Cum sa canalizam Energia Sursei in demersurile noastre creative

0

“Universul spune ‘permite-mi sa curg prin tine fara restrictii si vei vedea cel mai mare act de magie.”- Klaus Joehle

Singura noastra misiune, scop sau obligatie reala, oricum veti vrea sa ii spuneti, pe care o avem aici pe Pamant este sa cream. De fapt, intreaga noastra viata este doar o mare opera de arta pe care o cream in fiecare clipa. Energia Sursei este intr-o stare de creatie continua. Noi suntem o fractiune a acestei Energii, asadar suntem de asemenea in aceasta stare, fie ca stim acest lucru sau nu.

La o scara mai mare noi ne cream viata, insa o cream si la nivel de detaliu in viata de zi cu zi. Aceasta poate sa apara sub forma scrisului, a pictatului, a activitatilor fizice etc… Cu toate ca fiecare dintre noi este un artist intr-o masura mai mare sau mai mica, cei care se considera artisti stiu ca atunci cand ies din mintea lor si creaza din prezenta constienta pura, pot experimenta o stare de transcendenta a gandurilor, ceea ce le permite sa creeze cele mai inspirate si mai bune opere de arta.

Unii numesc acest fenomen „a intra in zona”, „a fi in vortex” sau „chanelling”, insa practic atunci cand cream dintr-un spatiu de prezenta pura, ne simtim una cu sursa intregii vieti. Creatia noastra, oricare ar fi ea, pare sa se miste PRIN noi, mai degraba, decat sa fie miscata de catre noi. Aceasta acceptare a trecerii Energiei Universului prin corpul nostru fizic in opera „de arta”, este unul dintre cele mai usoare moduri de a intra in contact cu campul prezentei pure si de a fi intr-o stare de constienta completa (mindfulness), despre care se vorbeste atat de mult in prezent.

tap-into-source

Deci cum se face? Cum putem sa intram in contact cu sursa energiei din interiorul nostru si sa accesam spatiul din care se nasc toate creatiile, nu numai pentru a ne crea viata dar si pentru a aduce energia divinitatii in muzica, scrisul, gatitul nostru etc…?

“Prin respiratie, asimilam nu numai oxigen, dar si prana, o energie cosmica. In acest fel, fiecare este un canal pentru energia cosmosului, catre Pamant. Energia cosmica inseamna iubire, pace, bucurie, intuitie, inspiratie si lumina.”- Necunoscut

Acordarea la energia sursei cere sa ne ridicam deasupra campului gandurilor si a mintii. Atunci cand ajungem in aceasta zona, putem crea dintr-un spatiu a fiintarii, iar creatia noastra pare ca are loc fara efort. Metoda de acordare la aceasta energie poate sa difere de la persoana la persoana, insa cea mai eficienta metoda de a ajunge in acest spatiu al „non-mintii” este de a medita inainte de a crea.

Imagineaza-ti ca fiecare inspiratie este facuta direct din energia sursei si concentreaza-ti atentia asupra respiratiei, departe de ganduri. Ii poti cere lui Dumnezeu sau Sursei Universului sa foloseasca corpul tau fizic, fie ca este vorba despre mainile sau urechile tale, ori de cuvintele tale intr-un fel ca pe o „pensula.”

Atunci cand ne punem intentia de a face corpul fizic canal pentru creatia Universului pentru a crea sau a se manifesta in orice fel acesta doreste, ne acordam direct la cea mai inalta sursa a creatiei. Atunci cand ne gandim ca Universul ne foloseste pe noi pentru a se experimenta pe sine, iar folosirea corpului nostru si a operelor noastre de arta ca un mod de a experimenta „tot ceea ce este”, vom putea sa cream mult mai eficient si fara efort.

O alta cale pentru a deveni un canal divin, este sa ne acordam la emotiile noastre si sa le folosim ca combustibil pentru crearea operelor de arta. Dupa cum bine stim, unele dintre cele mai bune melodii, tablouri si texte sunt inspirate de emotii precum iubirea, furia, tristetea etc… Atunci cand folosim energia emotiilor ca motorul din spatele creatiei, nu numai ca putem digera emotiile intr-un mod pozitiv si sanatos, insa putem tine si un „jurnal” real al emotiilor din acel moment. Puteti crea orice „ritual” doriti pentru a ajunge in acest spatiu.

Poate veti dori sa stati afara 5 – 10 minute inainte de a incepe, pentru a clarifica mintea si pentru a incepe sa rezonati la vibratia naturii, sau poate chiar sa mergeti intr-un loc special amenajat din casa voastra, pe care l-ati denumit „spatiu sacru”, ori poate ceva precum o rugaciune ce va va ajuta sa va stabiliti intentia de crea opera de arta de la cel mai inalt nivel posibil.

O meditatie ghidata pentru acordarea la energia sursei – (in engleza) (nota: articolul original contine o meditatie ghidata in engleza, insa personal as recomanda un „rampage” al Abrahamilor:)

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Geometria puritatii

Ce stranie alaturare... albul pur, stralucitor al zapezii si raceala fara margini care emana din ea. Viata este construita din...

Închide