră în munţi şi apoi coborau călare de acolo, aici unde s-au îngropat titanii sub zimţii muntelui cufundat în sclipirea Dunării, unde urieşii de la Scăieni sau ţara Luanei sunt dovezile unei linii neîntrerupte de lumină, este locul unde Sfântul Andrei a adus „vestea cea bună”, în numele tuturor acestor moşteniri şi a tuturor celor cu sufletul deschis şi recunoştinţa pe buze şi pe chip, dar şi în numele celorlalţi, LA MULŢI ANI!

Istoria Sfântului Andrei este cunoscută, poate fi găsită peste tot pe internet însă nu ştiu câţi dintre voi au fost şi au păşit în peştera unde Apostolul românilor, cel care a adus creştinismul la noi în ţară, a schimbat lupul (daoi – dac) în miel al lui Dumnezeu. Aceasta se găseşte lângă comuna Ion Corvin din Dobrogea, acolo unde l-a condus, conform legendei chiar căpetenia lupilor. Aici este practic primul lăcaş creştin oficial de pe aceste meleaguri. O prezentare frumoasă am găsit-o .

De asemenea, foarte cunoscut este şi simbolul asociat primului discipol al lu Iisus, singurul dintre cei 12 care l-a urmat iniţial pe Sfântul Ioan Botezătorul până în momentul întâlnirii dintre cei doi. Această cruce, deşi este nesigură informaţia istorică ce leagă simbolul de martiriul Sfântului Andrei, este denumită generic crucea Sfântului Andrei. Simbolistica crucii este completată în această noapte de tradiţiile lupilor, ale sortitului şi ale cititului viitorului, în principiu al vitalităţii. Aceste obiceiuri conţin sâmburi ancestrali de adevăr care se pot revela dacă intraţi cu atenţie în istoria grâului încolţit de exemplu şi, de ce nu, vă puteţi şi bucura într-un timp relativ scurt, de o salată extraordianar de hrănitoare după ce vă faceţi o citire a acestui parametru.

Ceea ce mă fascinează este faptul că în noaptea asta, chiar dacă nu vă puneţi usturoiul la uşi şi la ferestre e totuşi noaptea lupilor, iar Sf Andrei le e patron. Iar lupul e în tradiţia dacilor de la stindard, la model de curaj şi corectitudine la model interior de a balansa între cei doi lupi: cel alb şi cel negru. Iar ideea e să îl hrăneşti pe cel alb şi vei înţelege de ce în noaptea aşa zis a „strigoilor” de fapt poţi primi vizita unor îngeri care să lase la tine pe masă şi în cana neîntoarsă hrana zeilor: IUBIREA.

Dacă nu, aşeză un ram de busuioc sub pernă, lasă-l să umple noaptea cu mirosului de har, să atragă lumina către perna pe care visele se vor aşterne mai frumos, mai lin, mai profund.

LA MULŢI ANI ANDREEA ŞI ANDREI!

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Manipuland si folosind Rezonanta Schumann – partea a IV a

  Legile Armonice? Frecvenţa unui val electromagnetic nu este precisă şi fluctuează puţin dacă e creat de o gaură neagră/albă...

Închide