Fizicienii au găsit o legătură între Principiul echivalenței al lui Einstein și Fizica cuantică

0

Cum se extinde Princiipiul echivalenței al lui Einstein în lumea cuantică, a uimit fizicienii de câteva decade bune, însă o echipă de cercetători de la University of Queensland a descoperit cheia acestei întrebări.

Fizicianul de la UQ, Dr Magdalena Zych de la ARC Centre of Excellence for Engineered Quantum Systems și Profesor Caslav Brukner de la the University of Vienna, au lucrat pentru a descoperi dacă obiectele cuantice interacționează cu gravitația doar prin spațiu-timpul curbat.

“Principiul echivalenței al lui Einstein afirmă că masa totală inerțială și gravitațională a oricărui obiect sunt echivalente, ceea ce înseamnă că toate corpurile cad în același fel atunci când sunt afectate de gravitație”, declară Dr. Zych.

“Fizicienii au dezbătut chestiunea legată de faptul că principiul se aplică sau nu particulelor cuantice și în consecință, pentru a-l traduce în lumea cuantică aveam nevoie să aflăm cum interacționează particulele cuantice cu gravitația.

Am realizat că, pentru a face acest lucru, trebuie să ne uităm la masă”.

Masa este cantitate dinamică și poate avea valori diferite, iar în fizica cuantică, masa unei particule poate fi într-o ”superpoziție” cuantică cu două valori.

Potrivit faimoasei ecuații E=MC2, masa oricărui obiect este menținută la un loc de energie.

Într-o stare unică fizicii cuantice, energia și masa pot exista într-o ”superpoziție cuantică” – ca și cum ar fi făcute din două valori doferite în același timp.

“Am realizat că că trebuie să ne uităm la modul în care se comportă particulele cuantice într-o asemenea stare cuantică a masei, pentru a înțelege cum văd particulele cuantice gravitația în general”, a declarat ea.

“Cercetările noastre au descoperit că pentru particulele cuantice în suprapoziții cuantice cu mase, principiul implică mai multe restricții, care nu sunt prezente în cazul particulelor clasice – ceea ce nu a mai fost descoperit până acum”.

“Asta înseamnă că studiile anterioare ce au încercat să traducă principiul în fizică cuantică, au fost incomplete pentru că s-au concentrat pe traiectoriile particulelor însă au neglijat masa”.

Studiul deschide multe uși pentru noi experimente care sunt necesare pentru a testa dacă particulele cuantice se supun restricțiilor ce au fost descoperite.

Studiul a fost publicat în revista Nature Physics.

sursa: https://equs.org/news/quantum-leap-einsteinAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Un documentar despre alimentație

Probabil că ai auzit de felul în care se cataloghează persoanele în medicina Ayurvedică și cum, în funcție de prezența...

Închide