Intră în Matrix – vine internetul gândurilor – tehnologie incitantă sau îngrijorătoare?

0

Ți-ar plăcea să ai acces instantaneu la o cunoaștere vastă și la putere de procesare doar prin puterea gândului? S-ar putea să se întâmple mai repede decât am putea crede. Oamenii de știință spun că o ”interfață creier/cloud” ar putea fi disponibilă în doar câteva decenii.

Imagine: domeniul public

”Interfața creier/cloud” (B/CI) va conecta neuroni și sinapse din creier la vaste rețele de tip cloud în timp real și va oferi un acces imediat la cunoașterea lumii și inteligență artificială, pur și simplu doar gândindu-ne la o anumită temă sau întrebare.

Sună ca o tehnologie îngrijorătoare sau incitantă? \se pare că intrăm în Matrix, fie că vrem sau nu.

Creierul uman are un sistem extraordinar de stocare a informațiilor și de procesare a acestora ce posedă o uimitoare eficiență de procesare computațională proporțional la volumul de date. Neocortexul nostru ridat este partea din creier cea mai nouă, cea mai inteligentă și mai conștientă a creierului, iar oamenii de știință cred că îl putem folosi mai eficient dacă îl legăm la un computer.

Conceptul B/CI \a fost inițial propus de inventatorul-futurist-scriitor Ray Kurzweil, care a sugerat că nanoboți neuronali ar putea fi folosiți pentru a conecta neocortexul din creierul uman la un ”neocortex sintetic” din cloud.

“Aceste mașinării ar naviga prin sistemul vascular uman, ar traversa bariera sânge-creier și s-ar poziționa de la sine printre sau chiar în interiorul celulelor nervoase. Apoi aceștia ar transmite wireless informație codificată către și de la o rețea de super-computere de tip cloud pentru o monitorizare în timp real al stărilor cerebrale și pentru extragere de date”, a declarat Robert Freitas Jr., cel mai în vârstă cercetător din echipă.

În lucrarea lor științifică, oamnii de știință scriu că ”interfața dintre creierul uman și cloud prin intermediul tehnologiilor neuronale nanorobotice ar putea fi benefice pentru umanitate, asistând în eliminarea riscurilor pe care nașterea inteligenței artificiale le generează. O asemenea consecință ar putea implica unirea creierelor umane cu computerele pentru a preveni pericolele unei inteligențe artificiale nestăpânite. Nanorobotica neuronală ar putea fi o tehnologie potrivită pentru asistență în reducerea riscului asupra umanității pe care o presupune inteligența artificială care se dezvoltă rapid prin crearea unei tehnologii umane benefice de conectare și de control în același timp.

Oamenii de știință spun că promițătoarele tehnologii B/CI ce vor dezvolta un fel de internet al gândurilor ar putea deveni o realitate înainte de finalul secolului. Un internet al gândurilor poate că sună ca un Sci Fi pentru majoritatea, dar cine știe ce tehnologii vom vedea în viitorul apropiat.

Scris de Cynthia McKanzie – Editor MessageToEagle.com

sursa: http://www.messagetoeagle.com/enter-the-matrix-internet-of-thoughts-is-coming-disturbing-or-exciting-technology/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Mașinării organice care mănâncă, cresc, se mișcă, se degradează și mor, au fost create pentru prima dată

Intrăm într-o nouă eră tehnologică mai repede decât ne putem imagina. Oamenii de știință au creat mașinării organice ce mănâncă,...

Închide