Scopul vieții: A.H. Almaas

0

Nicolae Tanase: Domunle Almaas, care este scopul vieții?

A. H. Almaas: Scopul vieții nu se naște din ceea ce se întâmplă în ea. Noi nu experimentăm adevărata însemnătate care umple inima dacă suntem fericiți sau satisfăcuți de ceva ce se întâmplă în viața noastră. Nici dacă reușim să facem ceva important. Aceste fapte ne oferă o perspectivă asupra scopului vieții.

Însă scopul vieții pe care eu cunoscut-o și am trăit-o are legătură cu ceva mult mai de bază, ceva mult mai apropiat de noi. Are legătură cu a fi noi înșine în felul cel mai profund posibil. Este cunoașterea și ființarea din cel mai profund nivel de ființare. Este adevăratul și profundul nostru mod de a fi, de fapt scopul vieții. Conexiunea noastră intimă cu acest fundament care ne face umani și acest adevărat centru a ceea ce suntem răspund la întrebarea care este scopul vieții.

Nu este un răspuns în cuvinte sau care poate fi înțeles, este un răspuns care este senzația în sine. Recunoașterea adevăratei noastre ființe, în miezul conștiinței noastre, este adevăratul scop al vieții. Cel puțin dă sens vieții noastre. Fără acesta, viața noastră nu poate avea sensul pe care îl căutăm.

***

~A. H. Almaas este numele de scritor al lui A. Hameed Ali, creator al . Diamond Aproach este o învățătură contemporană ce s-a dezvoltat în contaxtul atât a vechilor învățături spirituake dar și al teoriilor moderne psihologice. Almaas a publicat 17 cărți despre realizarea spirituală, inclusiv seria Diamond Heart, The Pearl Beyond Price, The Void, The Unfolding Now și The Point of Existence. El a puz bazele Școlii Ridhwan, dedicată realizării Adevăratei noastre Naturi. Orientarea școlii este îndreptată către a ajuta studenții să devină conștienți și să încorporeze ”esența” sau natura lor esențială.

sursa: /Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Dinamica grupului

Un nou studiu psihologic condus la Universitatea Otago din Noua Zeelandă susține vechea zicală ”păsările de-unf fel zboară împreună”. Descoperirile...

Închide