Glifele Kariong – Egipteni in Australia – partea 3

1

  • Cand au fost pentru prima data observate Glifele Kariong? Oamenii ce au locuit in apropierea locatiei au fost surprinsi sa afle ca exista ceva acolo. Crevasa de piatra nu a fost descoperita inainte de a fi curatata si ca acoperisul ei sa se rupa. Prima persoana care a observat petroglifele a fost Alan Dash, un cadastrist guvernamental care masura zona pe la inceputul anilor ’70. El vazut un barbat iesind dintre stanci si mergand catre casa abandonata de pe sit ce apartinea de mult familiei Gilford, devenind mai apoi gazda pentru cei fara adapost. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/glifele-kariong-egipteni-in-australia-partea-2/

Ce spun hieroglifele?

Initial, potrivit lui Steve Strong, autoritatile au fost foarte interesate de glifele Kariong, insa dupa ce cativa egiptologi si istorici proeminenti au ridiculizat ideea ca egiptenii sa ajunga in australia, acest interes a disparut.

 

Fotografii precum cele de deasupra, par sa arate ca s-au facut diverse aditii de cand situl a fostd descoperit. Urechile de deasupra figurii descrisa de unii ca fiind Anubis au fost in mod evident modificate recent. Alte figuri precum purtatorul toiagului cu cap circular, complica veridicitatea hieroglifelor, insa in ciuda tuturor acestor lucruri, s-au facut cateva incercari de traducere a textului. 

Contributia lui Ray Johnson

Un egiptolog autodidact din Queensland, Ray Johnson, a pastrat un interes viu pentru acest subiect, de-a lungul intregii sale vieti. Mergand dincolo de dictionarul de 750 de cuvinte folosit de obicei pentru traducerea hieroglifelor, Johnson este cunoscut ca descoperitor pentru mai mult de 3000 de simboluri si intelesuri. Se spune ca el s-a specializat in forma foarte veche „arhaica” a hieroglifelor, atunci cand arta scrisului abia se forma.

Johnson subliniaza ca gramatica propozitiilor nu este inca stabilita in aceste texte foarte vechi asa ca traducerile literale ale primelor hieroglife nu urmeaza regulile conventionale. La prima vedere suna ca o scuza, insa cercetari ulterioare demonstreaza ca este un fenomen intalnit in mod normal atunci cand limbajul evolueaza. Ne-am dori sa stim mai multe despre Ray Johnson, de la care am mostenit unele carti, insa nu a fost facuta nici o investigatie in legatura cu cercetarile pe care el le-a facut. Se spune ca a trimis o traducere a glifelor Kariong celor mai buni egiptologi din Cairo si ca aceasta a fost acceptata… insa termenul acceptat inseamna de obicei ca un text a fost acceptat pentru studiu – credibilitatea sa nefiind stabilita.

Un egiptolog avand ceva acreditari indoielnice, Dr. H. D. von Sneff, a studiat traducerile lui Johnson si a confirmat in mare povestea facand doar cateva schimbari minore.

 

Zidul de Est astfel vorbeste Inaltimea sa Printul din palatul sau mizerabil din aceasta tara, transportat acolo cu corabia. Realizand aceasta scriere pentru Coroana Egiptului de Jos conform Cuvintelor lui Dumnezeu. Fellaheen l-a chemat in acest loc, in aceasta tara ciudata, pe Suti.I, Nefer-Djeseb, Fiul al Regelui Khufu, Rege al Egiptului de Sus si de Jos, iubit al „Ptah” l-au transportat pe „Suti”. El (Nefer-Ti-Ru) este bun (si) binevoitor, (un) urmas (al) Zeului cu par auriu, Ra-Heru. De doi ani eu (el?) am pornit catre vest, eu (el, Nefer Ti-Ru) m-am rugat cu putere si cu bucurie. Inaltimea sa, un servitor al lui Dumnezeu, el (spune ca) Dumnezeu aduce Insectele, asadar a ta ste protectia lui Fellaheen.Zidul de Vest:Sarpele a muscat de doua ori. Toti cei din spatele Lordului Divin al lui Khufu, Regele celor doua Adzes, preamarit al Egiptului de Jos. Nu toti se intorc (noi) mergem inainte, (noi) nu ne uitam inapoi.

(Noi) toti am distrus barca la un flux jos. Barca noastra este lagata. Sarpele a cauzat moartea (noi) am daruit o jumatate de ou din cutia (Medicinei) (si) ne-am rugat Celui Ascuns pentru ca a fost lovit de doua ori.

Un drum greu, cu totii am plans peste corp atat cat este permis. Asezati de-a lungul drumului. Cu grija si iubire profunda, Fellaheen.

Plante ofilindu-se, Pamantul murind, acesta este lotul meu de la cel mai inalt Dumnezeu al sacrei Mer. Soarele straluceste deasupra (spetelui) meu. O! Khepera, cel mai Inalt, nu asta este ceea ce oracolul mi-a spus. Obeliscul meu este rasturnat dar nu stricat.

Cel bandajat este prins in Regiunea Rosie a Pamantului. Apoi, in timpul crescutului (primavara) am pus piatra peste piatra la intrarea in camera laterala. Am numarat si am confiscat pumnalele lui Fellaheen.

Exista trei usi catre eternitate conectate in partea din spate a zidului (mormantului).

Un colier pus langa el. Un token regal simbolizand daruri celeste de la tine… ! O Preamarite Stralucitor.Luate si duse in mormantul lui privat (impreuna cu) pumnalul de argint, tokenul regal (al) Marelui Fauritor.

Separat de (orasul) „PENU” (este) Corpul Regal si al altora. Persoana regala ce a venit din casa lui Dumnezeu, Nefertiru, fiul lui Khufu, Rege al Egiptului de Sus si de Jos ce a murit inainte, este asezat spre odihna.

Zidul de Est:

El nu este din acest loc. Casa lui este Penu. Aduceti-l inapoi in acest oras. O treime din fructe chiar eu le-am impartit pentru slujba de inmormantare. Sustine-i spiritul cu iubire, Oh preamarite. Viermi in cosul cu fructe sa intre in el nu vor fi.

Fie ca el sa aiba Viata nesfarsita. Iar eu nu voi porni inapoi peste apele sacrei Mer si atunci prinde-i, Oh Tata al Pamantului, si pune-ti alaturi Spiritul fratelui meu.

 Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Combusibili alternativi

Exista o gramada de cercetatori ce incearca sa rezolve criza energetica ce aproape a inceput. Multe dintre creatiile lor nu...

Închide