Glifele Kariong – Egipteni in Australia – partea 4

0

  • Ce spun hieroglifele? Initial, potrivit lui Steve Strong, autoritatile au fost foarte interesate de glifele Kariong, insa dupa ce cativa egiptologi si istorici proeminenti au ridiculizat ideea ca egiptenii sa ajunga in australia, acest interes a disparut. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/glifele-kariong-egipteni-in-australia-partea-3/

Un caz de gramatica gresita

Majoritatea hieroglifelor din muzee sunt din perioada dinastiilor de mijloc. Acestea sunt cele studiate si invatate in cadrul Universitatilor. Exista reguli si gramatica ce sunt absente in scrierile mai vechi protoegiptene din care glifele Kariong fac parte. Pentru egiptologii contemporani, glifele Kariong sunt doar o colectie aleatorie de simboluri si o incurcatura de fraze atribuite copierii din niste texte mai vechi. Multe dintre criticile aduse lui Ray Johnson si von Sneff contin insulte si ridiculizari. Astfel incat, sunt sigur ca majoritatea criticilor lor nu le-au citit niciodata opera si asta din pacate pentru ca examinarea diferitelor stiluri de hieroglife din cadrul diferitelor dinastii ar putea, intr-adevar, sa fie calcaiul lui Ahile pentru glifele Kariong.

Exista cateva probleme serioase, precum folosirea unui cartus – un soi de dreptunghi ce izoleaza simbolurile folosite pentru exprimarea numelui cuiva – similare celor folosite pentru reprezentarea numelui Regelui Khufu [dedesubt].

Khufu reprezentat in glifele Kariong si in paralel modul in care a fost scris pe Marea Piramida in timpul celei de-a patra Dinastii (in medalion)

Regele Khufu a fost conducatorul celei de-a 4-a Dinastii din 2637 pana in 2614 i.C. Pana in acea perioada, Egiptul deja isi rafinase hieroglifele intro asemenea masura incat depasisera cruditatea protoegiptenei aparute in cadrul Dinastiilor 1 si 2. Deja incepusera sa foloseasca predominant basorelieful, adica hieroglifele erau iesite in relief fata de piatra inconjuratoare. Daca glifele erau intr-adevar din timpul unei expeditii din era lui  Khufu si daca chiar era vorba despre printul lui Kufu, atunci ar trebui sa ne asteptam sa vedem un stil de scriere consistent si avansat – usor de recunoscut si de tradus de catre majoritatea egiptologilor.

Cea mai veche folosire a unui cartus este datata din dinastia 3, gasita pe un fragment la Beit Khallaf [dreapta] cunoscut sub numele de Neb-ka. Majoritatea cartuselor incep cu Sneferu, primul rege din Dinastia a 4-a. De ce descoperim acest tip de simboluri intr-un text considerat protoegiptean apartinand unor Dinastii mult mai timpurii? Si de ce este mentionat Regele Khufu?

Banuiesc ca ne putem imagina ca autorul nu era foarte educat si folosea un algoritm foarte vechi dar si o selectie de simboluri moderne. Chiar daca acest lucru este posibil, sunt prea multe greseli, glife inversate si simboluri necunoscute ce ne conduc catre necunoscut. In final, chiar si fara niste fapte contradictorii evidente este clar ca ne indepartam de adevar.

Poate „autenticitatea” nu este atat de importanta

Am crezut ca voi gasi dovezi clare pentru a demonstra faptul ca hieroglifele au fost facute acum 4,500 de ani de catre un print egiptean ce si-a inmormantat fratele dupa o muscatura mortala de sarpe. Exista mult mai multe argumente pe care nu le-am mentionat inca. Oamenii pun sub semnul intrebarii faptul ca cei ce au construit Marile Piramide erau capabili sa construiasca nave ce ar putea traversa oceanul si naviga pana in Australia, sau cum aborigenii, conform lui Steve Strong, ar fi inventat scrierea si i-ar fi invatat pe egipteni hieroglifele. Da, exista o explicatie si pentru asta.

Sa fiu 100% cinstit aici? Credinta in aceste hieroglife a devenit o piatra de temelie in „privirea de ansamblu asupra lumii” a multor oameni bine intentionati. Psihologii ne invata ca aceasta perspectiva asupra lumii (intelegerea vietilor noastre in context cu Universul) este condusa de eminenta mortii – intelegerea noastra (si frica asociata) ca suntem muritori. Ne investim credintele noastre (sau mai edgraba ne eliminam necredintele) pentru a gasi o distragere de la frica de anihilare a sinelui.

La fel ca in cazul majoritatii credintelor, fenomene controversate precum glifele Kariong ne dau speranta ca exista mai mult decat cunoastem. Credinte religioase exotice, extraterestrii din Pleiade, farfurii zburatoare si istorii uitate ne tenteaz cu idei cum ca suntem mai mult decat niste animale muritoare. Poate ca nu vom inceta sa existam. Orice este posibil atata timp cat credem in hieroglifele Kariong.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Serile Noului Pamant – 16.05.2013 – Lupta versus Acceptare

De mii de ani samanii au transmis de-a lungul liniilor lor de sange niste ritualuri in care se elimina din...

Închide