Edgar Cayce – Profetul adormit

0

In fiecare an, zeci de mii de oameni din toata lumea devin interesati de viata unui om obisnuit. A fost un om mediu, in marea majoritate a aspectelor: un sot iubitor, tata a doi copii, un fotograf talentat, un invatator devotat la scoala de duminica si un gradinar zelos. Totusi, de-a lungul vietii sale a aratat unul dintre cele mai remarcabile talente psihice ale tuturor timpurilor. Numele sau a fost: Edgar Cayce.

Timp de 43 de ani din viata sa, Edgar Cayce a demonstrat abilitatea stranie de a se pune singur intr-un soi de stare de somn autoindusa, asezandu-se pe o canapea, inchizand ochii si incrucisandu-si mainile peste stomac. Aceasta stare de relaxare si meditatie, i-a permis sa isi puna mintea in contact cu intregul timp si spatiu. Din aceasta stare, putea sa raspunda la intrebari diverse precum „Care sunt secretele universului” pana la „Cum pot sa inlatur un neg?”.  Raspunsurile sale la aceste intrebari au ajuns sa fie cunoscute sub numele de „citiri” si contin perspective atat de valoroase incat chiar si pana astazi, indivizi au gasit in ele un ajutor practic pentru orice, de la mentinerea unei diete echilibarte si pana la imbunatatirea relatiilor interumane, depasirea bolilor grave si experimentarea unei plimbari aproape de Dumnezeu.

Cu toate ca Cayce a murit cu mai mult de jumatate de secol in urma, atemporalitatea materialelor din citirile sale este evidenta si ilustrata in mai bine de 20 de biografii si 300 de titluri ce prezinta diverse aspecte ale vietii si muncii acestui om. Aceste carti contin un corpus de informatii atat de valoroase incat pana si Edgar Cayce a ezitat sa prezica impactul lor asupra finalului sfarsitului secolului XX. Acum saizeci de ani, cine s-ar fi gandit ca termeni precum meditatia, bibliotecile akashe, evolutia spirituala, aura, suflete pereche sau holism vor deveni cuvinte uzuale pentru sute de mii ed oameni?

Zilnic, pentru peste 40 de ani din viata sa de adult, Cayce s-a lungit pe o canapea, cu mainile pe stomac si a intrat intr-o stare de somn auto-indusa. Apoi, cand primea numele si locatia unui individ din lume, raspundea cu o voce normala oricarei intrebari puse. Aceste raspunsuri care au fost mai tarziu numite citiri, au fost transcrise de catre un stenograf ce pastra o copie a documentului si trimitea una persoanei care cerea informatia.

Astazi, stranse la (A.R.E.), in Virginia Beach, Virginia, exista copii a mai bine de 14.000 dinte citirile lui Edgar Cayce. Acestea sunt disponibile publicului si sunt indosariate impreuna cu dovezi ale urmarilor ce au fost primite de la indivizii care au cerut citirea. Aceste materiale reprezinta cea mai mare colectie de informatii mediumice obtinute vreodata dintr-o singura sursa. Organizatia fondata de Cayce in 1931 pentru a documenta, cerceta si difuza informatiile sale a crescut de la cateva sute de sustinatori din momentul mortii lui Cayce in 1945, pana la o sustinere de nivel mondial. Nenumarati oameni au fost atinsi de munca de o viata a acestui om crescut ca un simplu baiat de fermier, dar care a ajuns cel mai versatil si credibil medium pe care lumea l-a vazut.

Inca din 1901, informatiile din citirile lui Cayce au fost studiate de catre indivizi din toate disciplinele imaginabile. Materialele sale au ajuns mai apoi si in atentia profesorilor, istoricilor, teologilor, medicilor profesionisti si a cercetatorilor stiintifici.  Fara nici un dubiu, atractia a existat indiferent de domeniul de studiu iar Cayce si-a dovedit valoarea cu ani inaintea timpului sau. Cu decenii in urma, a subliniat importanta dietei, a atitudinii, a emotiilor, a exercitiilor si a rolului pacientului – fizic, mental si spiritual, in tratarea bolilor. Ca rezultat, a fost numit tatal medicinei holistice si a fost recunoscut pentru descrierea mecanismelor corpului uman si previzionarii directiilor medicinei. In domeniul psihologiei a fost deseori comparat cu Carl Jung. In domeniul educatiei, cu Rudlolf Steiner. Dr. Richard H. Drummond, unul dintre cei mai cunoscuti teologi, numeste informatiile spirituale ale lui Cayce ca fiind „cel mai fin material religios al secolului XX”.

In domeniul istoriei, citirile lui Cayce au oferit revelatii in cadrul iudaismului, ce au fost verificate la peste 20 de ani de la moartea sa. In cadrul politicii mondiale, a vazut caderea comunismului cu aproape 50 de ani inainte de a se intampla. Chiar si in domeniul fizicii, un profesor de la American Physical Society a facut o legatura intre teoria particulelor elementare si modul in care Edgar Cayce isi primea informatiile. In mod repetat, stiinta si istoria au validat concepte si idei explorate printre informatiile mediumice ale lui Cayce. Bogatia acestor intuitii a rezultat in sute de carti ce exploreaza diverse aspecte ale vietii si muncii acestui om fara a mai pune la socoteala traducerile.

Pe cat de fascinante sunt intinderea si acuratetea materialelor, pe atat de fascinant este nivelul activitatii mintii lui Cayce din timpul citirilor. Nu era ceva neobisnuit pentru el sa faca o citire stand intins pe canapeaua sa, fiind cumva mental in legatura cu celalalt individ si cu mediul si oferind raspunsuri la orice intrebare imaginabila sau la orice perioada din istorie si in acelasi timp sa aiba un vis personal pe care Cayce si-l putrea aminti atunci cand iesea din stare. Din cand in cand, s-a putut demonstra ca in timp ce avea loc citirea, daca un individ din camera in care era Cayce se gandea la ceva, oferea raspuns la aceste intrebari fara a fi verbal intrebat! Chiar si un studiu superficial al informatiilor oferite de Cayce, ne demonstreaza capacitatea mintii sale de a nu fi limitata la ceea ce noi numim parametrii conventionali ai timpului si spatiului.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum afecteaza mancarea mintea, corpul si spiritul – partea I

Ati observat ca alimentatia joaca un rol cheie in viata voastra? Din momentul nasterii, de pilda, dezvoltam o asociere profunda...

Închide