Ascultă mesajul de dincolo de frică și furie

0

Unele dintre fricile noastre sunt cauzate de evenimente viitoare de care ne temem acum, în momentul prezent. Atunci când gândurile noastre nu sunt încâlcite de fricile din viitor, deseori ne întoarcem către jigniri sau dureri pe care le-am simțit în trecut. Amintiri precum ”Am fost umilit/ă”, ”părăsit/ă”, ”ignorat/ă”, ”numit/ă mincinos/oasă”, ”înșelat/ă” sau ”furat/ă” ne umplu mintea. În propria noastra Călătorie spirituală, atunci când ardem în focurile propriilor frici, nu reușim să recunoaștem faptul că rădăcina finală a tuturor fricilor este frica de moarte, care ne înlănțuie, ne face amari și ne împiedică să experimentăm bucuria existenței. Din cauza acestor frici (o anxietate permanentă sau ciclică, simțământul că ești amenințat sau atacuri de panică) mintea dominată de ego strigă după un tratament urgent.

Societatea oferă o ”soluție” la această problemă prin industria de divertisment și cea medicală, prin producția de bunuri de consum și prin stimulente. Toate acestea sunt afaceri prospere și extrem de ocupate. Acestea produc remedii ”eficiente”, suprimă și tratează frica experiențelor Căutătorului de-a lungul drumului. În ciuda întregului arsenal de ”ajutoare” pe care le are de oferit societatea, există perioade din viața căutătorului spiritual în care acesta va fi singur/ă și se va porni ”generatorul de ură”. Faptul că ești furios este un indicator expresiv al veninului care circulă prin sistemul individual, producând distrugeri și boli sprituale și fizice. În acest punct, furia se transformă în ură, care își începe munca distrugătoare în viața căutătorului spiritual.

“Dar de ce sunt furios în toate direcțiile doar pentru că îmi aduc aminte un eveniment negativ care a avut loc în trecut? Și de ce să îmi amintesc ceva ce nu ar fi trebuit să se întâmple, încăde la început.– se poate întrebra căutătorul spiritual.

Însă căutătorul spiritual desori așteaptă răspnsul în van. Din cauza lipsei de conștiență, căutătotul spiritual nu reușește să recunoască faptul că el/ea însuși/însăși insită asupra emoțiilor generate de ură și furie pe care el/ea le consideră justificate, în loc să aleagă pacea și liniștea Conștiinței. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul ca Egoul încercă să se apere.

Căutătorul spiritual nu realizează că atunci când privește către evenimentele din trecut problema nu este faptul că ele sunt bune sau rele, deoarece acestea sunt trecute și moarte, ele nu există. Totuși, căutătorul spiritual va dezgropa evenimentele din trecut pentru a se identifica, pentru a se uni cu ele.

O altă strategie a minții dominate de ego forțează căutătorul spiritual să caute adăpost departe de frică și furie în amintiri nostalgice ale trecutului și așteptând un viitor luminos. Aceste imagini produc emoții pozitive și pentru o scurtă perioadă acesta stă departe de efectele propriilor frici și tristeți. Fără “ajutorul“ industriei menționate mai sus, flăcările fricii și a furiei care arată atât de amenințătoare la început, s-ar calma și s-ar transforma într-o strălucire în care Conștiința pură s-ar naște din nou și s-ar trezi în propriul Sine real.

Obiectivele amintirilor nostalgice ale trecutului și ale viziunilor frumoase ale viitorului, la fel ca și tehnicile sociale îndreptate către suprimarea fricii sunt aceleași: de a ține departe căutătorul spiritual departe de experiența unică și absolută a Prezenței.

Căutătorul spiritual ar auzi mesajul ce îl așteaptă de atâta timp, de dincolo de toate fricile și furie:

Ești spirit, Conștiință pura!

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Fotografii incredibile ale unui trib mongol uitat

Limitele civilizației umane sunt gazda unora dintre cele mai mari secrete și mistere. Odată cu procesul de globalizare și cu...

Închide