O școală din Pittsburgh predă compasiunea și calmul cu prgrame de mindfulness

0

Școlile publice din Pittsburgh au intrat în rândul educatorilor care aduc practica mindfulness către studenți zilnic. Aceste tipuri de programe încep să fie din ce în ce mai comune în rândul școlilor pe măsură ce educatorii găsesc meditația din ce în ce mai eficientă, mult mai mult decât practicile disciplinatorii existente.

Mindfulness și mediul școlar

A merge la școală ar trebui să fie distractiv și inspirațional pentru copii. Timpul pe care îl petrec la școală ar trebui să le ofere o șansă să își exploreze imaginația și să își umple mintea cu idei noi. Ar trebui să fie entuziasmați să meargă acolo, ca să se joace cu prietenii lor și să își compare pachetul de mâncare ori să își etaleze rucsacul cu Star Wars.

Dn păcate, mulți copii găsesc cererile academice ale educației publice pline de stres. La fel de mulți dintre copii se străduiesc să facă față presiunilor sociale ce se nasc în școală. Directorul North Allegheny, Robert Scherrer a adus practicile mindfulness in școală exact pentru aceste motive. Iată comentariile sale:

Am realizat că mulți studenți se confruntă cu foarte mult stres. Am vrut să îi învățăm câteva strategii și tehnici ce i-ar putea ajuta cu adevărat să facă față acestui stres. ~ Robert Scherrer, North Allegheny Superintendent

Mai mult decât atât, există și probleme mai mari cu care se conruntă sistemul de educație american. Maim multă securitate, prea frecvente atentate la școală – aceste tendințe sociale aduc un nou strat de tensiune în sistemul de învățământ.

Aici pot fi programele de mindfulness oportunități pentru educatori de a introduce o practice simplă ce promovează o atmosferă plină de pace și compasiune. Ajută la reducerea stresului și îi ajută pe studenți și pe nagajați să depășească problemele interpersonale.

În unele școli, educatorii folosesc meditația în locul detenției. Exemple includ Robert Coleman Elementary din Baltimore, Maryland și the Success Achievement Academy din Jonesboro, Arkansas. Asemenea metode alternative de disciplină îi ajută pe studenți să reflecteze asupra propiului lor comportament. În plus, îi ajută să se calmeze după o ceartă, deci este mai simplu să se poată gândi la ceea ce au făcut și ce s-a întâmplat după aceea.

Programele de mindfulness și sănătatea emoțională

Mindfulnessul este un proces foarte simplu de a observa momentul prezent. Datorită simplicității sale, profesorii pot instrui copii extrem de simplu asupra modului în care pot participa la program. De exemplu, la Pittsburgh King PreK-8 (școală generală) profesorii îi conduc pe elevi în practică conducându-i într-o scanare a corpului. Acest lucru îi ajută pe copii să se calmeze și are și un efect liniștitor asupra lor atunci când sunt stresați sau furioși.

Pe de altă parte, atunci când copiii sunt furioși, ei nu vor deveni mai pușin furioși dacă sunt pedepsiți. Beneficii există și pentru educatori în această situație, la fel de mult ca pentru studenți. În loc să calmeze copiii, tactici precum reprimarea sau detenția pot crea emoții suplimentare și frustrare dar și resentimente.

La fel ca în cazul proverbului ”Gândește înainte de a vorbi”, mindfulnessul ne învață să facem o pauză înainte de a reacționa. La King, administratorii și profesorii folosesc programele de mindfulness pentru a răspunde la comportamentul studenților. Acest lucru include faptul că ei rămân calmi în timpul altercațiilor și reduc astfel reacțiile suplimentare.

Lipsa de compasiune din școli este gravă în școli. Avem nevoie de mai multă compasiune și de mai puțin stres în așa fel încât educatorii să poată să fie mai prezenți cu elevii lor ~ Stephanie Romero, fost profesor și director al Awaken Pittsburgh.

sursa: http://www.wakingtimes.com/2018/07/23/pittsburgh-schools-teach-compassion-and-calming-skills-with-mindfulness-programs/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Al șaselea simț: cercetătorii spun că oamenii pot detecta câmpul magnetic al Pământului

Un cercetător din SUA a declarat că a descoperit dovada unui al ”șaselea simț” la oameni, ce poate detecta câmăurile...

Închide