Știința confirmă că plimbarile în natură reprezintă o terapie perfectă

0

“Privește în profunzime natura și vei înțelegemai bine totul”. – Albert Einstein

Nu este o coincidență că natura este cunoscută sub numele de ”Mama Natură”. A existat din totdeauna un aspect vindecător în plimbările montane, prin pădure și deșert. Pășind în abisul naturii mi-a adus întodeauna claritate și apreciere pentru viață în feluri în care orașul nu ar putea să facă niciodată. Nu poți găsi un remediu mai ieftin și natural. Cercetătorii nu au reușit să descopere exact ce din natură are acest efect vindecător.

Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford au ajuns la concluzia că acest efect al naturii are o legătură cu reducerea ruminației interioare. Cerectătorii definesc ruminația ca un ”model neadaptat de gânduri de auto-referință care este asociat cu un risc crescut de depresie și alte afecțiuni mentale”. Cu alte cuvinte, ruminația este atunci când cineva se concentrează atât de intens încât într-o spirală nesfârșită, continuă de modele de gândire negativă, care, în cele din urmă, conduc la depresie.

Există un studiu publicat în revista the Proceedings of the National Academy of Sciences, în care cercetătorii de la Stanford au făcut experimente ca să vadă dacă o plimbare în natură poate reduce ruminația în cazul a 38 de persoane sănătoase din punct de vedere mental. Ei au ales oameni din oraș, pentru că aceștia au ”într-un fel un nivel mai ridicat de ruminație ce rezultă din factorii de stres constanți asociați cu experiența urbană”.

8ef87adc6

 Cercetătorii au rugat jumătate dintre participanți au făcut o plimbare de 90 de minute în natură (imaginile a și b) în timp ce jumătate au făcut o plimbare într-un mediu urban (imaginile c și d). După cum vă puteți imagina, participanții care s-au plimbat în natură au prezentat o reducere a ruminației în cortexul prefrontal subgenual. În schimb, cei care s-au plimbat în mediul urban nu au prezentat nicio modificare. Cerectătorii cred că efectele acestei reduceri se datorează reducerii factorilor disturbanți din mediul urban.
Acest tip de studii influențează arhitecții și designerii ca să genereze mai multe spații verzi atunci când își construiesc planurile. Pe măsură ce evoluăm, este benefic să învățăm să construim împreună cu natura și nu împotriva ei. Acest fapt va întări și vindeca psihicul nostru și va avea aceleași efecte benefice asupra mediului în care trăim.
sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Scopul vieții tale – un dar pentru umanitate

Ești unic Nimeni, care are același pachet de cunoaștere-înțelepciune-experiență, nu a existat vreodată și nici nu va exista. Experiența ta...

Închide