5 INTREBARI PENTRU SUFLET – raspunde Alexiada

1

Iată că zilele acestea caniculare de iulie, care parcă fac dreptate numelui de luna lui Cuptor, o re-amintire care ne parvine nealterată de peste ani şi ani, mii, în care au curs către noi lucrările înaintaşilor, a dacilor, a cumanilor, a pelasgilor şi a celor de dinainte de potop, a atlanţilor şi lemurienilor şi poate şi de mai de mult, din momentele în care lumina, sfioasă, dădea primele săruturi materiei. De ce o introducere de tipul arc peste timp. Pentru că toţi cei vor apărea la această rubrică manifestă o direcţie anume şi pentru că asta îmi spune sufletul să vă împătăşesc despre ea, încerc să fac introducându-vă în atmosferă pentru a putea fi precum albinele într-un stup, de altfel şi scopul final al acestui site, al acestui vis, al promnisiunii Noului Pământ.

Să călcăm deci pe o altă cărare plină de lumină, o altă poveste, o altă voce a vieţii care ne oferă cu atâta gratitudine o picătură din sufletul şi din inima ei.  Aşadar să pornim împreună – pe această cale vă adresez rugămintea de a deveni participanţia activi la această rubrică pentru că în spiritul noului Pământ sunt cu toţii co-creatori ai realităţii şi atunci întrebările sau persoanele pe care doriţi să le „vedeţi” aici sunt reprele noastre pentru viitor, pentru acel viitor pe care îl vom trăi împreună – la a descoperi un alt călător cu sufletul în universul realităţii, un credincios urmaş al liniilor pe care şi le-a trasat pentru această viaţă. Îniante de a developa cele 5 întrebări cred că pot face o mică paranteză pentru a explica în două cuvinte de unde cifra 5 pentru aceste scurte incursiuni în lumină. Este vorba de armonie, de echilibru, de numărul dimensiunii a 3 a în care încă ne scăldăm, este ridicarea vrticalei perpendiculară pe planul vieţii, orizontal, pe triunghiul lumii materiale, cu cele două colţuri ale tetraedrelor întoarse, este arborele sephirotic, al cunoaşterii, ce conţine sămânţa vieţii. Toate simboluri ancestrale, cunoştinţe străvechi dar atât de proaspete. Să desenăm pentagonul de azi peste o persoană specială: Alexiada. Am să aşez aici câteva cuvinte scrise chiar de către Alexiada, pe care le puteţi găsi pe site-ul ei personal, câteva cuvinte despre iubirea necondiţionată:

Ori de câte ori întâlnim iubirea pură, fără condiţii, ceva din sufletele noastre se schimbă. E ca şi cum încă o floare ar înflori pe tija cu multe inflorescenţe a sufletului nostru.

Cum este să iubeşti fără condiţii?

Să nu ai aşteptări, adică orice ar face acea fiinţă să înţelegi, din perspectiva ei – poate că ceva ce te surprinde să-i fi fost provocat de o frică, de o durere veche, de un fel de a reacţiona ce nu corespunde cu tiparele tale, de o nelinişte, de o nevoie, de necunoaşterea de sine.

Să continui să o iubeşti, indiferent de cum se transformă relaţia voastră, căci iubirea nu este condiţionată nici de limitările fizice, ori temporale, nici de  constrângeri, de convingeri exterioare.

Să te bucuri de iubirea pe care o simţi tu, şi să nu condiţionezi ce simţi de ceea ce simte fiinţa pe care o iubeşti. Iubirea este a ta, este în sufletul tău, nu este ce primeşti de la alţii.

Să ştii că iubirea este, a fost şi va fi, numai că uneori sufletul tău nu o poate simţi, nu o poate trăi, din cauza propriilor frici, dureri, suferinţe.

Să uiţi tot ce ai învăţat de la cei care nu ştiu cum e să iubească fără condiţii, şi ţi-au transmis sistemele lor, părerile lor, fricile, durerile, suferinţele, tiparele lor.

Să poţi vedea sufletul celuilalt, dincolo de reacţiile minţii lui, de atributele mai puţin plăcute ale personalităţii lui.

Să stai în tăcere, fără să ceri, fără să aştepţi nimic, doar să te bucuri că eşti acolo, că împărtăşeşti, că Dumnezeu te binecuvântează cu acea prezenţă, cu acea întâlnire în viaţa ta, cu acel dar.

Să nu aştepţi nimic ca recompensă, ca şi cum ţi s-ar cuveni pentru ceea ce simţi, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce eşti.

