Șapte pași ca să îți amintești visele

1

Majoritatea persoanelor nu se gândesc la efectele pe care visele le au asupra vieții conștiente, însă visele te ajută să îți îmbunătățești imaginația, să îți dezvolți calitățile psihce latente, îți permit să îți accesezi propria înțelepciune și să te conducă la îmbunătățirea succesului în viață. Visele sunt o poartă reală către o mai profundă conștiență de sine, cunoaștere și succes. Sună prea bine, nu-i așa? Însă cum deschidem această poartă și cum pășim dincolo de ea?

Există o cale reală pe care o poți parcurge de la dorința de a-ți aduce aminte visele până la a-ți face un obicei pe care te poți baza ca să ți le amintești: Urmează pașii de mai jos!

 1. Folosește-ți intenția pentru a-ți aminti un vis.

  Îți poți pregăti conștiența pentru a fi receptivă. Decide ce tip de experiență de visare vrei să ai. Vrei să vizitezi un loc exotic sau să te conectezi cu o rudă care a murit? Vrei să îți vindeci răni psihologice sau fizice? Alege ceva specific sau cere o ghidare generală, programează-ți subconștientul înainte de somn. De exemplu, ”Îmi voi aminti cel mai important vis dimineața”. Sau ”Oferă-mi o intuiție în legătură cu ce ofertă de muncă să accept”.

 2. Dormi bine; trezește-te bine.

  Dacă ești prea stresat sau te trezești deseori în timpul somnului, ciclurile tale de somn vor fi perturbate. Consumând curcan, lapte, banane sau brânză înainte de culcare poate avea un efect sedativ.

Când te trezești dimineața, oferă-ți câteva momente pentru a reveni încet din adâncimile somnului și a reveni ușor către realitatea de zi cu zi pentru a-ți menține conexiunea cu visele. Menține senzațiile și emoțiile subtile din corp înainte ca mintea ta să pornească.

 1. Recunoaște-ți activitatea de visare.

  Este important să îți faci un obicei din a-ți întoarce atenția către vise atunci când te trezești. Lasă ca primul gând al zilei să fie: ”Oare ce am făcut adineori?” Visele vin sub multe forme: o saga cinematică, un fragment, un singur simbol sau cuvânt sau chiar o experiență subliniată în ziua ce urmează, după ce te trezești. Vorbește la prezent despre vise: ”Mă legăn cu o frânghie, sar din copac în copac. Simt că o să cad.” Vorbind la trecut te poate distanța de vis.

 2. Înegistrează-ți visele.

  Odată ce ai învățat să îți menții conexiunea cu visele vie, trebuie să faci ceva ca să le faci mai reale și fizice în corp. În acest fel, corpul tău, care este conectat cu mintea subconștientă, știe ce ai vrut să spui noaptea trecută când ai cerut să îți amintești experiențele, iar acesta va coopera. Povestește-i cuiva imediat, înregistrează-l cu un reportofon sau notează-l în jurnalul de vise.

 3. Decodează mesajul.

  Decodarea mesajului din vis este probabil cel mai dificil pas, însă și cel mai distractiv. Aici te vei întreba: ”Cum este această imagine din vis, această alegere de vis, această acțiune din vis sau emoție din vis parte dintr-un proces prin care trec acum în viața de zi cu zi? Cum sunt elementele din vis parte din lecțiile de viață pe care le învăț?” Aducând mesajele subliminale în conștient validează procesul.

 1. Urmează ghidarea.

  Dacă visele conțin o ghidare, o atenționare, un răspuns la o problemă sau o imagine care te inspiră, folosește informația. Urmărește ceea ce ai primit pentru că acesta este motivul primordial pentru care ai visat. Folosirea intuițiilor din vise în viața de zi cu zi reîntărește intenția ta de a conecta cele două jumătăți ale experienței umane, completează cilcurile de visare și te eliberează pentru a intra într-o fază nouă de explorare și creativitate.

 2. Repetă mereu experiența.

  Atunci când ți-ai stabilit o rutină de visare, mintea ta subconțtientă se va angaja pe deplin și îți va aduce în mod consistent vise după ce repeți procesul cel puțin de trei ori. Unii oameni susțin că șapte ar fi numărul minim, pentru a fi sigur de reușită/

Visele aduc mesaje din partea minții subconștiente și supraconștiente. Folosește acești pași pentru a te conecta la propriile mesaje pentru a descoperi (și a-ți aminti) ce vrea corpul tău să îți spună.

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum îți îmbunătățește mindfulnessul relația cu tine însuți

Atunci când vrei să începi să practici mindfulness este nevoie să începi cu relația cu tine însuți. Copacii au nevoie...

Închide