Glifele Kariong – Egipteni in Australia – partea 2

1

  • Aceasta poveste este despre egiptenii antici care au vizitat coasta stancoasa de langa Sydney, Australia cu circa 4,500 de ani in urma. Potrivit povestii, o epava a adus doi printi, fii ai lui Khufu, conducatorul celei de-a patra dinastii ce a construit Marea Piramida. Ei au venit in Australia intr-una din multele expeditii pentru impartasire si invatare de la mostenirea spirituala bogata a oamenilor Originali. Aborigenii i-au invatat pe egipteni concepte religioase si printre altele, sistemul de scriere pe care am ajuns sa il denumim hieroglific. continuare: http://noulpamant.ro/articole/stiri/glifele-kariong-egipteni-in-australia-partea-1/

Cand au fost pentru prima data observate Glifele Kariong?

Oamenii ce au locuit in apropierea locatiei au fost surprinsi sa afle ca exista ceva acolo. Crevasa de piatra nu a fost descoperita inainte de a fi curatata si ca acoperisul ei sa se rupa. Prima persoana care a observat petroglifele a fost Alan Dash, un cadastrist guvernamental care masura zona pe la inceputul anilor ’70. El vazut un barbat iesind dintre stanci si mergand catre casa abandonata de pe sit ce apartinea de mult familiei Gilford, devenind mai apoi gazda pentru cei fara adapost.

Dash a notat pestera ca fiind o gaura. El a notat ca la intrarea in aceasta crevasa a vazut caractere hieroglifice pe zidul de vest si nu si pe cel de est. Sase luni mai tarziu, Dash s-a intors cu un coleg si a observat ca acum si zidul estic era plin de hieroglife. Apoi, la un an dupa aceasta intamplare, a adus un grup de oameni pentru a vizita locatia si a descoperit un al doilea grup de hieroglife inafara pesterii, la circa 36 m distanta de crevasa. Aceste hieroglife erau mai mici si intr-o stare mai bruta.

Marturia lui Dash pare sa descrie o mai noua datare a glifelor. Povestea sa este deseori refuzata pentru ca intreaga crevasa era plina de resturi, ceea ce inseamna ca nu ar fi putut sa vada zidul de est. Interiorul a fost curatat inaintea celei de-a doua vizite, dezvaluind hieroglifele ce au fost acolo dintotdeauna. Cel de-al doilea grup de hieroglife s-a aflat si el mereu acolo, insa au fost descoperite recent in momentul in care mai multi oameni au cercetat locatia si au studiat fiecare piatra si roca in cautarea petroglifelor.

Aici puteti gasi  care este disponibil in formai PDF. Este intitulat Records of the Rock Engravings of the Sydney District Nos. 146-162 si este datat noiembrie 1966. Studiul acopera practic toate sculpturile si petroglifele cunoscute din zona imediata a Glifelor Kariong – inclusiv cateva figuri remarcabile (dedesubt) ce au fost interpretate ca fiind harti stelare ale aborigenilor. Insa, raportul nu mentioneaza nimic in legatura cu hieroglifele din crevasa sau cu cel de-al doilea grup descoperit pe un zid exterior.

 

Harta aborigenilor este extrem de bogata in zona unde au fost descoperite hieroglifele.

Este foarte putin posibil ca studiul sa piarda din vedere hieroglifele daca ele chiar existau acolo, dar nu putem exclude aceasta posibilitate. Daca e sa uitam de inregistrarile scrise, ce spun traditiile orale ale oamenilor originali care au locuit in aceasta tara? Ce spun ele despre acest fapt?

Ce spun aborigenii despre acesta glife?

Aici povestea devine dificila.

Deasupra vedem o harta ce arata diversele limbi si clanuri de pe continentul australian, fiecare grup mentinand istoria si traditiile transmise din generatie in generatie de catre „batrani”  – aceia care au fost initiati. Aborigenii nu sunt scripturali, in schimb au povesti ce sunt recitate si invatate pe de rost, cateodata acompaniate de sculpturi, pictograme colorate.

Zona unde se afla hieroglifele, a fost parte dintr-o regiune geografica ce suferea din cauza unei epidemii devastatoare de varsat de vant, asa ca ingrijitorii indigeni ai regiunii si-au pierdut cultura odata cu vietile lor. Insa, povestea s-a transmis in traditiile orale ale clanurilor inconjuratoare conform batranului Darkinjung, „Auntie Beve”.

Aunty Beve Spiers pretinde ca este o initiata careia i s-au transmis povesti pe care sa le tina minte, in vremea copilariei. Isi aduce aminte ca ar trebui sa recite aceste amintiri unor oameni din viitor. Isi aminteste despre o poveste despre doi oameni din Egipt ce au vizitat zona in antichitate. I s-a povestit despre contactul dintre aborigeni si alte culturi globale, inclusiv faptul ca Glifele Kariong au fost realizate de catre egipteni cu mult timp in urma.

Probabil ca Auntie Beve nu se incadreaza in imaginea traditionala a unei femei aborigene. Defapt, nici macar nu si-a recunoscut radacinile pana la varsta de 47 de ani. Chiar daca copilaria ei pare sa fie asociata cu caile vechi, si-a petrecut viata adulta integrandu-se cu succes in cultura alba. Acest fapt este evident daca te uiti la parul ei blond si la bijuteri.

Cand l-am intrebat pe Steve Strong, daca a vorbit cu  the current Auntie Bev, el a replicat:

Da, Aunty Beve impartaseste o grama cu mine dar acum nu vorbesc cu si in numele sau. Aduceti in ecuatie batranii originali precum Gerry Bostock (Bundjalung), Walangari (Pitjanjatjara), Toulli (Torres Strait-kadaitja man), Auinty Minnie Mace (Woka Woka), Karnot Walker (Ramindjeri), David Fitzgerald (ruda de sange cu Pemulwuy), Lewis Walker (Bundjalung), Kerrianne Cox (Kimberley WA), etc.”

Cu toate ca Steve Strong ne-a deschis apetitul pentru acest fenomen, am decis sa ne concentram atentia pe autenticitatea hieroglifelor si sa nu ne abatem de la aceasta carare folosind teoriile aditionale ale lui Steve, ce implica OZN-uri, pleiasieni, Thoth si multe altele – toate construite pe autenticitatea Glifelor Kariong.

Steve are o serie de patru videoclipuri pe YouTube, in legatura cu hieroglifele, filmate cu propria camera de inalta rezolutie. El isi expune interpretarile si ideile cu entuziasm si candoare. Puteti urmari, mai jos, o parte din original:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Iluminarea lui Zarathustra

  Atunci cand avea 30 de ani, intr-o buna dimineata, a mers pana la rau ca sa aduca niste apa....

Închide