Să te bucuri de nemurirea sentimentului tău de iubire, fiindcă ştii că este adevărata bogăţie a sufletului tău.

Să trăieşti starea de iubire, starea în care radiezi, emiţi iubire aşa cum o sursă de lumină emite raze.

Să ştii că iubirea e totul, e mai presus de orice alt sentiment, oricât de puternic şi de dominant ţi s-ar părea acel sentiment.

Să nu judeci, fiindcă iubirea eliberată de condiţii te ajută să priveşti în sufletele oamenilor, să îi vezi aşa cum sunt în realitate, dincolo de măştile ce şi le pun.

Să fii iubire, aşa cum sufletul tău este iubire.

1. Pentru cei care nu ştiu nimic despre tine le putem oferi minunata descriere de pe site-ul tău în care eu personal am găsit răspunsul la întrebările mele, dar vreau să oferim celor interesaţi puţină esenţă, pentru că simt că eşti foarte aproape de esenţa ta personală. Şi atunci dacă ar trebui să te prezinţi şi nu ai avea la dispoziţie decât 5 cuvinte care ar fi acelea?

Aş căuta cele 5 cuvinte potrivite pentru a exprima activitatea mea în viaţa aceasta şi credinţele mele:  Autentic, Autonom, Arhetip, Planul Sufletului. Şi bineînţeles că ar fi nevoie să explic aceste 5 cuvinte, din perspectiva mea, dar asta ar însemna că aş folosi mai mult de 5….

2. Am văzut că ai publicat 2 cărţi despre auto-vindecare şi că sunt numeroase întrebări la care răspunzi cu siguranţa unui spirit înţelept. Există un sfat pe care îl poţi oferi oricui te întâlneşte şi care să aibă un profund efect transformator asupra acestora? Care ar fi acela?

Nu am un panaceu universal, fiecare persoană, fiinţă, este unică, rezonează la unele cuvinte mai mult decât alta, necesităţile sunt diferite, dorinţele, experienţele de viaţă, traumele şi maturitatea, capacitatea de înţelegere, modalităţile de abordare a vieţii, inteligenţa, sensibilitatea, intuiţia, sunt specifice fiecăruia. Aşa că fiecare aude de la mine ce are nevoie să audă, primeşte ce doreste Sufletul lui, înţelege cât poate, este transformat ori vindecat…sau nu, sunt multe elemente în ecuaţia aceasta.

3. Aş vrea să ne povesteşti puţin şi despre rezultatele şi efectele pe care cursurile tale le au asupra celor care simt că trebuie să le urmeze. Dacă ai în memorie unul sau două momente care merită să fie împărtăşite, ştiu că  atunci când cineva citeşte un articol se apropie cel mai tare de povestitor în momentul în care devine personal, oferă din propria viaţă exemplele, atunci ar fi un moment extraordinar pentru aceasta apropiere.

Despre efectele cursurilor mele, ar vobi mai bine cei care le-au trăit şi simtit, m-am gândit chiar să-i rog să scrie despre asta, dar ar suna a reclamă, nu doresc să o fac. Lucrez de 10 ani, am văzut transformări la foarte mulţi oameni ce au lucrat cu mine, de la redescoperirea de sine, schimbarea în bine a atitudinii de viaţă, până la vindecări fizice, multe, şi mămici care işi doreau copii de mult timp, iar acum se bucură de ei. Desigur că nu oricine care vine la mine se vindecă sau pleacă imediat cu dorinţe îndeplinite, depinde de puritatea intenţiei persoanei, de implicarea ei in terapie, de ce are în program şi nu în ultimul rând, de Voia Divinităţii.

4. Suntem într-un moment extraordinar de frumos şi de important în evoluţia umanităţii, cu toţii simţim asta, unii mai puţin şi unii mai mult. Care crezi că este cea mai importantă contribuţie pe care ai adus-o la valul schimbărilor care au loc acum, in conştiinţa locală şi de ce nu, universală.

Pentru a înţelege schimbarea pe care o aduc ar fi necesar să vii la cursurile mele (chiar eşti invitatul meu în septembrie). Nu numai că implementez clar o schimbare de conştienţă, dar chiar refac, împreună cu cei care lucrează pentru ei, fiinţele energetice şi informaţionale. Ştii că se spune că nu poţi schimba lumea, dar te poţi schimba pe tine. Pentru mine este important lucrul fiecăruia dintre cursanţii mei, schimbarea şi evoluţia fiecăruia.

