Exista moarte? – O noua teorie raspunde negativ

11

Multi dintre noi se tem de moarte. Credem in ea pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Ne asociem cu corpul nostru si stim ca acesta moare. Insa, o noua teorie stiintifica sugereaza ca moartea nu este evenimentul terminal la care noi ne gandim.

Un aspect binecunoscut al fizicii cuantice este acela ca anumite observatii nu pot fi prezise in mod absolut. In loc exista o plaja de observatii posibile, fiecare cu o probabilitate diferita. O explicatie uzuala a interpretarii multiuniversice spune ca fiecare dintre aceste posibile observatii corespunde unui univers diferit. O noua teorie stiintifica – denumita Biocentrism  – rafineaza aceste idei. Exista un numar infinit de universuri si tot ceea ce s-ar putea vreodata intampla, are loc intr-un Univers. Moartea nu exista intr-un sens real in aceste scenarii. Toate universurile posibile exista in mod simultan, indiferent de ceea ce se intampla in oricare din ele. Cu toate ca in mod individual, corpurile sunt destinate sa se autodistruga, sentimentul de a fi viu – acel cine sunt eu?  – este doar o fantana de energie de 20 de Watti ce opereaza in interiorul creierului. Insa, aceasta energie nu dispare odata cu moartea. Una dintre cele mai sigure axiome ale stiintei, este ca energia nu se pierde niciodata si nu moare. Ea nu poate fi creata si nici distrusa. Insa, aceasta energie oare transcende dintr-o lume in alta?

Haideti sa luam in considerare un experiment recent publicat in revista Science ce demonstreaza ca cercetatorii ar putea schimba ceva retroactiv, ceva care deja s-a intamplat in trecut. Particulele trebuiau sa decida cum sa se comporte atunci cand lovesc un dispozitiv de impartire a razei. Mai tarziu, experimentatorul putea inchide un al doilea intrerupator. Se pare ca observatorul a decis in acest punct a determinat ceea ce particulele au facut in trecut. Indiferent de alegerea pe care tu, observatorul, o faci, tu esti cel care va experimenta rezultatul. Legatura dintre aceste istorii variate si universuri transcende ideea clasica normala a spatiului si timpului. Ganditi-va la cei 20 de watti de energie ca se holo-proiecteaza ca rezultat, pe un ecran. Daca opriti sau porniti cel de-al doilea dispozitiv de impartire a razei, agentul responsabil pentru proiectie este acelasi.

Potrivit Biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt acele obiecte dure la care ne gandim noi. Fluturati-va mana prin aer. Daca dati totul la o parte, ce ramane? Nimic. Acelasi lucru se aplica si timpului. Nu puteti vedea nimic prin osul care va inconjoara creierul. Tot ceea ce vedeti si experimentati in acest moment este un suvoi de informatii ce au loc in mintea voastra. Spatiul si timpul sunt pur si simplu uneltele prin care se unifica tot.

Moartea nu exista intr-o lume fara timp si fara spatiu. In final, chiar si Einstein a admis „Acum Besso” (un prieten vechi) „a plecat din aceasta lume stranie cu putin timp inaintea mea. Asta nu inseamna nimic. Oameni ca noi… stiu ca diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie incapatanat de persistenta”. Nemurirea nu inseamna o existenta perpetua in timp fara sfarsit ci rezida in afara timpului.

Mi-a fost clar, acest fapt, odata cu moartea surorii mele Christine. Dupa ce i-am vazut corpul la spital, am fost sa vorbesc cu membrii familiei. Sotul Christinei – Ed – a inceput sa suspine incontrolabil. Pentru un moment m-am simtit ca si cum as transcende provincialismul timpului. M-am gandit la cei 20 de watti de energie si la experimentele care demonstrau cum o singura particula poate trece prin doua gauri in acelasi timp. Nu am putut sa ascund concluzia Christine era atat vie cat si moarta, in afara timpului. Christine a avut o viata grea. In cele din urma a intalnit un barbat ce a iubit-o foarte mult. Sora mea mai mica, nu a putut sa fie prezenta la nunta din cauza faptului ca avea programat un joc de carti de cateva saptamani. Nici mama mea nu a putut ajunge la nunta din cauza unui angajament facut cu Elks Club. Nunta a fost una dintre cele mai importante zile din viata Christinei. Deoarece nimeni altcineva din familie nu a putut veni, Christine m-a rugat sa o conduc eu catre altar. La scurt timp dupa nunta, Christine si Ed mergeau cu masina catre casa lor de vis, pe care tocmai si-o cumparasera atunci cand masina lor a lovit o zona plina de gheata neagra. A fost aruncata din masina si a aterizat intr-un morman de zapada. „Ed”, a spus ea, „nu imi pot simti picioarele”. Nu a stiut niciodata ca ficatul ei a fost rupt in doua si ca avea hemoragie interna.

Dupa moartea fiului sau, Emerson scria “Viata noastra nu este atat de mult amenintata precum este perceptia noastra. Ma intristeaza ca durerea nu ma poate invatat nimic si nici nu ma poate purta macar un pas mai aproape de natura mea reala”.

Fie ca apasati un intrerupator pentru un experiment din revista Science, sau manevrati volanul unei masini care merge intr-o anumita directie pe gheata, acel 20 de watti de energie va fi cel care va experimenta rezultatul. In unele cazuri, masina va iesi de pe sosea si in altele isi va continua drumul catre casa de vis a surorii mele.

Christine tocmai slabise 45 de kilograme iar Ed tocmai ii cumparase in secret o pereche de cercei de diamant. Va fi greu sa asteptam dar stiu ca Christinei ii va sta fabulos cu ei, data viitoare cand am s-o vad.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Citește articolul precedent:
Tehnologii antice uitate

Vedere aeriana a Sacsayhuaman, Cuzco, Peru… Contrar a ceea ce gandim, incasii nu au fost cea mai avansata cultura din...

Închide