Recunoasterea bogatiei proprii si trairea intr-un Univers al abundentei

0

“Abundenta nu este ceva ce obtinem, este ceva la care ne acordam.” – Wayne Dyer

Traim intr-un univers abundent! Exista efectiv o cantitate infinita de energie. Nu exista de fapt saracie sau lipsa pentru ca nu exista un loc in univers care sa nu fie plin ochi cu energie. Suntem energie pura, aerul dintre doi oameni este plin de energie, fiecare gand si emotie pe care le avem sunt energie.

Chiar si gandul pe care il ai cum ca nu ai destul este si mai multa energie. Atunci cand te opresti din a te mai gandi la asta, esti un om bogat. De fapt, este imposibil sa nu fii bogat, de vereme ce, in centrul nostru si in centrul tuturor celor pe care ii intalnim, in fiecare obiect pe care il vedem si fiecare respiratie pe care o facem este aceiasi sursa infinita de energie care exista peste tot.

Deci de ce sunt atat de multi oameni care rezoneaza in constiinta saraciei? Nu numai ca ei cred ca nu sunt destul de… buni, frumosi, de succes, insa ei cred ca nu au destul. Nu cred ca au destui bani, nu cred ca au destula iubire in viata lor sau destula… (introduceti aici un obiect sau o dependenta).

Pentru a ne schimba perspectiva de la constiinta saraciei la constiinta bogatiei si sa incepem sa rezonam cu abundenta care deja suntem, trebuie mai intai sa exploram ce inseamna sa fii bogat si cum ceva atat de mic precum o schimbare de perspectiva poate sa ne schimbe complet viata.

“Recunostinta este usa deschisa catre abundenta.”-Yogi Bhajan

Fiecare are o idee diferita despre ce in seamna sa fii bogat. O persoana poate considera ca a avea un acoperis deasupra capului ca avere, altii pot considera ca a avea un partener cu care sa isi petreaca timpul este avere, iar o alta persoana poate considera ca a avea propriul avion particular si un milion de dolari in cont este definitia bogatiei. Tehnic, nicio definitie nu este de fapt „corecta”, pentru ca in timp ce o persoana poate avea milioane de dolari ar putea foarte bine sa fie singura iar o alta sa aiba doar o casa micuta insa sa fie inconjurata de familie si prieteni si sa nu se simta niciodata singura.

Nu exista o definitie a bogatiei, asa ca cineva acolo poate fi in mod complet si total recunoscator pentru ceva ce noi am luat de-a gata si vice versa. Pasim in constiinta saraciei atunci cand nu reusim sa realizam bogatia pe care deja o avem si care deja suntem. Ne judecam pe noi insine si vietile noastre pentru niste „reguli sociale” sau sisteme de credinta pe care le-am capatat uitandu-ne la televizor sau comparandu-ne cu alti oameni, etc. Atunci cand vietile noastre nu se ridica la nivelul la care noi credem ca este „bogatia”, credem ca este ceva in neregula si ca pierdem din vedere ceva.

MIntile noastre se ataseaza de credinta aceasta a lipsei si incepem sa gandim lucruri precum, „Daca as avea putin mai multi bani, ATUNCI m-as simti complet,” sau „Daca as putea sa slabesc/ma ingras doar putin, ATUNCI m-as simti perfect”, ori „Daca as fi intr-o relatie fericita, ATUNCI viata mea ar fi buna.” In loc sa fim recunoscatori pentru bogatia care ne inconjoara complet, ne concentram pe un lucru sau mai multe, despre care simtim ca ne lipsesc, iar asta devine punctul in care ne concentram atentia. Schimbandu-ne perspectiva catre recunostinta, incepem sa realizam ca abundenta si bogatia sunt peste tot si vin in multiple forme.

Dupa cum spunea Shelly Sullivan, „Abundenta apare in multe feluri, nu iti limita abundenta incercand sa cotrolezi cum va curge, trebuie doar sa stii ca ea va veni.” Recunoscand in mod real bogatia unui apus frumos sau faptul ca ai gasit un loc de parcare bun, sau ca ai gasit o hartie de 5$ in buzunarul unei perechi de pantaloni, atunci poti sa te muti de la constiinta saraciei la cea a bogatiei. Redefinind ce inseamna sa fii „bogat” si fiind recunoscator pentru tot se dovedeste a fi extrem de benefic si cu rezultate pentru vietile noastre.

“Daca vrei iubire si abundenta in viata ta, ofera-le” – Mark Twain

Unde ai in viata ta ceva abundent pe care il poti da? Poate ai multi bani… perfect! Foloseste acei bani ca sa faci lumea un loc mai bun intr-un anume fel. Banii nu sunt „rai”, ei devin „rai” atunci cand devii zgarcit sau atasat de ei ca simt al propriului sine. Nu conteaza cat de maret sau minuscul este gestul, atata timp cat mentii fluxul abundentei catre tine si dinspre tine. Sau poate ai o inima buna, o gura ce poate oferi complimente sau brate ce pot ridica ceva, ochi ce pot recunoaste frumusetea, maini care pot face muzica…

Exista o gramada de feluri si lucruri pe care le poti face pentru a manifesta abundenta catre si prin tine. Pastreaza fluxul energiei constant, expandeaza-l, primeste de la ceilalti cu recunostinta si ofera la randul tau stiind ca nu vei ramane niciodata fara. Nu exista niciun motiv pentru care sa simti ca nu exista destul ca sa te descurci. Universul exista pur si simplu pentru a manifesta tot mai multa creatie prin intermediul propriei fiinte si daca ne folosimn corpul fizic ca mediu in care sa iubim, sa oferim iubire si sa imprastiem iubire, vom descoperi nu numai ca suntem abundenta, insa vom recunoaste abundenta pentru ca tot ceea ce este, este abundenta. Asteapta acolo… ne asteapta pe noi sa… „ne acordam.”

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Adevarul despre cine suntem cu adevarat

“Dupa un anumit punct, intregul univers devine un proces continuu de initiere.” –Robert Anton Wilson Esti gata pentru adevar? Vrei...

Închide