Abandonul dulce: actul elegant al renunțării

0

Extras din cartea Adventures for Your Soul: 21 Ways to Transform Your Habits and Reach Your Full Potential de Shannon Kaiser (Aventuri pentru sufletul tău: 21 de moduri pentru transformarea obiceiurilor și atingerea potențialului maxim)

Deseori ne facem griji în legătură cu faptul că ceva este în neregulă. Ne gândim că probabil viața noastră nu este armoniaosă și că am făcut greșeli ireparabile. Poate te îngrijorezi în legătură cu faptul că nu ești chiar în locul undre crezi că ar trebui să fii, fie că este vorba despre serviciul pe care credeai să îl ai până la vârsta aceasta, statutul relațional sau unde locuiești în acest moment. Atunci când nu ești acolo unde crezi că ar trebui să fii, poți să simți că ești o catastrofă. Numesc această destinație dezastru, sau sentimentul că viața ta nu este în ordine. Acest ciclu nesfârșit ne ține constant într-o atitudine de a încercă să împlinim așteptările pe care le avem de la noi înșine. Aceste așteptări se nasc de obicei din nevoi neîmplinite sau din ceea ce ne spune mintea că trebuie să facem, să fim sau să realizăm pentru a fi împliniți. Dacă, din orice motiv, viața nu se potrivește cu planurile pe care ni le-am făcut, ne învinovățim și ne simțim ca niște victime.

Atunci când dai drumu la ceea ce GÂNDEȘTI că trebuie să fii, universul poate interveni pentru a te ajuta să devii cine ești MENIT să fii. Dacă simți că ești mereu în dezechilibru și încerci constant să atingi un ideal în viață, cea mai bună atitudine este Abandonul dulce. 

Renunțarea nu înseamnă să spui că totul este perfect; este bunăvoința de a elibera din punct de vedere energetic de încercarea de a controla finalitatea acțiunilor noastre. Este obositor să încerci să fii la conducere tot timpul, și tocmai de aceea Abandonul dulce este cheia către fericire. Renunțarea este recunoașterea și acceptarea a ceea ce nu poți schimba. Putem face acest lucru eliberându-ne de așteptări.

Încercăm să ne controlăm viața din cauză că ne gândim că, în momentul în care nu o mai controlăm se va întâmpla ceva nedorit; de fapt, controlul nostru își are rădăcina în frică. Controlul este rezultatul atașării de o anumită finalitate – una despre care noi credem că este perfectă pentru noi. Deseori spun că atunci când încercăm să controlăm o situație, încercăm să jucăm rolul lui Dumnezeu. Suntem atașați de un anumit final, universul nu poate interveni ca să ne ajute dându-ne ceea ce avem cu adevărat nevoie. Adevărul: Energia din spatele abandonului înfăptuiește mult mai multe decât energia disperată a controlului. Gândește-te la diferențele dintre cele două. Energia controlului este comprimată, limitată și deseori maniacă. Mintea ta poate trece din trecut în viitor foarte rapid atunci când încerci să găsești o soluție. Acum treci la observarea abandonului; ești calm, în pace și conectat la sinele autentic.

Ești mult mai prezent în momentul prezent și poți să vezi ce se întâmplă în spatele scenei ca să te ajute să îți susții dorințele și nevoile. Ai încredere. Eliberezi atașamentele de a fi prezent în acest moment. Pășește în abandonul dulce mergând în interior și repetând această mantră:

“Permit vieții mele să se desfășoare natural.
Am încredere că totul este în ordine acum.
Universul mă susține și pe mine și dorințele mele.”

sursa: Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Manika

Manika este ecranizarea poveștii lui Shanti Devi. Este o poveste despre care am mai scris, o poveste care ne face...

Închide