Glifele Kariong – Egipteni in Australia – partea 1

0

Aceasta poveste este despre egiptenii antici care au vizitat coasta stancoasa de langa Sydney, Australia cu circa 4,500 de ani in urma. Potrivit povestii, o epava a adus doi printi, fii ai lui Khufu, conducatorul celei de-a patra dinastii ce a construit Marea Piramida. Ei au venit in Australia intr-una din multele expeditii pentru impartasire si invatare de la mostenirea spirituala bogata a oamenilor Originali. Aborigenii i-au invatat pe egipteni concepte religioase si printre altele, sistemul de scriere pe care am ajuns sa il denumim hieroglific.

Unul dintre printii frati a fost muscat de doua ori de un sarpe veninos si a murit. El a fost inmormantat in acest loc unde exista o colectie de hieroglife care se spune ca povestesc exact aceasta intamplare. Suna incredibil nu-i asa?

33°27’04.14″S / 151°18’09.50″E

Multi dintre cei care cred aceasta poveste, spun ca dovezile se afla pe doua ziduri de calcar – intr-o crevasa – pe o bucatica de salbaticie detinuta de o persoana privata numita Kariong, de unde numele de Glifele Kariong. Aceasta colectie de hieroglife a fost adusa in atentia publicului la sfarsitul anilor ’70 si de atunci a ajuns un fel de Mecca pentru spiritualisti, aborigeni, ganditori ai miscarii New Age si chiar entuziasti in materie de OZN-uri.

Locatia se afla la numai 48 de km nord de Sydney (harta de deasupra) si este usor accesibil prin intermediul unor drumuri de pamant bine intretinute care ajung la cateva 10 de m de sit. Nu exista pana acum porti, garduri sau taxe.

Dedesubt este o scurta prezentare de pe  YouTube a sitului din Kariong prezentat de pelerinul Guy Carter. El este in mod indubitabil un credincios sustinator al autenticitatii hieroglifelor si prin intermediul acestui film va veti putea face o idee destul de buna despre ce puteti vedea daca ajungeti acolo.

V-ati putea gandi imediat ca aceasta este o farsa. Varsta reala a sculpturilor ar trebui sa fie suficienta si apoi exista glifele. Sunt ele cu adevarat egiptene? Sau sunt o colectie de hieroglife dintr-o enciclopedie? Ar trebui sa fie simplu sa aflam acest lucru, nu-i asa? Gresit.

Credinta in autenticitatea Glifelor Kariong se mentine de peste 35 de ani si a depasit incercarea si sarcasmul istoricilor, geologilor si egiptologilor. Recent, din cauza amenintarii din partea unor dezvoltari comerciale pe acest teren, fenomenul Glifelor Kariong a devenit vizibil iar grupuri pentru prezervarea mediului cauta sa pastreze terenul salbatic. Ei lupta pentru sustinerea speciilor pe cale de disparitie si impotriva devastarii unui mediu ce poate nu se va reface niciodata. Pentru acestia, prezenta glifelor aborigene si egiptene da putere cauzei lor si le ofera argumente in plus. Apoi, exista cautatorii de spiritualitate ce cred ca in acest loc este o concentrare de energie spirituala, o zona speciala unde sufletul se poate incarca, un loc pentru vindecare. Filmul de mai jos va ofera un exemplu in aceasta directie:

Desigur, trebuie sa fim grijulii atunci cand ne punem intrebari in legatura cu autenticitatea Glifelor Kariong. Este in joc, aici, mai mult decat niste petroglife.

Deci cate de vechi sunt Glifele Kariong?

Nu putem judeca varsta petroglifelor dupa cum arata. Intemperiile inmoaie piatra si o fac sa se sparga si sa se faramiteze. Insa, cateodata, aceste efecte sunt atenuate de pozitia lor. Formele sculptate dintr-o pestera uscata, vor rezista mai mult decat cele de pe un perete exterior expus razelor ultraviolete, variatiilor de temperatura si umezelii. De aceea, aceste date sunt relative si cea mai buna incercare pentru a le data este sa ghiceasca printr-o inspectie vizuala.

Datarea cu Carbon-14 ce masoara urmale de carbon-14 in materialul organic ce a trait de mult, nu este aplicabila in cazul varstrei pietrelor. In excavatiile stratificate, descoperirea unei unelte de piatra langa o bucata de carbune, permite datarea acesteia cu C-14 prin asociatie cu respectivul carbune. Presupunerea este ca daca au fost amandoua depozitate in acelasi strat de sedimente, ele au aproximativ aceeasi varsta. Insa, pentru arheologia verticala precum petroglifele de pe ziduri, nu putem face asemenea asocieri.

In cazul Glifelor Kariong, exista cateva exemple bine cunoscute de petroglife aborigene pe fundul unui parau pietros tot din calcare, foarte aproape de aceste hieroglife. Acestea sunt estimate ca avand o varsta de 250 de ani, insa prezinta erodari la fel de puternice precum hieroglifele ce se crede ca ar fi vechi de 4000 de ani. Acest fapt ar putea fi o dovada ca hieroglifele sunt o farsa. Dar…

 

Potrivit unor surse de incredere, s-au efectuat cateva constructii pe situl de la Kariong in anii ’80. Un buldozer indeparta lemnul si piatra si se spune ca a trecut pe deasupra crevasei de piatra unde hieroglifele sunt localizate. A spert cateva pietre mari si plate ce acopereau crevasa ca un acoperis. Defapt aceste pietre mai pot fi vazute si in ziua de astazi in fotografii [deasupra].

Este o posibilitate dar poate ca aceasta crevasa a fost mai mult precum pestera uscata despre care am vorbit mai devreme. Poate ca asa s-au pastrat scrierile sau poate ca nu vom afla niciodata varsta reala a hieroglifelor doar uitandu-ne la ele. Asa ca ce urmeaza?

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Serile Noului Pamant – 10 aprilie 2013 – Managementul fricilor

Buna ziua Calatorule! Tu si cu mine, la fel ca toti ceilalti care compun acest minunat organism ce se cheama...

Închide