Ce înseamnă unschooling

0

“În cele din urmă unschooling (trad. de-școlirea) înseamnă niște oameni tineri care își urmează visele cu asistență din partea celor care îi iubesc și îi susțin.”

Scriitorul John Holt a inventat termenul de ”unschooling” în 1970 când a început să susțină ideea scoaterii copiilor de la școală și să îi educe într-o manieră care ar fi opusă școlii: fără impuneri, fără o curiculă fixă și fără clopoțel. De-a lungul anilor, au fost folosiți și alți termeni, precum învățare-bazată-pe-interes, învățare condusă de copii și școală acasă relaxată.

Directorul Peggy Webb de la West River Academy le subliniază oamenilor că acest concept de unschooling este un mod de a onora copiii și motivele lor de a fi pe planeta Pământ în acest moment. Permițându-i unui copil să își urmeze interesele născute din curiozitate în învățare înseamnă un proces de învățare valoros și practic pentru student. Factorul cel mai important pentru un student este că este implicat în activități pentru care are pasiune; iar lumea beneficiază de contribuțiile acelei persoane la comunitatea globală.

După cum îi place și lui Peggy să spună: „Gândește-te la acest lucru ca și cum ai pune copilul la volanul mașinii. Părintele este pe locul pasagerului, având grijă ca mașină să nu iasă de pe drum, având harta în mână, anunțându-l pe șofer ce urmează să întâlnească pe drum, etc. Copilul este liber să meargă pe autostradă sau să iasă pe un drum neasfaltat în natură, să exploreze diferite locuri de pe parcurs în ritmul pe care și-l dorește. Înseamnă să lași copilul să conducă mașina în timp ce părintele oferă ghidaj și asigură siguranța”.

“Ce fac dacă practicăm unschooling și copilul meu vrea să meargă la școală?” este o întrebare care mi se pune de multe ori. Peggy răspunde: ”Dacă alege, copilul poate să meargă la școală, rămânând pe locul șoferului, luând decizia. Unschooling, în acest caz, ia forma mersului la școală. Copilul știe că oricând se poate decide să se oprească din a mai merge la școală; a ales să aibă această experiență de învățare. Nu este diferit față de decizia de a merge la niște cursuri de balet. I-am dat fiicei mele Rachel libertatea de a alege orice și-a dorit să învețe și ea a ales o varietate de experiențe în timpul copilăriei, inclusiv o școală part-time și o școală publică cu program întreg. Pentru mine, a fost tot unschoolong, pentru că ea era la conducere și eu am asistat-o”.

În cele din urmă, unschooling-ul înseamnă niște oameni tineri care își urmează visele cu asistență din partea celor care îi iubesc și îi susțin

sursa: https://www.westriveracademy.com/wra-news/unschooling-look-like/?fbclid=IwAR0ioVpynBFb5lY5VXfi-1RlnlcMeBvcGZ1KBT5vtlb3rckkX0th7M5BP4IAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Șapte beneficii ale tamarindului

Tamarindul (Tamarindus indica) este un copac leguminos din familia Fabaceae, originar din Africa tropicală. Copacul produce fructe comestibile într-o teacă, ce...

Închide