Nu merge in directia in care te face frica sa mergi

0

Un interviu cu David Rome

Ma intreb: exista oare doar doua moduri de aborda viata – fie prin frica, fie prin iubire?

Cred ca raspunsul este mult mai complex, insa daca acest lucru este chiar si partial adevarat, ce ar insemna pentru noi cei care vrem sa traim o viata remarcabila, sa ne urmam pasiunile chiar si atunci cand acest lucru presupune provocari uriase?

Cu totii cunoastem oameni care actioneaza constant dintr-o zona a fricii si poate si noi ar trebui sa admitem ca o facem cateodata. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca primul nostru corp este construit in asa fel incat sa foloseasca frica. Acest lucru a fost creat pentru binele nostru si functioneaza extrem de bine pe termen scurt (exemplu: urmariti de un tigru). Insa, pe termen lung, a aborda viata ca si cum ar fi o criza constanta, face mai mult rau decat bine.

Atunci cand iti creezi viata este important sa iti aduci aminte sa o construiesti incepand din interior. Inseamna, de pilda, sa castigi o viata in loc de a castiga o cariera. Este bine sa invatam sa ne recunoastem propria profunzime si putere si sa ne aducem la suprafata propriile daruri. Cum sa ne construim o viata „pornind de la interior” si cum sa ne urmam pasiunea? Cum se traduce in practica aceasta actiune? Inainte de toate, ne intoarcem la starea noastra naturala normala de fiinta umana. Apoi, invatam sa fim atenti la toate emotiile schimbatoare si la sensibilitatile intuitive care curg prin abdomenul, inima si capul nostru. Ele danseaza impreuna cu un motiv.

Exact ca in cazul unei orchestre, rolul nostru este acela de a fi dirijorul acestor impulsuri variate pentru a le aduce laolalta intr-o armonie ritmica ce se potriveste propriei firi si situatiilor prin care trecem. Viata noastra este ca un opus individual. Nicio alta viata nu este la fel ca a noastra, nicio alta persoana nu are darurile unice pe care le avem noi de impartasit. Deci, nu exista nicio alta cale asemanatoare.

Daca noi nu ne oferim darurile, daca ele se pierd intr-o mare de experiente de viata reactive, in care noi suntem victimele circumstantelor, atunci acestea vor fi pierdute definitiv iar viata nu va primi binecuvantarea acestora. In schimb, daca darurile noastre sunt impartasite, viata noastra curge mai plina, bucuria devine normala, mai degraba decat o exceptie, avem sansa de a intelege cu adevarat care sunt aceste daruri pentru lumea in care traim, iar lumea este binecuvantata de acestea. Este o schimbare de perspectiva, o intoarcere la natural.

Rumi ne reaminteste: „Nu merge in directia in care te face frica sa mergi„. Viata poate fi dificila. Cateodata suntem inspaimantati. Cateodata simtim ca viata ne loveste si ca ne alege in mod special pe noi. Cateodata suntem pur si simplu prinsi in situatii dificile, iar cateodata pot exista oameni care se lupta cu noi, la munca sau in viata de zi cu zi. In oricare dintre aceste cazuri, modul in care noi raspundem ne defineste ca victima sau ca invingator. Alegerea este a noastra. Scapati de victimizare si treziti-va puterea de a alege.

Astfel va construiti viata pornind de la interior catre exterior.

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum se practica Zazen

Jules Shuzen Harris ne invata cum sa practicam meitatia care este inima Zen Buddhismului, don sectiune "Cum sa practici" a ....

Închide