5. Şi tot din cauza că suntem în anul 2012, te-aş ruga să faci mai întâi un pas înainte şi să sa ne spui două cuvinte depre cum te vezi peste un an şi apoi peste zece, eventual creionând şi noua lume în care vom trăi atunci.

Cum mă văd peste 1 an sau peste 10? Îl las pe Dumnezeu să mă surprindă, şi sunt sigură că mă va surprinde în bine….până acum a făcut-o!

Vreau să îţi mulţumesc încă o dată pentru cuvintele frumoase pe care ni le-ai oferit şi poate vom continua să aducem în faţa oamenilor în septembrie şi mai mult din sufletul celei care vieţuieşte în ACUM  şi în IUBIRE în spatele numelui Alexiada. Mulţumim suflet cald!Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Un comentariu

 1. Dragi profesori,

  Sa nu va mire adresarea – fiecare sunteti Universuri in miniatura, cu mii-si-mii de experiente de viata si de la fiecare am invatat in acest putin timp (foarte intens trait) cat din biblioteci intregi. Pentru ca puneti suflet in ce faceti.

  Deunazi cand m-am trezit, mi-am amintit o snoava:

  De dimineata directorul il cheama pe Vasile la raport.
  – Buna dimineata, Vasile.
  – Buna dimineata, domnule director.
  – Te-am pus sa-i intrebi pe oamenii aia ce abilitati de vietuitoare si-ar alege: de maimuta, de leu, de elefant sau de omida si sa explice de ce. Ia spune, care sunt rezultatele? Sa ma conving de previziunile mele!
  – Pai, domnule director – vreo doi si-au ales de maimuta.
  – Zau? Asa e, unora le place sa se maimutareasca. Ei de ce-au ales asta?
  – Au zis ca maimuta e cea mai apropiata de om, cea mai inteligenta.
  – Mda, asa e. Bun argument. Mai departe.
  – Vreo sase au zis leu.
  – Sigur ca daaaaa. Cine n-ar vrea sa fie rege!
  – Vreo patru au ales elefant. Au zis ca desi nu iese in fata, ca leul, elefantul este cel mai puternic.
  – Hmmm, nu e chiar cum ma asteptam. Vedeam elefantul doar ca pe cineva mare, bun de pus la treaba…. Bine, ce sa zic, m-ai cam pus pe ganduri…Mi-a iesit pronosticul… da’ argumentele difera…si se intoarse cu privirea spre un punct ce-i folosea de limpezirea gandurilor.

  Directorul tot mormaia in barba si Vasile nu indraznea sa-l intrerupa. Cand, totusi, ii reveni privirea…
  – Pai, ce faci, n-ai plecat? Mai esti aici?
  – Sefu, mai e ceva.
  – Ce poate sa mai fie? Mi-ajunge pana acum, am obosit, nu mai accept si altceva.
  – Aia intrebati erau chiar 13…si am vorbit doar de 12 raspunsuri.
  – Pai cine n-a raspuns la intrebari?
  – Au raspuns toti 13.
  – Si p’ala ratacitu’ de ce nu l-ai adunat la una dintre rubrici, Vasile? Vrei sa-mi strici clasamentul? Tocmai cu asta, al 13-lea, cu ghinionul?
  – Sefu, ala ratacitu’ a ales omida.
  – Cuuuum?!!! Nu se poate! Pai omida am pus-o doar asa. de chestie, sa para mai multe variante posibile. Incredibil! Ba Vasile, mereu am zis, ciudata mai e lumea asta. Tot felul de ciudati prin ea, si se umple lumea cu nimicuri. Si de ce, ma?
  – Cum, „de ce”?
  – Aaaa, n-ai priceput intrebarea. De ce a ales omida?
  – Fiecare se poate perfectiona… dar numai din omida ai sansa sa te transformi, sa devii fluture! Sa te poti inalta…

  Totul este perfect! Nimic in plus, nimic in minus. Si este loc pentru fiecare

  De ce straluceste soarele? Emite lumina, caldura…Asta este povestea lui. Si o „spune” cu daruire, cu perseverenta….cu incredere… pana la capat, …….care ar fi acel capat….pana se implineste!

  Cum fiecare dintre noi este un Univers in miniatura, cu o poveste proprie…

  Mergeti prin viata pe drumul ce vi se potriveste!
  Spuneti-va povestea!
  Faceti sa straluceasca soarele.. din voi!

  Cu drag,

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
FITOTERAPIA – 3 chei – SÂNZIENELE

Continuând linia articolului precedent în care am creionat cumva o schiţă a ceea ce înseamnă FITOTERAPIA, o să păşim azi...

Închide