OGLINDA COPILARIEI

0

Misterul vieţii este curgerea neîntreruptă, e linia ce uneşte toate prezenţele conştiinţelor noastre în matricea constituentă a universului. Şi chiar dacă sunt multe elemente care ne scapă unei analize imediate, chiar şi de ceam mai adâncă profunzime, sunt repere – marker care ne fac să ne întorcem ochii sufletului către adevăr, către frumuseţe, către armonie. Un reper extraordinar de puternic sunt copiii noştri şi pentru că am fost binecuvântat cu un băieţel minunat deja şi în 3 -4 săptămâni maxim voi mai fii odată binecuvântat cu o fetiţă, în ideea construcţiilor de până acum, de aici, voi merge pe acest parcurs de sincronicităţi care ne conduce, pe fiecare în parte dar şi pe noi toţi ca şi umanitate şi ca univers de manifestare, către a FI.

Căci ei, copiii, pe lângă faptul că şi-au ales să vină să ne înveţe tocmai acele lucruri de care avem nevoie, să ne atraga atenţia asupra lecţiilor nefăcute sau a aşa ziselor lipsuri din noi, ei fac şi oglindesc şi trăiesc într-un procent mult mai mare conectaţi la Sursa fiecăruia. Lipsa unor manifestări imediate (e vorba de raţiune, de structuri energetice care sunt parţial conturate şi au nevoie de ajutorul nemijlocit al părinţilor pentru a le finaliza, adică de iubirea lor necondiţionată, pe care, copiii o dau înaintea noastră şi ca exemplu dar şi ca element de balans în această relaţie) le conferă avantajul unei trăiri sincere, a unor manifestări de pură curiozitate şi esenţe interioare.

Priveşte-ţi copilul ce postură are! Ai să vezi în postura lui în picioare sau în poziţiile de somn diverse poziţii pe care de exemplu Yoga le-a înţeles şi tradus pentru toţi oamenii. Ce ironie! Să trebuiască să ne aducem aminte cum să stăm ca să respirăm conştient! Pentru că dacă ai să urmăreşti cu atenţie un copil dormind ai să observi cu mirare că el respiră abdominal, natural, fără niciun efort. e dovada clară a înţelepciunii copiilor. Şi pe ei nu îi învaţă nimeni cum să respire. Te pune pe gânduri puţin, nu? Poţi înţelege puţin mai uşor acum de ce respiraţia te poartă în timpul meditaţiilor mai aproape de tine pentru că te umple cu micile particule de prana, pe care copiii le văd şi nu numai cu coada ochiului, dar nu au aparatul explicativ pentru a le înţelege şi acesta e şi un motiv forte pentru care le văd, pentru că nu le interpretează, sunt nişte minuni, ca tot spaţiul sacru al copilăriei.

Copiii spun lucruri trăznite pentru parte învăţată a corpului nostru, mentalul nostru inferior, educat să răspundă ca o maşină bio-chimică la stimuli. Când de fapt e infinitul în fiecare pas. Observă un copil cum se joacă cu apa sau cu nispul… e fascinant pentru că această joacă poate continua la nesfârşit, pentru că ei, mici noştri învăţători chiar curg, odată cu micile sfere de apă sau cu micile granule de nisip. Priveşte-l pe cel mic cum cu o acuitate incredibilă îţi arată că a observat forţa superficială a apei, legea fizică ce permite vaselor să plutească. Şi apoi împărăşeşte bucuria fără seamăn în jocurile lui, în bucuria de a-ţi pune bucuria pe chip. Nu vor altceva copiii, decât un chip luminos care să zâmbească şi să ochi ce râd către ei. Vor să te identifici cu iubirea lor la care să alături curgerea iubirii tale către ei. Ca să strălucească pe boltele înstelate ale viselor lor curate şi frumoase.

Priveşte-i pe cei mai puţin evoluaţi decât tine ca pe nişte copii şi ai să vezi o imensă transformare! Pune-te în locul unui copil când te enervezi pe blocajele din trafic! Adu-ţi aminte de tine când erai mic şi primeai o bomboană ce bucurie era în sufleţelul tău minunat, aşa să te bucuri de fiecare clipă şi atunci acea bucurie o vei transmite şi pietrelor şi stelelor dar şi copiilor care te-au învăţat că a fi copil nu e chiar aşa cum ţi-ai imaginat. Lăsaţi copiii să conducă lumea şi totul va fi frumos, colorat şi minunat! Vom trăi în lumea de basm ce se vede prin ochii lor, acum şi prin ochii tăi.

 

mulţumesc Matei. mulţumesc Amy în avans 🙂

 

Află cum să scapi de oboseală și să-ți crești nivelul de vitalitate

Share.

About Author

Razvan este arhitect, ca si formare, un spirit-ghid, ca si chemare.

Leave A Reply

Citește articolul precedent:
AYURVEDA

Pentru că în ultimul timp las din ce în ce mai mult inspiraţia să mă conducă spre următoarea poartă prin...

Închide