SIMTURILE PRIMARE – treimea pogorata

0

Cu toţii auzim de la diverşi oratori, citim în cărţi cu tentă spirituală sau în filme care ating acelaşi subiect, despre universul fractal, despre asemănările pe care nu le putem identifica decât atunci când realmente ne identificăm cu acele lucruri pentru a le conştientiza. Pentru că energia se poate transmuta în orice direcţie, TU, om, poţi însemna orice. Poţi fi gust, culoare, sunet. Poţi înţelege acel lucru pe care îl studiezi cu adevărat nu mai în momentul în care te identifici cu el, devii acel lucru la toate nivelurile. Şi cel mai uşor mod de a face acest lucru e de a conştientiza treimea ta interuioară, care e manifestare primă ce te defineşte dar în acelaşi timp te şi leagă de lume a materială.

Această treime este formată din trei simţuri: gust (unde identificăm cele două aspecte ale acestui simţ spiritual şi anume limba şi stomacul) care este direct legat de funcţia manifestării fizice, auz (unde identifică cele două structuri aferent, urechea externă şi urechea internă) şi văz (unde regăsim cele două aspecte intern-extern, în structura ochiului şi apoi în cortexul vizual şi în glanda pineală). Dacă urcăm pe elicoida ascendentă care se deseană pe o celulă con, pentru a găsi fiecare dintre cele trei manifestări, începând de la bază din fizic, trecând prin mental  ca să ajungă în final în spiritual la nivel vizual, putem identifica în fiecare simţ acele caracteristici ale fiecărui plan care în acelaşi timp definesc planul dar ţi simţul propriu-zis.

http://www.all-hd-wallpapers.com/wallpapers/abstract/389664.jpg

Să coborâm împreună în materie şi să înţelegem puţin mai “holistic” (atât sensul direct al cuvântului pe care îl putem găsi în DEX: HOLÍSTIC, -Ă, holistici, -ce, adj. 1. Care ţine seama de principiile holismului. Psihologie holistică. 2. Referitor la metodele de tratament din afara medicinei clasice: masajul terapeutic, homeopatia, medicina naturistă. – [după Random House Webster’s Electronic Dictionary and Thesaurus, College Edition, 1992], dar şi ca joc de cuvinte de sorginte engleză, în care termenul whole, deşi doar ca şi fonetică nu şi ca scriere, desemnează un întreg) prima poartă: GUSTUL. Acest simţ şi funcţiile associate, împreună cu organele asociate şi cu glandele legate energetic de ele formează treimea inferioară. Digestia e practic o stare de vibraţie mai înaltă faţă de masticaţie şi mai joasă faţă de absorbţia intestinală, starea în care alimentele sunt în fiecare prag se corelează cu fiecare vibraţie în parte. Des-facerea materiei în componente esenţiale e similară cu ceea ce homeopatia foloseşte pentru preparetele sale. În acelaşi fel, sistemul digestiv procesează emoţiile care vin odată cu substanţele ingerate. De aceea este foarte important să ştim de ce carnea aduce cu ea nu o vibraţie elevată, pentru că experienţele animalului sacrificat se imprimă la nivel celular (acolo sunt frăţiorii mai mici ai conştiinţei). La fel de bine se poate înţelege de ce animale crescute la curte, cu dragoste, cu grijă, în condiţii cât mai apropiate de cele naturale, cu hranp naturală,  ne dau produse mult mai sănătoase, mai curate, mai bune, pe când cele crescute industrial, chimic, forţat, nenatural, nu oferă nimic din ceea ce cealaltă categorie oferă. Am avut ocazia să proiectez câteva grajduri pentru porci şi am înţeles care sunt condiţiile în care friptura de la tine de pe masă ajunge să fie friptură (şi aici nici nu vreau să mai trec prin menţiunile speciale pe care le vom regăsi într-un viitor articol apropos de procesarea alimentelor), cu ce energii se încarcă, dacă acel animal e lipsit de tot ceea ce înseamnă grija crescătorului, de frumuseţea naturii în care în mod normal creşte, de toată suma de condiţii care îi crează o viaţă nefericită. Nici plantele nu sunt fericite dacă nu le tratăm omeneşte (în sensul în care exprimăm calităţi precum iubirea, bunul simţ, grija) darămite un animal. De aceea caracteristica primară a acestui nivel este IUBIREA.

