A fost descoperita o carte veche de 2.000 de ani scrisa de Bian Que: Vindecatorul divin

0

Bian Que a fost un extraordinar doctor care a trait acum 2.500 de ani. El avea nenumarate cunostinte in medicina, avea darul clarviziunii si era bine cunoscut ca un doctor care face miracole. Conform cartii chinezesti „Shi Ji”, care acopera o perioada de 2.500 de ani din istoria Chinei, de la Epoca legendarului Imparat Galben pana la domnia Imparatului Wu din dinastia Han, in secolul 2 dC., Bian Que a trait aproximativ in aceiasi perioada cu Confucius. Datorita cunostintelor si a vindecarilor pe care le-a facut era cunoscut sub numele de Doctorul Miracolelor.

Bian Que nu a fost de la inceput doctor. El a lucrat ca manager de hostel, moment in care un patron mai in varsta a fost impresionat de bunatatea si serviciul atent pe care baietelul de 10 ani Bian Que le oferea clientilor. Patronul l-a invatat pe Bian Que despre medicina si i-a oferit pe deasupra si abilitatile supranaturale ca dar.

Patronul i-a oferit lui Bian Que un pachet cu doctorii si instructiuni de folosire, dar si o colectie de carti despre medicina extrem de valoroase, inainte sa dispara misterios.

bianque

Bian Que a luat cartile despre medicina si 30 de zile mai tarziu a putut deodata sa vada prin obiectele solide. Intr-un timp scurt, dupa studiul cartilor, a putut sa isi foloseasca vizunea de tip raze X si cunostintele medicale pentru a diagnostica si a trata bolile oamenilor. El a calatorit prin China antica si a tratat atat bogatii cat si saracii la fel. Cunostintele sale vaste includeau fitoterapia, acupunctura, masajul, chirurgia si folosirea anestezicelor. Faptul ca acest personaj chiar a existat si cunoasterea pe care o avea a fost reala, probabil ca ar fi ramas un mit, daca nu s-ar fi facut o descoperire aheologica extraordinara, anul trecut.

In 2013, o echipa de oameni de stiinta a descoperit 920 de bucati de bambus in Muntii Chengdu din Laoguan. Acum, avem confirmarea faptului ca acele carti despre medicina scrise pe bambus erau de fapt scrise de catre scoala lui Bian Que.

bianquebird

O sculptura in piatra din timpul Dinastiei Han de Est. Partea principala a gravurii este ocupata de catre un pavilion pe malul unui lac plin de pesti, broaste testoase si cascade. In partea dreapta sus, apare vindectorul Bian Que (prezentat ca o pasare cu cap uman) tratand trei oameni bolnavi folosind acupunctura, iar sub ei sunt doua persoane care joaca Liubo.

Potrivit , „continutul bucatilor de bambus descoperite provine din noua carti de medicina pierdute. Expertii declara ca ele sunt opera scolii lui Bian Que, bazate in principal pe studii pentru determinarea bolii, luand pulsul pacientului. Alte practici mentionate includ medicina interna, chirurgie, ginecologie, dermatologie, oftalmologie si traumatologie. In plus, 184 bucati sunt despre tratamentul medical al cailor, acestea fiind considerate de catre experti ca fiind una dintre cele mai de valoare lucrari de medicina veterinara din China antica.

bamboobooks

divinehealerfigure

In plus, a fost descoperita si o statueta de 14 cm inaltime, odata cu dezgroparea celor noua carti medicale. Avand punctele majore de acupuntura marcate pe aceasta, se crede ca statueta este o cheie de baza in desifrarea originii tratamentului in acupunctura”.

Bian Que a trait o viata simpla si nobila si este privit azi ca un soi de „doctor zeu”. Descoperirea va asigura amintirea lui ca legendarul Doctor al Miracolelor.

sursa: http://www.messagetoeagle.com/divinehealerbook.php#.U4SwcfmSwrU

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Mantaua Pamantului ar putea fi total diferita de ceea ce se credea pana acum

Cercetari recente au dezvaluit faptul ca este foarte posibil ca ceea ce se credea in legatura cu mantaua Pamantului sa...

Închide