Papaji – Fericirea

0

Papaji s-a nascut la Gujranwalla, in vestul provionviei Punjab, care acum face parte din Pakistan. Mama lui a fost sora lui Swami Rama Tirtha, unul dintre cei mai famosi sfinti ai Indiei.

Copilaria

La varsta de opt ani, a experimentat o stare intensa de fericire, bucurie si extaz si nu a putut comunica mai multe zile la rand. Aceasta intamplare, a realizat el mai tarziu, a fost experineta SINELUI. A fost convins de catre mama sa ca se poate reintoarce la acea experineta prin practicarea venerarii zeului hindus Krishna, in consecinta el s-a dedicat cu toata fiinta lui Krishna Bhakti (veneratie). S-a dovedit a fi un copil minune si a inceput sa aiba viziuni cu Krishna inca de cand era copil, atat de puternice incat il putea atinge. Acest fapt este cunoscut in traditia Vaisnava sub numele de „Darsana” a lui Dumnezeu. Jucandu-se cu viziunile sale cu Krishna in timp ce experimenta extazul uniunii spirituale, practic si-a trait tineretea aproape de Krishna, ca prieten al acestuia.

Maturitate

Ca adult a dus o viata aparent normala, s-a casatorit, a crescut doi copii si chiar s-a inrolat in Armata britanica, in timp ce in secret iubirea lui pentru Krishna (si viziunile cu El) au continuat. Traind o viata de habotnic, nu a fost satisfacut cu viziunile sporadice si se tulbura profund atunci cand Krishna nu aparea. A devenit obsedat de dorinta de a avea experienta de a il vedea pe Dumnezeu tot timpul si a calatorit prin intrega Indie, intreband invatatii daca i-l pot arata pe Dumnezeu.

Intalnirea cu Ramana Maharshi

Dupa ce toate incercarile sale au esuat, s-a intors la familia lui din Lyalpur. Un sadhu i-a aparut la usa, la scurt timp dupa intoarcerea sa, iar Poonjaji l-a invitat in casa si l-a intrebat si pe acesta obsedanta intrebare pentru care a batut tara in lung si in lat: „Mi-L poti arata pe Dumnezeu? Si daca nu, cunosti pe cineva care o poate face?” Spre surprinderea lui, sadhu i-a spus ca exista o pesoana, Ramana Maharshi, care i l-ar putea arata pe Dumnezeu. Apoi, acel sadhu i-a oferit detalii despre cum il poate intalni pe Ramana Maharshi. Era 1944 si Poonjaji avea treizeci si unu de ani. La prima sa vizita la Ramana, Papaji i-a povestit ca nu isi mai poate aduce mintea sa se gandeasca la Dumnezeu, sa practice japa sau orice alta practica spirituala. Ingrjorat, l-a rugat pe Ramana sa il ajute, insa raspunsul a fost ca nu aceasta este problema si ca toata practica lui de pana acum l-a condus catre acest moment si ca aceasta poate fi lepadata pentru ca si-a implinit menirea. Auzind aceste lcururi si scaldat in privirea tacuta a guru-lui sau, Poonjaji si-a simtit corpul purificandu-se si reconstruindu-se atom cu atom, pe rand, si atunci a vazut in interiorul inimii lui Dumezeu, a Inimii Spirituale, ceea ce a pornit deschiderea bobocului Inimii sale Spirituale. Totusi, aceasta experienta nu a fost suficienta pentru a il convinge pe Papaji de faptul ca Ramana i-l poate „arata pe Dumnezeu.” In consecinta Poonja a mers pe o parte a muntelui Adiannamalai si-a petrecut timpul jucandu-se cu propriu Krishna.

Realizarea 

La finalul timpului petrecut alaturi de Ramana Maharshi, atunci cand Papaji a venit sa isi ia ramas bun de la acesta, pentru a se intoarce la Madras, Ramana l-a directionat catre Sinele propriu. A subliniat faptul ca zeii care apar si dispar nu sunt continui, si numai Cel care este constient de acesti zei este continuu prezent. L-a incurajat pe Poonjaji sa gaseasca observatorul. Poonjaji a avut o experienta profunda in momentul in care a auzit acest lucru si, sub privirea profunda a lui Ramana a inteles deodata ceea ce este si ceea ce deja era. A devenit constient de SINE si apoi, el, Poonjaji a devenit acelasi Sine precum Ramana.

Dupa transformarea sa, a stat in sudul Indiei pana in 1947, atunci cand, in timpul impartirii Indiei, in ciuda dorintei puternice de a sta cu Maestrul sau, Ramana l-a trimis catre vechea sa casa din Punjab (la acel moment, deja in Pakistan), pentru a isi duce familia in siguranta catre Lucknow, India. Ultimele cuvinte ale lui Ramana catre el au fost: „Sunt cu tine, oriunde ai merge”. In urmatorii ani, Poonjaji a muncit pentru a castiga bani pentru intretinerea familiei, in tmp ce a cautat discipoli si a calatorit in interes de serviciu.

Un invatator

In 1966 s-a retras si s-a intors in Lucknow, dupa ce copiii lui s-au casatorit, acest lucru permitandu-i sa calatoreasca liber. A traversat India, Europa si Americile, invatand oamenii sa mediteze, deschizand scoli pentru copii si oferind Satsang-uri. Pe la sfarsitul anilor ’80, datorita starii de sanatate, a fost obligat sa stea in Lucknow, „vesticii” l-au gasit oferind Satsang-uri in propria casa si in casa nurorii sale, pentru un numar impresionant de „cautatori” de peste tot din lume, acest lucru petrecandu-se pana cand a fost construit o sala speciala, Satsang Bhawan, care putea sustine un public de 200 – 300 de persoane, zilnic. Papaji a stat in Satsang pana in momentul in care si-a parasit corpul. A intrat in Mahasamadhi pe 6 septembrie 1997.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sanatate prin ras

Rasul este unul dintre cele mai vechi instrumente pe care il putem folosi in orice moment al zilei, un extraordinar...

Închide