Un puști de cinci ani cu puteri incredibile

0

Pe lângă câteva calități incredibile în materie de limbi străine și matematică, acest savant geniu de 5 ani din Los Anageles, se spune că are și puteri psihice. Ramses Sanguino, rezident în Los Angeles, California, a fost diagnosticat cu autism. De asemenea, se spune despre el că este un ”copil savant” deoarece este capabil să rezolve ecuații matematice complexe și să vorbească mai multe limbi străine, de la niște vârste foarte fragede.

Videoclipul postat pe youtube de către mama sa Nyx Sanguino, îl prezintă pe Ramses vorbind rusă la 13 luni, japoneză la 2 ani și rezolvând probleme complexe de algebră la vârsta de 5 ani.

După ce și-a făcut rezidențiatul la John Hopkins University, Dr. Powell și-a deschis o clinică privată în Medford, Oregon. Ea a decis să lucreze și să îl studieze pe Ramses ca parte dintr-un proiect de cerecetare pe tema telepatiei. Dr. Powell crede că telepatia ar putea fi un lucru comun la copiii cu autism pentru că în acest fel ar putea fi o modalitate de comunicare între copii și părinți acestora care își doresc să comunice, însă nu pot.

2E21D19300000578-3305206-image-m-37_1446725187293

Dr. Powell este cercetător și în neuro-științe, ea declarând următoarele:

‘Dacă te gândești puțin, în cazul în care modalitatea primară de folosire a limbajului este compromisă, atunci această siuație ar fi o situație perfectă pentru telepatie. Am descoperit multe cazuri de copii cu autism care par să aibă abilități telepatice și am vrut să văd personal dacă acest lucru poate fi evaluat și testat în condiții riguroase și controlate ale unui test de laborator’.

Ea pretinde să fi descoperit semne precoce de abiltăți telepatice la cel puțin 7 persoane diferite. Dr. Powell a testat abilitățile telepatice ale lui ramses folosind un generator aleator de numere. A rugat-o apoi pe doamna Sanguino să se gândească la un număr aleatoriu și apoi l-a rugat pe Ramses să citească mintea mamei sale și să spună numărul la care se gândește.

2E21CF7C00000578-3305206-image-a-42_1446725415607

Experimentul a fost filmat de către grupul Barcroft US și postat pe youtube, iar Ramses a reușit să spună în mod acurat 3 din 5 numere.

“A nimeri corect trei din ele ănseamnă o probabilitate de unu la nouă, din unu din nouă, din unu din nouă, înseamnă 729”, a declarat Dr Powell, concluzionând că rezultatele nu sunt touși concludente.

“Este extrem de riscant pentru credibilitatea cuiva să încerce să atace un subiect ca acesta. Cu toate acestea sunt încrezătoare că telepatia există și că multe fenomene sunt deja acceptate de către știința de astăzi”.

Mama lui Ramses nu își face nicio grijă în legătură cu faptul că baiatul ei îi poate citi mintea. Ea încearcă în acest moment să îl înscrie ăe micuț într-o școală pentru copii dotați.

“Este atât de deștept câteodată încât mă sperie”, spune Nyx Sanguino. “Îmi doresc să primească cea mai bună educație care este disponibilă astăzi în lume și să fie fericit”.

204574-4-1024x682

Mama lui Ramses spune că el poate să înțeleagă și să recite părți scrise în limbi diferite, precum japoneză, arabă, ivrită și greacă. El este extrem de dotat pentru matematică și poate rezolva probleme de algebră. Știe cum să lucreze cu rădăcina pătrată și poate desena tablou periodic din memorie. Ramses face școală acasă cu mama sa de când își tot corecta profesorii.

“Am știut încă înainte de a se naște că va fi cineva special care va schimba lumea. Chiar și când era foarte mic, nu i-au plăcut jucăriile, îi plăcea să citească. A început să citească la vârsta de 12 luni și putea rosti cuvinte în engleză, spaniolă, greacă și ceva japoneză. Când a împlinit 18 luni știa toate tablourile înmulțirii în engleză și spaniolă și de asemenea a învățat tabloul periodic, știind toate numerele atomice. 

L-am învățat eu unele dintre limbile pe care le știe, însă nu am nicio idee cum a învățat parțial hindusă, arabă sau ivrită până la vârsta de trei ani. Este posibil să fi făcut acest lucru cu ajutrul computerului de acasă pe care îl lăsam pornit.

L-am dat la școală, dar a fost un coșmar. Era singurul copil din clasă care știa s citească. La început profesorii l-au plăcut și i-au spus micul profesor. Însă curând, Ramses a început să îi corecteze la pronunție și profesorul de matematică a început să îl izoleze de ceilalți elevi. A trebuit să îl iau acasă și să îl învăț eu. Era cu mult înaintea celorlalți elevi. Este diferit și oamenii nu pot înțelege modul în care gândește. Este obsedat de numere și numără tot, case, cărți, litere și nu se mișcă până nu termină de numărat.

Îl puteți vedea în acțiune pe Ramses în filmul de mai jos!

sursa:Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
O artistă cu sinestezie transformă ceea ce aude în opere de artă vizuală

 este o artistă cu  care vede ceea ce aude. Atunci când ascultă un cântec, fiecare element unic al cântecului are...

Închide