De ce este buna recunostinta pentru tine: Deepak Chopra

0

Nu va stresati prea mult in legatura cu masa de Paste (in engleza era vorba despre Thnaksgiving), pentru ca „lucrarea” emotionala pe care o faceti la masa ar putea sa fie potrivita pentru sanatatea voastra spirituala. Cel putin asta este ceea ce spune un faimos medic expert in medicina holistica si scriitor de succes, Deepak Chopra.

Chopra, care de curand a publicat o noua carte The Future of God: A Practical Approach to Spirituality for Our Times (Viitorul lui Dumnezeu: O abordare practica a spiritualitatii pentru vremurile noastre), spune ca exprimarea recunostintei de Paste (ca si de Thanksgiving) nu este doar o traditie – ea este benefica si pentru corp dar si pentru spirit. Apoi, o luna mai tarziu, multi romani (americani) ar putea sa se simta ingrijorati si dezamagiti (aproape in legatura cu orice, de la vremea extrema pana la problemele clasei politice – se potriveste de minune pentru ambele natiuni si nu numai) si un efort de a fi mai „recunoscatori” i-ar putea ajuta sa scape de aceste emotii „toxice”, chiar numai pentru o noapte. „Furia si ostilitatea pot fi inflamatorii numai in mintea voastra dar si in corpul vostru”, spune el. „Recunostinta vindeca. Va extinde constienta si va schimba atentia de la ceva care doare la ceva care vindeca”.

Insa nu este suficient doar sa va imbuibati cu cartofi dulci si sa va ciondaniti pe scobitori – „trebuie” (este benefic) sa practicati in mod deliberat recunostinta pentru a atinge beneficiile spirituale.

„Puteti sa faceti o meditatie simpla unde va linistiti mintea, va asezati atentia pe ceea ce auziti si intrebati-va: Pentru ce sunt recunoscator/oare? Daca va intrebati acest lucru in propria nemiscare, vor iesi la iveala tot felul de lucruri… Nu trebuie sa porniti in cautarea raspunsurilor, trebuie doar sa va intrebati si sa permiteti oricarei senzatii, imagini, emotii sau gand sa vina la voi… Oamenii care practica acest tip de ritual, practic experimenteaza o crestere a eficientei sistemului imunitar, o schimbare in nivelurile de hormoni, ba chiar este extrem de interesant ce se intampla si la nivel celular cu markerii informationali… Acest lucru are de fapt consecinte biologice foarte puternice”.

Asadar, nu va mai stresati in legatura cu cata placinta consumati si concentrati-va mai degraba pe ceea ce este bun in viata voastra. Este o atitudine sanatoasa.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Beneficii ale postului cu apa

Postul este o metoda antica excelnta si puternica de a vindeca multe afectiuni. Acesta permite corpului sa se odihneasca, se...

Închide