Fenomenul misterios al „coloanelor de lumina”

0

Daca ati fost vreodata privilegiat sa fiti martori ai fenomenului de „coloane de lumina„, atunci stiti cu siguranta ca este un spectacol extraordinar. Ele se formeaza atunci cand temperatura este extrem de scazuta, formandu-se coloane de lumina ce se inalta direct catre cer. Se creaza atunci cand lumina de la soare, luna, luminile de pe strada sau din orice alta sursa terestra se reflecta pe suprafata plata a cristalelor de gheata.

Atunci cand sursa luminii este aproape de pamant, coloana de lumina apare deasupra cristalelor ce plutesc. Atunci cand lumina provine de la soare sau de la luna, coloanele de lumina se pot forma sub cristalele de gheata, pe masura ce lumina se refracteaza prin cristale. Este un fenomen cu adevarat uimitor!

Iata niste fotografii fascinante facute de catre userul TheScariestMovieEver:

Mai jos aveti o diagrama ce ne arata cum se formeaza colanele de lumina de la un stalp de iluminat stradal (stanga) si din reflectia razelor luminoase din suprafata plata cristalina de gheata (dreapta):

Light pillar formation diagrams

Fotografii: 

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Calcaiul de la Aiud

La inceputul anului 1974, un obiect ciudat a fost scos la lumina de catre niste muncitori constructori care lucrau undeva...

Închide