Inselatoriile egoului spiritual

0

Daca egoul spiritual este sau nu un suporter al dezvoltarii spirituale, poate ca ne-am intrebat cu totii la un moment dat. Poate acesta sa interfereze cu dezvoltarea spirituala si daca da, atunci cum o face? Noi credem ca egoul spiritual poate interfera prin nenumarate inselatorii in viata unui cautator spiritual. Aceste inselatorii spirituale se manifesta in diverse jocuri mentale spirituale. Unee dintre cele mai importante vor fi trecute in revista mai jos.

1. Dezvoltati personalitatea!

Egoul spiritual spune: „Cauta adevarul! Dezvolta-ti personalitatea astfel incat sa devina cea mai sofistcata! Fii spiritual!” vine cu noi si noi programe: „Fa asta! Fa astalalta! Si atunci toate problemele tale se vor rezolva.” Incerci sa te conformezi, insa in acest timp tu iti irosesti viata.

Dezvoltarea persoanala este una dintre cele mai periculoase capcane in . Cu cat investim mai multa energie in ea, de exemplu in decorarea propriei masti spirituale, cu atat mai mult ne vom identifica cu ea, insistand atat de mult in aceasta directie incat in cele din urma nu mai putem sa o abandonam! In acest fel, dezvoltarea de sine doar slefuieste Egoul spiritual, incat il face sa para mai impresionant. In realitate, egoul spiritual este cel care impinge catre inceperea drumului pe calea spirituala. Acesta este un ! Acesta ne distrage atentia de la posibilitatea unei schimbari interioare reale, adaugand noi masti atractive la colectia deja existenta!

Sa fiti constienti ca Adevarul este deja in voi, aici si acum in momentul prezent! Cautarea va va conduce doar mai departe de voi insiva, pentru ca este fie o cautare in viitor, fie o prezentare a unui adevar perimat din trecut.

2. Fiti calmi si plini de pace!

Mintea dominata de Ego este cea care tanjeste dupa pace si liniste. Ea isi doreste sa fie plina de pace si puternica pentru ca tacerea sa interioara sa deschida o poarta catre Spatiul fara Forma. Mintea investeste in credinta inconstienta prin care ea va exista sa continue sa existe intr-un fel sau altul in domeniul non-formei. De aceea atat de multi cautatori spirituali cauta experientele spirituale de-a lungul calatoriei lor spirituale. De fapt, tacerea interioara si Egoul spiritual, unitatea si Egoul spiritual sunt de fapt incompatibile. Daca unul dintre ele este perezent, celelalt nu poate exista.

Mintea dominata de Ego este capabila de a creea un soi de tacere interioara si calm, un vid mort si, cu efortul vointei de sine, este posibil sa il sustina pentru o perioada de timp. Insa aceasta nu este linistea tacerii interioare ce pulseaza de viata, pace si calm, saturata cu bucuria Existentei. Este doar o imagina partiala a acestui tip de pace, creata si sustinuta de catre minte. Suntem capabili sa recunoastem linistea uniunii, deja prezenta in fiintele umane (), daca suntem gata sa ne eliberam de asteptarile, dorintele, sperantele etc. mintii dominate de Ego.

3. Scapa de Ego!

Atunci cand ne aflam in Calatoria Spirituala ne putem intreba: „Cum putem scapa de Egoul spiritual?”

Cine se intreaba asta? Mintea in sine, Egoul spiritual. Cand mintea se intreaba aceasta intrebare, credem ca nu poate fi vorba despre minte, pentru ca aceasta cu siguranta nu isi vrea propria distrugere! Vrem sa ne lepadam de egoul spiritual si atunci cautam in diverse studii spirituale metoda care se aplica in cazul nostru pentru slabirea Egoului spiritual, care in cele din urma va dispare. Iata cum ne inseala din nou mintea.

Studiul metodelor spirituale si alegerea celei care ni se potriveste ia timp, iar noi nu prea avem. Sinele nostru real nu pune intrebari si nu are nevoie de raspunsuri. Este acolo, este prezent Acum. Nu il putem gasi decat daca uitam de intrebari si ne predam Sinelui, ce radiaza in Prezent! Sinele nostru real este lumina insasi, stralucitoare, puternica!! (nota: cu toate ca sunt de acord cu aceast afirmatie si ea contine o doza de adevar destul de profund, adevarul este ca nimic nu este de lepadat, nici macar cautarea metodelor spirituale, pentru ca fiecare pas are rolul lui, are rolul de a dezvalui o noua fateta a realitatii pe care o putem recunoaste… a crede ca odata ce devii constient nu mai este nevoie de nimic, de nicio munca, de nicio practica spirituala este un mare neadevar, viata evolueaza la infinit, iar noi suntem valuri in oceanul ce bate o eternitate la malul realitatii fizice).

Eliminarea jocurilor mintii

Constienta este o conditie indispensabila pentru recunoasterea Egoului spiritual si atingerea pe Calea noastra spirituala. Altfel, nu vom putea sa ne observam pe noi insine. Observarea, observarea prezentei ar trebui sa fie mereu aici. Mintea nu va intelege niciodata ceva ce este dincolo de ea. Insa ea incearca. In acest fel, totusi, ea va putea explica tot din perspectiva separarii pe care o experimenteaza in continuitatea timp-spatiu.

Atunci cand cineva este capabil sa ajunga dincolo de senzatia de separare si de identificarea cu mintea, aceasta va recunoaste aceasta stare conditionata, in acest fel reusind sa treaca dincolo de ea. In acest caz, individul nu se va identificia cu mintea, ci din ce in ce mai mult cu Constiinta (). Prezenta va castiga teren in defavoarea mintii catre o proportie debordanta, pana cand acaeasta va fi exprimata prin intermediul mintii.

~ DIn cartea: :  (Cel mai mare obstacol catre Iluminare: Cum sa scapam din inchisoarea jocurilor mintii?)

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Postul, o noua terapie

Postul este bine cunoscut inca din vremuri imemoriale ca un instrument extrem de benefic pentru sanatatea corpului fizic si abia...

Închide