Un fotograf renunta la tot pentru a fotografia cele mai izolate zone din Australia

0
Ai visat vreodata sa iti faci bagajele si sa lasi totul in urma ca sa traiesti mai aproape de natura? Iata un exemplu de fotograf inspirat care a facut exact acest lucru. Dupa ce a iesit dintr-o relatie distructiva si si-a dat demisia de la serviciul pe care il avea in Sydney, fotograful de natura Julie Fletcher a plecat intr-o extraordinara experienta pe care o are de oferit zona salbatica a Australiei.
 
„Am fost extrem de nefericita pana in ziua in care am luat decizia de a pleca, lucru care mi-a schimbat complet viata”, declara Fletcher pentru MNN. „Mi-am ales o zi, mi-am pus ordine in lucruri, am incarcat masina cu cele necesare si am pornit la drum cu cei 3,000 $ din contul bancar. A fost cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea”.

lake eyre remote sa

Asta se intampla cu mai bine de 12 ani in urma, insa asta nu a oprit-o nici pana in ziua de azi. Schimbarea abrupta de cariera a condus-o catre a accepta joburi la Resorturi turistice si la ferme de vite izolate de civilizatie, fapt care i-a permis sa exploreze si sa fotografieze imprejurimile in zilele ei libere.
 
„Am fost intr-o calatorie”, declara Fletcher. „O calatorie a fotografiei, insa mai mult decat atat, ma redescopeream pe mine”.

Menindee lake NSW

Fletcher isi peterece acum zilele calatorind, mergand cu cortul si cu auto-stopul multi kilometri in cautarea locatiilor perfecte pentru fotografie. Inarmata cu „echipamentul” ei de nadejde marca Nikon si cu daruirea ei pentru natura, ea a reusit sa isi castige existenta prin intermediul propriei pasiuni.
 
Una dintre fotografiile preferate ale lui Fletcher a fost facuta la Lacul Menindee in New Soth Wales. Fotografia intitulata „Cimitir”, a castigat mai multe premii si chiar a fost finalista la Premiile National Geographic pentru Fotografie de natura din 2013. Chiar si in ziua de azi nu ii vine sa creada ca a fost martora la un asemenea eveniment supranatural.
 
„Nu ma duc doar sa fotografiez un loc, ma conectez cu el”, explica Fletcher. „Tenacitatea mea ma conduce incapoi in acelasi loc de mai multe ori pana reusesc sa fac poza perfecta, mereu”.

flinders ranges sa

Atunci cand nu bantuie zonele izolate, Fletcher traieste impreuna cu partenerul ei intr-un oras mic si izolat numit Maree, in South Australia. Recent a inceput sa sustina cursuri de fotografie de exterior dar si colaborari cu alti fotografi profesionisti pentru fotografii de grup pentru turism.
 
Mai jos puteti gasi cateva dintre pozele ei cele mai reusite si va recomand sa ii vizitati si -ul pentru a cumpara postere sau pentru o inscriere la workshop. (nota: bineinteles ca pentru cei care locuiesc in tara marsupialelor).

flinders ranges sa

mungo np nsw

uluru nt

uluru

lake eyre remote sa

lake eyre remote sa

glen helen gorge nt

fraser island qld

lake eyre remote sa

flinders ranges saoutback sa

menindee nsw

uluru

gunyah dunes coffin bay sa

sursa: 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Cum sa faci pasta de dinti naturala

De ce o pasta de dinti naturala? Majoritatea pastelor de dinti din comert contin Fluoride, care sunt niste substante chimice...

Închide