Grotele Longyou, un antic mister nerezolvat

0

Misterioasele si fascinantele grote Longyou trebuie sa fi fost un soi de proiect secret construit de catre oameni din antichitate, care erau constructori extrardinari, tinand cont ca acestea au fost realizate cu mai bine de 2.000 de ani in urma. Ele au fost subiectul fascinatiei atat pentru invatati dar si pentru profani. Din pacate nu exista nicio inregistrare istorica legata de aceasta constructie, iar cei care au realizat aceste grote sunt necunoscuti. Oare au avut constructori antici planuri si metode de a proiecta si construi aceste caverne si de a le face stabile acum mai bine de 2.000 de ani?

longyoucaves001
Daca nu, intrebarea ramane: cum de s-au mentinut aceste structuri penntru o perioada de timp atat de indelungata? Au fost oare acestea create de catre chinezii antici sau este vorba despre o civilizatie necunoscuta si extrem de avansata ce era prezenta in zona in acea perioada care a ajutat la constructia grotelor Longyou?

Descoperite dupa secarea a cinci lacuri mici dintr-o zona relativ plata in anul 1992, grotele Longyou raman un mister nerezolvat pana in ziua de azi. Multi cercetatori din China, Japonia, Polonia, Singapore si SUA au vizitat locatia, situata la poalele dealurilor Phoenix, la 3km. nord de districtul Longyou, in zona central-vestica a Provinciei chineze Zhejiang.

Ariile grotelor sunt intre 1.000 si 3.000 de metri patrati. Fiecare grota este o extensie verticala in adancime a unei gropi rectangulare cu o inaltime de aproximativ 30 de metri.

longyoucaves002
Peretii, tavanul si coloanele de piatra ale fiecarei grote sunt decorate cu lini si simboluri facute cu dalta – probabil in mod deliberat lasate de catre antici. Oare au aceste linii doar un scop decorativ sau exista un mesaj ascuns pe acesti pereti, care ramane sa fie descifrat?
Dintre cele douzeci si patru de grote descoperite – toate sapate cu mana – exista sapte ale caror modele seamana in mod evident cu cele sapte stele ale Carului Mare.longyoucaves003

Niciuna dintre grote nu este conectata cu celelalte, insa multe dintre ele au pereti comuni. Si dupa cum a explicat Yang Hongxun, expert la the Archaeological Institute of Chinese Academy of Social Sciences:

„de pe fundul fiecarei grote, constructorii antici nu puteau vedea ce faceau ceilalti lucratori in grote de langa. Insa peretii interiori ai fiecarei grote trebuiau sa fie paraleli cu cei ai grotei de langa, altfel s-ar fi creat goluri intre ele. Asadar, sistemul de masuratori trebuie sa fi fost extrem de avansat. Trebuie sa fi existat o planificare a tuturor dimensiunilor, locatiilor si a distantelor dintre grote, inainte de incepe lucrul”.

longyoucaves004
Exista multe intrebari legate de misterele acetor grote. Unde au fost transportate toate rocile excavate? Cati muncitori au fost implicati in crearea acestor grote extrem de sofisticate? O estimare simpla ne ofera o idee clara despre cat de manifica a fost munca stramosilor nostri. Patru grote, de exemplu, acopera o arie de 1.200 de metri patrati, deci din fiecare grota au fost excavati cate 36.000 metri cubi de roca. Si de vreme ce s-au descoperit deja 24 de astfel de grote in Satul Shiyanbei, volumul excavatiilor ar fi de aproximativ 900.000 metri cubi de stanca.
longyoucaves005
Daca un om poate sapa 0.5 metri cubi de roca in fiecare zi, atunci constructia acestor 24 de grote ar avea nevoie de 1.000 de oameni puternici, 24 de ore pe zi, spate zile pe saptamana, pentru o perioada de aproximativ 5 ani. Totusi, aceasta estimare este conservatoare, pentru ca, odata ce groa devine tot mai adanca, cu atat este mai dificil de sapat si de evacuat. Cu toate aceste necunoscute in minte, s-au efectuat multe investigatii legate de grote, modelari computerizate si teste de laborator. Deocamdata, expertii propun o teorie prin care aceste grote pline de apa ar putea fi stabile pe o perioada atat de lunga, de mii de ani.Alte intrebari legate de grote trebuie sa mai astepte pentru ca mecanica rocilor si ingineria sunt mai noi de 100 de ani si nu au fost niciodata implicata in constructia unor grote atat de mari.

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Singurul lucru ce te va face cu adevarat fericit/a

Ce este fericirea adevarata? De ce esti aici? Care este sensul existentei tale?  Inseamna doar sa fii o rotita dintata...

Închide