http://www.ipadwallpaper-s.com/wallpapers/Abstract_Sound_Waves_304.jpg

De aceea există o atât de mare eficacitate pe care masajul Chi Nei Tsang o oferă unui pacient pentru procesarea emoţiilor pe care sistemul digestiv nu a reuşit să le proceseze. Toate organele fac asta, dar descompunerea pe care digestia o presupune aduce cea mai mare încărcătură din tot organismul, în afara porţii primare: inima. Aşadar prima poartă care ne leagă de memoria celulară a energiei este gura, care bineînţeles că e premisa şi următoarei porţi: AUZUL (prin sunetele care sunt emise tot prin gură)

Vibraţia ÎNŢELEPCIUNII ne oferă pe pragul acesta, al doilea, un traseu mai subtil pentru înţelegerea şi integrarea medianei. Dacă în cazul gurii şi al ochilor, există un dinamism interior al stărilor, auzul este numai pasivitate, aşteptare, de altfel substanţa primară a suntelor, al vibraţiilor. Cât despre fiziologia exprimată a urechii, putem să diferenţiem pentru a înţelege o dată undele sonore care sunt conduse către interior (similar cunoştineţelor către înţelegere) şi echilibrul pe care fiziologic organele urechii interne le conferă organismului, îndeplinind şi rolul traducerii undelor sonore. Informaţia acestui prag de vibraţie este vibraţia însăşi, care este starea naturală a materiei şi a energiei. Această înţelepciune s-a tradus prin comanda infinitului către Big-Bang. Prima octavă a triunghiului gură-ureche-ochi. A fost prima vibraţie care a pornit energia ne-creată în materializare, sunetul (inversul luminii, adică mintea egotică inversă spirtului infinit) a pornit dansul energiei şi compactarea pe care noi azi îl numim: UNIVERS (poezia unicităţii). În cazul acestui nivel nu mai avem de-a face cu o stare a materiei brută, ci cu o vibraţie superioară, unduirea undelor sonore fiind doar efect în materia fizică. De aceea liniştea aduce cu ea întotdeaun a treapta superioară, dar şi cunoştinţle akashice. De asemenea dacă privim la liniştea interioară putem lega acea funcţie fiziologică de echilibrare cu acest prag.

Până ajungem în poarta ADEVĂRULUI, pe care des-facerea şi recompunerea la nivelul cortexului vizual al celor 7 raze, trecând prin cele trei straturi interioare (treimea mică, de sus, a vibraţiei celeste, formtă dihotomic de structura internă a ochiului dar şi de triunghiul de aur din frunte, format de către ochi şi chakra ajna), rarefiindu-se şi mai tare în dinamica incredibilă a ochiului (în dilataţia şi în contracţia pupilei dar şi în expresia imediată a stărilor interioare – cunoaşteţi desigur starea pe care v-o conferă cineva atunci când vă aruncă o privire tăioasă – interesantă alăturare a termenului ochi şi ascuţit, e un motiv de meditaţie şi de integrare în normal a căutăturii prietenoase, care atrage acele energii suficiente şi necesare stării de bine) care ne aduce parţial prima căutătură a adevărului. A energiei spirituale, a pune în lumină ceea ce este. Faptul că partea exterioară a acestui simţ este principalul stimul pentru creier în formarea realităţii este dovada directă (împreună cu dualitatea undă – radiaţie a stimului coordonator: lumina). Inversul sunetului (unda luminoasă) se compune pe acest nivel cu prezenţa spiritului care radiază în universul fizic, nefiind prezent decât prin această manifestare (porţile cereşti reprezentate de stele sunt de o importanţă covârşitoare în identificarea elementelor astrologice ce guvernează linii de destin, influenţe astrale covârşitoare sau elemente de karma). Toate desigr că nu sunt alceva decât premisa conştientizării şi a înţelegerii. Apoi covârşitoarea prezenţă care va deveni un alt articol (în care vom explora porţile energetice şi glandele asociate acestora) a glandei pineale, care este aripa pentru înalt, viziunea ultimă a energiei spiritului.

Compune cele trei puncte şi ai să regăseşti coordonatele exprimate ale spirit(ualităţii) în FIZIC. Triunghiul magic în care te identifici ca prezenţă, ca suflet. Exprimarea directă a existenţei acestuia ca parte integrantă din ceea ce noi numim viaţă. Puţin mai aproape de noi înşine acum.

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
EXERCITIU ZILNIC PENTRU RIDICAREA VIBRATIEI – APA

Modul cum ne începem ziua cu siguranţă că are legătură cum se va desfăşura efectiv şirul evenimentelor ce se vor...

Închide