Are Pamantul propria constiinta?

0

Poate ca deja sunteti constienti ca exista diferite niveluri de constiinta si ca exista o evolutie a constiintei de la niveluri joase ale constientei catre niveluri mai inalte. Poate ca deja ati auzit si de „Constiinta universala” care ne conecteaza si ne afecteaza pe toti. Stiati ca si corpurile planetare au constiinta proprie? Traditiile antice de pe tot globul au fost constiente de acest fapt, de aceea ele le-au atribuit planetelor diverse modele arhetipale, iar ramasite ale acestora pot fi descoperite de exemplu in astrologie. As dori sa prezint evolutia constiintei planetei noastre si ce inseamna aceasta pentru noi.

Proprietati ale Constiintei

In acelasi fel in care mana voastra este o mana si o parte a corpului vostru, constiinta este formata din parti care sunt legate ca un intreg (nota: si mult mai mult decat atat, dar nu face obiectul acestui articol). Constiinta ce se manifesta in fiintele individuale are scopuri speciale si lectii pe care isi doreste sa le invete. Cu toate acestea toate constiintele individuale sunt conectate. Scopul acestor legaturi complexe este de a ajuta universul sa invete despre el insusi. Sunteti precum ochii si urechile universului, aratandu-i acestuia diferitele posibilitati si aspecte, in asa fel incat sa invete si sa evolueze.

Pamantul este o Fiinta Constienta

Pamantul, la fel ca toate planetele, este o fiinta constienta. Primul scop al Pamantului a fost intentia constienta de a forma minerale si de a le transforma apoi in roci si cristale. Cristalele sunt de aceea infuzate cu perspective particulare si expresii particulare, iar noi ne putem conecta la acestea energetic. Este aproape ca si cum pamantul ne-a lasat sarcina de a scormoni dupa miliarde de cristale-stickuri USB ce contin mesaje energetice, cum ar fi iubire sau protectie, pe care noi le putem „descarca”.

Apoi Pamantul si-a propus sa creeze conditiile necesare pentru a sustine forme de viata din ce in ce mai complexe, in cele din urma conducand la conditiile propice pentru a sustine umanitatea. In acest fel, constiinta noastra este conectata la Pamant, amandoua influentandu-se si sustinandu-se una pe celalalta.

Pamantul evolueaza in Constiinta

Pamantul evolueaza in Constiinta, fapt care este legat si influentat de evolutia propriei noastre constiinte. Doua caracteristici ale acestei tranzitii sunt „accelerarea” in timp si cresterea procentului de sincronicitati.

Accelerarea

Ati observat ca timpul pare sa curga mai repede? Exista un scop pentru acest lucru: Pentru a face evidente consecintele comportamentului nostru. Imaginati-va in evul mediu scriind o scrisoare familiei care locuieste foarte departe. In scrisoarea voastra relatati niste vesti dezamagitoare care, in final, vor schimba viata familiei voastre pentru totdeauna. Ganditi-va cat timp era nevoie ca acea scrisoare sa ajunga la ei si ca acestia sa experimenteze consecintele scrisorii voastre. Acum reveniti in prezent, in aceiasi situatie, distanta nu mai are acelasi impact: puteti sa stati de vorba in timp real cu indivizi practic de oriunde si de aceea sa existe influente si efecte bidirectionale pe distante enorme. Acesta este doar unu exemplu insa are menirea de a ilustra diferentele semnificative pe care ziua de azi le are, fata de trecut.

Accelerarea timpului ne arata in cele din urma efectul individual asupra intregului. De exemplu, stiri instantanee prin internet au permis multora sa devina constienti de consecintele unor fapte precum capitalismul salbatic sau distrugerea mediului. Avand capacitatea de a vedea si simti cum afecteaza deciziile noastre intregul, putem sa alegem sa alegem sa sustinem optiunile sustenabile, in acord cu mediul inconjurator, atunci cand se poate.

Sincronicitatile

Screen-shot-2014-06-10-at-3.02.14-PMNe putem astepta si la o crestere a numarului de evenimente sincronistice pentru a ne ajuta sa intelegem conexiunea divina din evenimentele pe care le traim. Sincronicitatea are loc atunci cand lucruri aparent nelegate intre ele se compun in asa fel incat ele au un sens profund. De exemplu, ati avut vreodata un gand , despre ce se intampla in viata voastra, planuri de a face o calatorie, sau sa atingeti un tel, pentru ca mai tarziu sa auziti din intamplare niste straini vorbind exact despre lucrurile la care voi chiar va gandeati atunci, sau poate sa va uitati la o emisiune la tv in care se intampla exact acelasi lucru si se discuta despre acelasi subiect? Aceasta este sincronicitatea. Pentru multi, iluzia ca viata noastra este compusa din „intalniri strict aleatorii” incepe sa se evapore. Aceste sincornicitati sunt menite a ne demonstra ca ele exista pentru un motiv, si ca nimic in viata nu este fara sens sau intamplator.

Aceste elemente lucreaza impreuna pentru a ne creste gradul de constienta si pentru a facilita nivelurile inalte ale constiintei. Nu exista nimic care sa aiba loc izolat. Ceea ce faceti pentru voi insiva practic faceti pentru toti. Daca lasati acest adevar sa va ghideze, puteti fi siguri ca veti evolua impreuna cu Pamantul catre niveluri superioare de constienta.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Ce este yoga de fapt?

Multi dintre noi suntem obsnuiti sa cautam implinirea in afara noastra. Traim intr-o lume care ne conditioneaza sa credem ca...

Închide