Sculpturi concentrice si vase facute de Matthew Chambers

0

Daca stai sa te privesti aceste obiecte de arta minunate create de catre artistul , in minte iti vin o sumedenie de imagini familiare, pe care am incercat sa le inteleg. Diafragma unei camere foto, coaja protectoare a unui tatu, valurile oceanului, boluri cu paste sau portaluri catre alte dimensiuni; toate fiind niste reactii normale la aceste vase ceramice construite manual ce contin zeci de straturi concentrice.

In ultimii 8 ani, Chambers a lucrat dintr-un studio de 65 mp. in Newport, pe insula Wight, unde isi creaza fiecare piesa individuala fara ajutorul unei scheme, preferand experimentarea pe masura ce inainteaza in lucrare. Fiecare „strat” este o sectiune individuala lucrata pe o roata a olarului, pe care apoi le asambleaza pentru a crea sculptura finala. Cum se poate crea o geometrie atat de precisa din lut, folosind numai mainile este un fapt uimitor.

Ultima expozitie a lui Chambers se gaseste la . Puteti vedea si studioul sau in cadrul unui interviu facut de catre , sau sa aflati despre procesul de creatie in cadrul unui alt interviu facut de catre . (via , )

chambers-1

chambers-2

chambers-3

chambers-4

chambers-5

chambers-6

chambers-7

chambers-8

chambers-9

chambers-10

chambers-11

sursa:

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
Sculpturi din portelan facute de Nuala O’Donovan seamana cu modelele fractalice din natura

Artista irlandeza sculpteaza forme din portelan care seamana cu modelele fractalice din natura. Inspirandu-se din formele coralilor, a scaietilor si...

Închide