Metoda lui Richard Feynman de a învăța repede și profund

0

Exixtă copii genii care pot vorbi mai multe limbi străine sau matematică la nivel înalt la o vârstă foarte fragedă. Majoritatea dintre noi nu putem decât să muncim din greu ca să învățăm subiecte noi. Pe măsură ce îmbătrânim, memoria devine tot mai complexă, lentă și consumatoare de timp.

Există unele trucuri prin care îți poți menține creierul sănătos la vârste înaintate și este demonstrat științific de exemplu, că muzica îmbunătățește memoria.

Dar dacă dorești să ajungi la măiestrie într-un anumit domeniu pe cât de rapid posibil? Este posibil să înveți ceva rapid și la un nivel profund? Richard Feynman (1918-1988), un fizician teoretician faimos din America și laureat al preliului Nobel, a dezvoltat o thenică simplă dar eficientă, în patru pași, pentru a ajuta procesul de învățare.

Richard Feynman (1918-1988), fizician teoretician faimos din America și laureat al preliului Nobel,

Feynman a înțeles diferența dintre ”a știi ceva” și ”a știi numele a ceva” și acesta este unul dintre motivele succesului acestuia.

Tehnica Feynman nu este restricționată unui anumit subiect și poate fi folosită să înveți orice.

Pasul1: Explică subiectul unui copil

Ia-ți un carnețel și scrie ceea ce știi despre subiectul despre care vrei să înveți.

Acum, pretinde că explici subiectul nu unui adult deștept ci unui copil de 8 ani care are un vocabular restrâns și o atenție care nu acoperă decât concepte de bază și relații simple.

Explică subiectul unui copil

Cel mai bun rezultat se obține dacă poți să scrii și să explici subiectul în același timp, la fel cum face un profesor la școală pe tablă.

Beneficiile acestei abordări sunt că nu te poți ascunde în spatele termenilor tehnici dificili, pe care, în realitate , nici nu îi înțelegi de fapt. Aceasta înseamnă că trebuie să te forțezi să înțelegi subiectul la un nivel mai profund și să simplifici relațiile dintre idei.Dacă te străduiești, începi să ai o înțelegere mai profundă a locurilor unde ai goluri în cunoaștere.

Step 2: Revizuiește-ți golurile în cunoaștere

În pasul 1, cel mai probabil că ți-ai descoperit golurile în cunoaștere. Poate a fost ceva ce ai uitat, nu ai putut să explici sau pur și simplu nu ai înțeles nici tu.

Odată identificate aceste goluri, întoarce-te la materialul sursă și re-învață până când poți explica în termeni de bază. Cu alte cuvinte, repetă pasul 1 până când nu mai ai goluri.

 

Pasul 3: Organizează și simplifică

În acest punct, ar trebui să ai o explicație completă, simplă și clară pentru subiectul tău în așa fel încât și un copil să poată să îl urmărească.

Organizează-ți notele de mână și revizuiește-le. Poți să încerci să le citești cu voce tare. Dacă explicațiile nu sunt simple sau par a fi confuzante, aici ai un indicator bun al faptului că înțelegerea ta în această zonă încă mai are nevoie de niște muncă.

Paul 4 (optțonal): Transmite

Dacă vrei să îți testezi măiestria la acest subiect, poți trece și prin pasul 4. Explică subiectul unui prieten sau unui membru al familiei. Încearcă să alegi o persoană care nu știe prea multe despre subiect. dacă sunt lucruri pe care ei nu le înțeleg și nu le poți explica, atunci înseamnă că mai există goluri în cunoaștere pe care trebuie să le umpli.

Aceasta este tehnica Feynman. este simplă și eficientă. Este o metodă minunată de învățare ce deschide o fereastră către noi moduri de gândire.

Dacă încerci metoda, îți urăm succes!

sursa: http://www.messagetoeagle.com/richard-feynmans-learning/Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Șapte beneficii ale andivelor

Anidiva (Cichorium endivia) este o luegumă cu petale din familia margaretelor ce poate fi folosită în salate crude. Există două...

Închide