Descoperirea unui nou mod de comunicare în creier

0

Oameni de știință din domeniul bio-medicinei de la Case Western Reserve University spun că au identificat o formă nemaivăzută până acum de comunicare neuronală ce i-ar putea ajuta să înțeleagă mai bine activitatea neuronală din anumite procese cerebrale și dereglări de funcționare ale creierului.

“Nu știm încă partea de ”Și ce?” din această descoperire în totalitate”, spune conducătorul cercetărilor Dominique Durand, profesor de inginerie bio-medicală la the Elmer Lincoln Lindseth și dorector al the Neural Engineering Center at the Case School of Engineering. ”Însă știm că aceasta pare să fie o nouă formă de comunicare în creier, deci suntem extrem de entuziasmați de acest lucru”.

Până în acest moment existau trei moduri cunoscute în care neuronii ”vorbesc” între ei în creier: prin transmisii sinaptice, prin transmisii axonale și prin ceea ce cunoaștem sub numele de ”joncțiuni spațiale” în spațiul dintre neuroni.

Oamenii de știință au mai știut și că, totuși, că atunci când mulți neuroni se activează împreună, ei generează câmpuri electrice slabe ce pot fi înregistrate de aparatul de electroencefalogramă (EEG). Însă, aceste câmpuri au fost considerate prea slabe pentru a contribui la activitatea neuronală.

Noile experimente din laboratorul lui Durand, au demonstrat că nu există doar o excitare celulară prin intermediul acestor câmpuri, însă și că ele pot produce câmpuri electrice proprii și pot genera o undă auto-propagată de activitate.

Această formă nouă de comunicare descoperită a fost descoperită în timp ce oamenii de știință de la Case Western Reserve analizau mecanismele propagării undelor cerebrale relativ rapide, similare celor generate atunci când dormim. Ei numesc acest fenomen cuplare afaptică (sau electrică), fiind o referință a câmpurilor de electricitate de joasă frecvență cunoscute și observate, din creier – despre care mai nou se crede că sunt capabile și de a genera activitate neuronală.

“Am știut că există aceste unde de mulți ani, însă nimeni nu a știut care este funcția lor și nimeni nu a crezut că se pot propaga în mod spontan”, a declarat Durand. ”Am studiat hipocampul, în sine doar o mică parte din creier, de 40 de ani și însă mă surprinde”.

Experimentul uimitor

Surpriza a apărut în timpul unei serii de experimente în care Durand și echipa lui a observat o undă ”sărind” peste o porțiune pe care tocmai o tăiaseră în țesutul cerebral – un fenomen care poate fi explicat doar de cuplarea câmpului electric.

De multe ori, din nou, undele cerebrale au părut că sar peste întreaga distanță. Închipuiți-vă un ”val” de oameni pe un stadion când ajunge în zona centrală, unde nu stă nimeni. te-ai aștepta ca valul să se oprească, însă el este din nou și din nou preluat de mulțimea de dincolo de locurile goale și continuă să treacă prin mulțime.

Singura diferență este că acest tip de comportament al undelor din țesuturile neuronale nu a mai fost niciodată observat până acum de cercetători, sau de oricine altcineva, sun oamenii de știință.

Durand spune că nu îi venea să creadă atunci când a observat fenomenul. Nici colegii săi de laborator și nici colegii de cercetare de la Tianjin University in China nu au putut crede fenomenul.

“Pur și simplu ne-au picat fălcile”, a declarat el, ”și nouă și tuturor oamenilor de știință pe care i-am informat în legătură cu fenomenul”.

Dubiile: comitetul de cenzură de la The Journal of Physiology, care a cerut cercetătorilor de la Case Western Reserve să mai facă și alte experimente și de a re-verifica și re-re-verifica cercetările înainte de a publica concluziile.

“Însă, toate experimentele pe care le-am făcut de atunci au confirmat descoperirea până în acest moment”, a spus Durand.

Acest articol a fost republicat în baza unor materiale oferite de Case Western Reserve University. Notă: materialul poate fi editat ca lungime și conținut. Pentru maim ulte informații contactați sursa citată.

Referințe:
Chiang, C., Shivacharan, R., Wei, X., Gonzalez-Reyes, L. and Durand, D. (2018). Activități periodice lente în hipocampul longitudinal secționat se pot propaga non-sinaptic printr-un mecanism consistent de cuplare efaptică. The Journal of Physiology, 597(1), pp.249-269.

sursa: https://www.technologynetworks.com/neuroscience/news/discovering-a-new-form-of-communication-in-the-brain-315556?fbclid=IwAR3MsmEpodQ_PftHjq_Kt3Te54t5KwrLVvL4AqSpBayqtCLUC4NWhDixOkIAflă cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Miere cu turmeric: cel mai puternic antibiotic

Proprietățile uimitoare și aroma unică a turmericului au fost venerate și folosite în același timp, de secole. Acest condiment incredibil...

Închide